Mietityttääkö jokin asia liittyen elintarvikelainsäädäntöön, suoramyyntiin tai jatkojalostukseen liittyen? Kysy meiltä!
Apua suoramyynnin aloittamiseen
Oletko kiinnostunut suoramyynnistä tai pienimuotoisesta elintarvikkeiden valmistuksesta ja myynnistä? Tutustu suoramyynnin ohjeistuksiimme:
- pienimuotoinen ja vähäriskinen elintarvikkeiden valmistus ja myynti (ilman elintarvikehuoneistoilmoitusta)
- alkutuotannon tuotteiden suoramyynti
- vähittäismyyntitoiminta
- elintarvikkeiden valmistaminen ja pakkaamattomien eläinperäisten elintarvikkeiden myyminen
- elintarvikkeiden valmistaminen myyntiin kotikeittiöissä
- esimerkkitilanteita, usein kysytyt kysymykset
Suoramyyntiin ja vähäriskiseen toimintaan liittyvää elintarvikelainsäädännön soveltamistyötä tehdään yhteistyössä Ruokaviraston, Maa- ja metsätalousministeriön, MTK:n, SLC:n ja Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen kanssa.
Riistan lihan myynnin -opas

Oppaan sisältö:
- Metsästäjille kerrotaan, mitä asioita tulee ottaa huomioon myytäessä tarkastamatonta luonnonvaraista riistan lihaa suoraan kuluttajille tai vähittäismyyntiin.
- Ostajille oma Ostajan tietolaari -osio, jossa käydään läpi mm. keneltä tarkastamatonta luonnonvaraista riistan lihaa voidaan ostaa ja minkälaisia dokumentteja toimintaan liittyy.
Opas on tehty Hyvinvointia riistasta – Välmående av Vilt -hankkeessa vuonna 2019.
Tarvitseeko asiakkaalle antaa suoramyynnistä kuitti?
Ruokasektorin koordinaatiohanke koosti pdf:n, jossa kuvataan askel askeleelta, milloin asiakkaalle tulee antaa kuitti ja milloin ei tarvitse antaa. Klikkaa kuvaa suurentaaksesi se, tai lataa pdf.

Videopankki
Reko-toiminta elintarvikelainsäädännön näkökulmasta
Kesäkahvilan perustaminen
Tarkastamatonta riistanlihaa markkinoille
Omavalvontasuunnitelma - riippakivestä ratkaisuun
Ravintosisällön laskeminen elintarvikkeesta
Pakkausmerkinnät pakettiin
Suoramyynti-webinaarin 2018 tallenteet
Ruokaviraston videot
Kaikki videot avautuvat oikeasta yläkulmasta napsauttamalla “Playlist: Yritykset”.