35 tapahtumat found.
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi jatkuu keväällä 2024 uusin mielenkiintoisin teemoin! Kevätkausi starttaa ystävänpäivänä eli 14.2.2024, jolloin teemana on suklaa. Klubi-illat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan alta! […]
Lihan alkutuottaja, lihan suoramyyjä, lihajatkojalosteiden valmistaja, lihajatkojalosteiden kehittämisestä kiinnostunut – tähän työpajaan kannattaa osallistua. “Lihajalosteita Artesaaniruoka–kriteerein" työpaja järjestetään to-pe 4.-5.4.2024 Etelä-Savon Ammattiopiston ESEDUn tiloissa, Otavankatu 4, Mikkelissä. […]
Ajankohtaisista viennin aiheista tiedottavat KIKE Markkinakatsaukset jatkuvat jälleen. Seuraava katsaus pidetään 4.4. klo 10 – 12 Zoomissa. Tule poimimaan parhaat neuvot ja kartuttamaan vientiosaamistasi. Ilmoittaudu […]
Kenelle: Opiskelijat, aloittelevat yrittäjät tai yrittäjyydestä kiinnostuneet. Erityisesti ruoka- ja elintarvikealalta, mutta kaikki tervetulleita tilaisuuteen ja pitchaamaan! Voit pitchata lyhyesti oman ideasi tilaisuudessa. Paikalla mukana mentoreita […]
Huippukokki Timo ”Lintsi” Linnamäki jalkautuu toisen kerran Saimaalle arvioimaan alueen ruokatuotteita. Kutsumme alueen ruoantuottajia mukaan tuomaan paikalliset raaka-aineet, ruokatuotteet tai jatkojalosteet saamaan vauhtia Lintsin sparrauksesta. Tämä sparraus […]
Huhtikuun Ruokasektorin tutkimustiistaissa pureudutaan oikeudenmukaiseen kestävyysmurrokseen sekä alkutuottajan ja kuluttajan vuorovaikutukseen. Aihetta avaa tutkimuspäällikkö, erikoistutkija Mikko Weckroth Luonnonvarakeskuksesta. Teamsissä, 9.4. klo 9-10 Mikko toteuttaa parhaillaan […]
Mistä on kyse? Kitti tuo webinaariin ajankohtaisimmat tuulahdukset somesta sekä helposti arkeen sujahtavat käytännön vinkit, jolla viet somepresenssisi astetta pidemmälle. Kitti tavoittaa asiakkaansa Satokausikalenterin somekanavista kuukausittain 1,1 miljoonaa […]
Ruokapalveluyrityksille, ruoantuottajille ja jatkojalostajille suunnattu Osta ja myy -treffit järjestetään ti 9.4.2024 klo 13-16 Savonlinnassa Samiedun Paviljonki, Rajalahdenkatu 4. Treffien tavoitteena on, että ravintola- ja […]
Huippukokki Timo ”Lintsi” Linnamäki jalkautuu toisen kerran Saimaalle arvioimaan alueen ruokatuotteita. Kutsumme alueen ruoantuottajia mukaan tuomaan paikalliset raaka-aineet, ruokatuotteet tai jatkojalosteet saamaan vauhtia Lintsin sparrauksesta. Tämä sparraus […]
ChemBio Finland 2024 järjestetään 10.–11.4.2024 Helsingin Messukeskuksessa. ChemBio Finlandin ja Kemian Päivien yhteydessä järjestetään Elintarviketieteiden Seuran seminaari: UUSIEN ELINTARVIKEINNOVAATIOIDEN HAASTEET EU:SSA 10.4. klo 12-15 Puheenjohtaja: Mari […]
Huippukokki Timo ”Lintsi” Linnamäki jalkautuu toisen kerran Saimaalle arvioimaan alueen ruokatuotteita. Kutsumme alueen ruoantuottajia mukaan tuomaan paikalliset raaka-aineet, ruokatuotteet tai jatkojalosteet saamaan vauhtia Lintsin sparrauksesta. Tämä sparraus […]
Tarjolla monipuolinen kattaus kotimaisen kalan käytöstä muun muassa kuluttajien ajatuksia, kalan ravitsemuksellista roolista ja ammattikeittiökyselyn tuloksia. Milloin? 10.4.2024 klo. 13.30–15.00 Kenelle? Ammattikeittiöiden toimijat, kuntien edustajat, […]
Luomuinstituutin webinaarisarjassa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista, kun alan asiantuntijat esittelevät tutkimustaan. Kevään 2024 webinaarisarjassa aiheina ovat muun muassa biologinen typensidonta, ravinnekierto, vasikoiden vierihoito sekä viljan […]
Päivitä osaamisesi, verkostoidu ja tee kauppaa. Tapahtuma on sinua varten, jos arvostat laadukkaita raaka-aineita, innovatiivisia ruokatuotteita ja haluat olla eturintamassa luomassa uusia ruokatrendejä. Tarjolla on liiketoimintaa […]
Vahinkoa aiheuttavat sääilmiöt, kuten kuivuus, helteet, myrskyt ja voimakkaat sateet vaikuttavat maatalouteen. Miten näihin ja muihin ilmastonmuutoksen tuomiin riskeihin voidaan varautua? Mitä muita riskejä tunnistetaan […]
Tervetuloa seuraamaan Hiililounas-hankkeen tulosseminaaria. Tilaisuus järjestetään 11.4.2024 Turussa, Medisiina D:ssä, Säätiö-salissa, ja siihen voi osallistua myös etäseurannan kautta. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille ja […]
Millaista ruokaa haluan lautaselleni vuonna 2040? Pohdimme yhdessä, mikä vaikuttaa ruokavalintoihimme ja miten voimme varmistaa, että lautasiltamme löytyy jatkossakin maistuvaa ja ravitsevaa ruokaa. Tule mukaan […]
Paikallista, uudistavaa ja kestävää tuotantoa – Tule keskustelemaan ja vahvistamaan kotimaisten toimijoiden verkostoa! Kuinka sinä voisit osallistua reilumman ruoantuotannon rakentamiseen? Mitä tarvitaan, että ruokapöytään olisi […]
Kutsumme Lähiruokapäivän tapahtumajärjestäjiä edellisvuosilta kehittämään tulevaa Lähiruokapäivää kanssamme 12.4. klo 13-14:30 järjestettävään webinaariin. Missä vaiheessa vuoden 2024 Lähiruokapäivän suunnittelu valtakunnallisesti on? Mitä asioita nousi esiin […]
You are warmly welcome to join the seminar organized by the three national research projects, Food without Fields, CERAFIM and GrassProtein that focus on developing new food […]
Tervetuloa tutustumaan ammattikeittiöille ja luomuyrittäjille tarkoitettuun luomutuotteiden hakupalveluun. Infossa esitellään Etsi Luomua -palvelu, joka on valtakunnallinen ja julkinen luomutuotteiden ja -tuottajien hakupalvelu ruokapalveluille ja ravintoloille. […]
Kutsumme ravintolasi mukaan kiertotalouden vallankumoukseen! Suurin este ravintoloiden kiertotalouden muutoksessa on tiedon ja taitojen puute. Olemme Ce4Re-hankkeessa räätälöineet ravintoloiden kiertotalouteen liittyvän ilmaisen koulutuspaketin, joka helpottaa […]
Webinaarissa kuulemme, mitä elintarvikeyrityksissä tapahtuu uudistavan viljelyn saralla niin kansainvälisesti, kuin Suomessakin. Tapahtumassa lanseerataan myös BSAG:n tuottama yrityksille suunnattu ja maksuton Uudistavan viljelyn tehokurssi. Tiistaina […]
Tervetuloa BIOSYS Japani-hankkeen sidosryhmätilaisuuteen ja KickOff-tapahtumaan Pohjois-Karjalan maakuntaliittoon. Aloitamme 17.4.2024 klo 11.00-12.00 Pohjois-Karjalan kauppakamarin sekä Suomen Japanin kauppakamarin yhteiswebinaarilla Japanin markkinoista ja ajankohtaisista asioista. Tähän […]
Ruoka 2024 on uusi ruoka- ja juoma-alan suurtapahtuma, joka esittelee monipuolisesti ruoka- ja juomakulttuuria niin kotona, ulkona kuin matkoillakin. Ruokamessut houkuttelee paikalle ruuasta, juomasta, viinistä […]
Tervetuloa Seinäjoelle pe 19.4. klo 12-16 seminaariin, jossa pohditaan eri näkökulmista ruokajärjestelmän tarvitsemaa kestävyysmuutosta. Miksi muutosta tarvitaan, miten biodiversiteetti huomioidaan kotieläintuotannossa, mitä luontojalanjälki-laskenta kertoo suomalaisista […]
Makujen polku -tapahtuma on kaikille avoin mahdollisuus tutustua lähellä tuotettuun ruokaan Kouvolassa 20.4.2024 klo 10-15 Kohoa Synergiakeskuksessa (Kauppalankatu 13) ja kävelykatu Manskilla. Tapahtumassa on myynnissä […]
Kutsumme ravintolasi mukaan kiertotalouden vallankumoukseen! Suurin este ravintoloiden kiertotalouden muutoksessa on tiedon ja taitojen puute. Olemme Ce4Re-hankkeessa räätälöineet ravintoloiden kiertotalouteen liittyvän ilmaisen koulutuspaketin, joka helpottaa […]
Hybriditilaisuudessa käydään läpi elintarvikealalle kohdennettuja vienninedistämisen rahoituksia ja muita palveluita. Tilaisuuden tavoitteena on, että viennin kentällä olisi yhteinen jaettu kuva tämän hetken ja lähivuosien rahoitus- […]
Huhtikuun Maaseutuverkoston verkostoaamussa käymme vuoropuhelua ruokajärjestelmästä. Kuinka ruoantuotannon pitkän aikavälin strategia näyttäytyy alkutuotannon arjessa? Mikä strategiassa motivoi yrittäjää? Entä millainen puhe saa muutosta aikaan? Maa- […]
Ilmastokestävän ja reilun ruokapolitiikan tekeminen edellyttää erilaisten näkökulmien huomioimista. Suomessa on pitkät perinteet sidosryhmien osallistumisesta politiikan valmisteluun ja innostavia kokeiluja on tehty esimerkiksi kansalaisraatien hyödyntämisestä […]
Kutsumme ravintolasi mukaan kiertotalouden vallankumoukseen! Suurin este ravintoloiden kiertotalouden muutoksessa on tiedon ja taitojen puute. Olemme Ce4Re-hankkeessa räätälöineet ravintoloiden kiertotalouteen liittyvän ilmaisen koulutuspaketin, joka helpottaa […]