Guide för försäljning av kött från vilt har publicerats

Kött från vilt intresserar såväl konsumenter och butiker som restauranger. Utöver konsumenternas intresse visar även jaktföreningar och -lag ett växande intresse för att sälja kött […]

Framtidens matsektor och Livsmedelsindustrins årsseminarium – material

Presentationer och videor från Jord- och skogsbruksministeriets seminarium i Paja i Helsingfors 27.11.2019 är nu tillgängliga. Evenemanget arrangerades av det riksomfattande Koordinationsprojektet för matsektorn och […]

Lämna in förslag på Årets närmatsinsats 2020 — även publiken väljer sin favorit för första gången

Ansökningstiden för Årets närmatsinsats 2020 pågår fram till den 23 februari. Bland de bidrag som lämnats in väljer juryn för första gången ut 3–5 förslag […]

Namnskyddade finländska produkter

Europeiska unionens namnskyddssystem et lyfter fram produkternas geografiska ursprung och traditionella karaktär. Namnskydd är liksom varumärken ett verktyg och system för skydd av immateriella rättigheter.

Saimaa Gastronomy-matweekenderna är Finlands bästa matturismprodukt 2019

Juryn i Hungry for Finland-matturismtävlingen prisbelönade också tre andra insatser för matturismen och gav två hedersomnämnanden. Priserna delades ut av Jaana Husu-Kallio, kanslichef vid Jord- […]

Mathantverk handlar om kärleken mot mat. Årets 2019 FM-vinnare i mathantverk utsedda

I tävlingen som ordnades den 13. – 14. september deltog över 62 företag med 122 produkter. Bland tävlarna fanns förutom finska företag också deltagare från […]

Företagsgrupper fick exporterfarenhet under mässan Internationale Grüne Woche 2019

Jyväskylä yrkeshögskolas aktiveringsprojekt för utveckling av exportkapacitet på marknaden i Tyskland – Internationale Grüne Woche IGW2019 samlade ihop två finländska företagsgrupper som fick delta som […]

Maten visar vägen

Mat, när den är som bäst, är en upplevelse förknippad med en berättelse om matens ursprung och tillagningssätt: varifrån råvarorna kommer, vem som har lagat […]

Hungry for Finland – Finalisterna i matturismtävlingen har utsetts!

Gemensamma gärningar: Mat ska bli en viktig och upplevelserik del av turismen i Finland! Juryn i matturismtävlingen har glatts över de mångsidiga och högklassiga deltagarna […]

Marknadsföringshandbok för små matföretag

Landsomfattande koordineringsprojekt inom närmat har utgett en markandsföringshandbok för företagare. Syftet med handboken är att ge information och praktiska tips till små matföretag för marknadsföring. […]

0 comments

Aitojamakuja -magasin

Valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanketukee pk-elintarvikeyrittäjyyden kehittämistyötä, toimijoiden välistä yhteistyötä ja verkostoitumista.
Aitojamakuja.fi -sivusto on em. hankkeen viestintäkanava ja sitä ylläpitää Turun yliopiston Brahea-keskus.

Tietosuojaselosteemme