En guide för småskalig livsmedelsförädling och direktförsäljning

Har du frågor om livsmedelslagstiftningen, direktförsäljning eller vidareförädling? Fråga oss!

Läs mer om försäljningsverksamhet, transport och kraven på en livsmedelslokal.

Direktförsäljningsguidernas företagsträffar startades i samarbete med regionnätet, MTK och SLC.

Handbok för försäljning av viltkött

Ladda ned handboken

Guidens innehåll:

• Information till jägare om vilka faktorer som ska beaktas vid försäljning av icke-kontrollerat naturligt kött från vilt direkt till konsumenter eller detaljförsäljning.
• Dessutom ingår information till köpare, där man går igenom bl.a. av vem man kan köpa icke-kontrollerat naturligt viltkött och vilka handlingar som är relaterade till verksamheten.

Guiden utarbetades 2019 inom projektet Hyvinvointia riistasta – Välmående av Vilt.

Ska kunden ges kvitto också vid direktförsäljning?

Matsektorns coordineringsprojekt har satte ihop en presentation som avbildas ‘step by step’ när ska ge ett kvitto eller inte. Ladda en PDF.

Video om livsmedelslagen (på finska)

Kaikki videot avautuvat oikeasta yläkulmasta napsauttamalla “Playlist: Yritykset”.