Livsmedelslagen gör skillnad på hög- och lågriskverksamhet. Utifrån lagstiftningen tillämpas många lättnader på småskalig verksamhet, vilket underlättar förädling och direktförsäljning. På denna webbplats kan du läsa om hur du lätt och enkelt kan påbörja småskalig direktförsäljningsverksamhet med livsmedel.
- småskalig och med låg risk
- direktförsäljning från primärproduktion
- detaljhandelsverksamhet
- livsmedelstillverkning och försäljning
- vanliga frågor
Direktförsäljningsguidernas företagsträffar startades i samarbete med regionnätet, MTK och SLC.
Handbok för försäljning av viltkött

Ska kunden ges kvitto också vid direktförsäljning?
Matsektorns coordineringsprojekt har satte ihop en presentation som avbildas ‘step by step’ när ska ge ett kvitto eller inte. Ladda en PDF.

Video om livsmedelslagen (på finska)
Reko-toiminta elintarvikelainsäädännön näkökulmasta
Kesäkahvilan perustaminen
Tarkastamatonta riistanlihaa markkinoille
Omavalvontasuunnitelma - riippakivestä ratkaisuun
Ravintosisällön laskeminen elintarvikkeesta
Pakkausmerkinnät pakettiin
Suoramyynti-webinaarin 2018 tallenteet
Ruokaviraston videot
Kaikki videot avautuvat oikeasta yläkulmasta napsauttamalla “Playlist: Yritykset”.