Suoramyynnin ja jatkojalostuksen ohjeet

Aitojamakuja.fi/suoramyynti on kerätty suoramyyntiin liittyvät ohjeet, jotka käsittelevät

  • pienimuotoista ja vähäriskistä toimintaa
  • alkutuotannon tuotteiden suoramyyntiä
  • vähittäismyyntitoimintaa
  • elintarvikkeiden valmistusta ja myyntiä

Suoramyyntiin liittyvät webinaarit ovat katsottavissa kohdasta tilaisuuksien materiaalit

Aitojamakuja.fi/suoramyynti -sivuilla on myös Kysy meiltä ja Usein kysyttyä -osiot, joita kannattaa hyödyntää oman toiminnan suunnittelussa.

Suoramyyntiin ja vähäriskiseen toimintaan liittyvää elintarvikelainsäädännön soveltamistyötä tehdään yhteistyössä Eviran, maa- ja metsätalousministeriön, MTK:n, SLC:n ja Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen kanssa.

Riistan lihan myynnin -opas

Lataa opas

Oppaan sisältö:

  • Metsästäjille kerrotaan, mitä asioita tulee ottaa huomioon myytäessä tarkastamatonta luonnonvaraista riistan lihaa suoraan kuluttajille tai vähittäismyyntiin.
  • Ostajille oma Ostajan tietolaari -osio, jossa käydään läpi mm. keneltä tarkastamatonta luonnonvaraista riistan lihaa voidaan ostaa ja minkälaisia dokumentteja toimintaan liittyy.

Opas on tehty Hyvinvointia riistasta – Välmående av Vilt -hankkeessa.

Tarvitseeko asiakkaalle antaa suoramyynnistä kuitti?

Ruokasektorin koordinaatiohanke koosti pdf:n, jossa kuvataan askel askeleelta, milloin asiakkaalle tulee antaa kuitti ja milloin ei tarvitse antaa. Lataa pdf.

REKO -toiminta elintarvikelainsäädännön näkökulmasta
Kesäkahvilan perustaminen
Tarkastamatonta riistanlihaa markkinoille
Ravintoarvosisällön laskeminen elintarvikkeesta
Omavalvontasuunnitelma – riippakivestä ratkaisuun
Pakkausmerkinnät pakettiin
Suoramyynti -webinaari, osa 1
Suoramyynti -webinaari, osa 2
Suoramyynti -webinaari, osa 3
Suoramyynti -webinaari, osa 4