Calendar of Events
ma ma
ti ti
ke ke
to to
pe pe
la la
su su
0 events,
3 events,
Webinaari: Ruokastrategian ajankohtaistilaisuus
Webinaari: Ruokastrategian ajankohtaistilaisuus
Tervetuloa kuulemaan kansallisen ruuan pitkän aikavälin strategian valmistelun etenemisestä. Tässä tilaisuudessa ruokastrategiatyötä koordinoiva erityisasiantuntija Elina Ovaskainen ja kansliapäällikkö Pekka Pesonen keskustelevat kahvikupin äärellä strategiatyön ajankohtaisista […]
Digitaaliset markkinointikanavat -työpaja, Etelä-Savo
Digitaaliset markkinointikanavat -työpaja, Etelä-Savo
Digitaaliset markkinointikanavat tuovat esille yritystäsi ja tuotteitasi – jopa täysin ilmaiseksi. Onko sinulle tuttuja verkkosivujen (SEO) ja hakukoneoptimoidut tekstit? Entä käytätkö hastageja vai asiasanoja? Tule kuulolle […]
Lähikalaa lautaselle -tuotekehitystyöpaja, Raahe
Lähikalaa lautaselle -tuotekehitystyöpaja, Raahe
Kala-alan yritys tai ammattikeittiön edustaja Pohjois-Pohjanmaalla – tule hakemaan uusia ideoita tuotekehitykseen ja ruokalistoille! Työpajassa keskustellaan lähikalatuotteiden käytöstä ammattikeittiöissä, niiden saatavuudesta sekä tuotekehitystarpeista. Yrityksillä on […]
0 events,
0 events,
0 events,
0 events,
0 events,
0 events,
1 event,
NKJ Network webinar: Ethical indicators for sustainable food systems
NKJ Network webinar: Ethical indicators for sustainable food systems
Are you interested in the ethical aspects that are linked to food systems and the transition towards sustainability? The NKJ Network A Nordic-Baltic framework for sustainable […]
4 events,
Leg4Life-hankkeen päätöstilaisuus: Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä, Helsinki ja etäyhteys
Leg4Life-hankkeen päätöstilaisuus: Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä, Helsinki ja etäyhteys
Tervetuloa Leg4Life-tutkimushankkeen päätöstilaisuuteen keskiviikkona 7.5.2025 klo 12-16! Esittelemme tilaisuudessa keskeisiä tuloksiamme sekä hankkeessa kertyneitä oppeja ja oivalluksia ja keskustelemme palkokasvien tulevaisuudesta Suomessa. Hanke päättyy virallisesti […]
Grüne Wocheen tammikuussa 2026, infotilaisuus
Grüne Wocheen tammikuussa 2026, infotilaisuus
Euroopan suurin elintarvike- ja ruokamatkailualan kuluttajatapahtuma Internationale Grüne Woche (IGW) pidetään Berliinissä 16.- 25.1.2026. Grüne Woche täyttää 100 vuotta. Ilmoita kiinnostuksesta ja lähde näytteilleasettajaksi Grüne Woche -messuille 16. - […]
Ruokaprovinssin KEKSIviikkokahvit: Ruoka tapahtumissa
Ruokaprovinssin KEKSIviikkokahvit: Ruoka tapahtumissa
Kesä on tapahtumien aikaa ja 7.5.2025 klo 14-14.30 KEKSIviikkokahveilla syvennytään tapahtumaruokailuun! Aiheesta tulevat keskustelemaan Asta Asunmaa Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisista sekä Provinssin festivaalijohtaja Ville Koivisto, […]
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi, teemana jäätelö
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi, teemana jäätelö
Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston Ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskuksen ja Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma. Klubi järjestetään samaan aikaan sekä Helsingissä, Turussa että […]
6 events,
Uudenlainen vientimalli elintarvikeyrityksille, Pohjois-Savo
Uudenlainen vientimalli elintarvikeyrityksille, Pohjois-Savo
Pohjois-Savon Agri-Food klusteri, Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry, Kuopion alueen Kauppakamari, Savon Yrittäjät ja FinFoodNET-hanke kutsuvat yrityksenne aamukahvitilaisuuteen to 8.5. klo 8:30-10:30. Tervetuloa paikan päälle Kuopioon […]
Kyberturvallisuusdirektiivi (NIS2) elintarviketoimialalla, Teams
Kyberturvallisuusdirektiivi (NIS2) elintarviketoimialalla, Teams
Ruokavirasto järjestää elintarvikealan toimijoille aiheeseen liittyvän keskustelutilaisuuden Teamsilla 8.5.2025 klo 9-10.30. Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 6.5.2025, saat osallistumislinkin sähköpostitse tilaisuutta edeltävänä päivänä. Tutustu asiaan tarkemmin ja […]
Proteiinimarkkinoiden trendit ja kehittyvät teknologiat -työpaja, Seinäjoki
Proteiinimarkkinoiden trendit ja kehittyvät teknologiat -työpaja, Seinäjoki
Tapahtumassa kuulet SEAMK Food Labs -palvelutarjonnasta, pakkauslainsäädännön ajankohtaisista asioista, elintarvikejärjestelmän trendeistä, kuivaus- ja haihdutusteknologioista sekä pääset tutustumaan uusinta teknologiaa käyttäviin pilot-mittakaavan laitteisiin. Uusimpina investointeina tiloistamme […]
Lähituotteet tutuksi – lähituotteiden maistelupäivä Kuopiossa
Lähituotteet tutuksi – lähituotteiden maistelupäivä Kuopiossa
Lähituotteilla makua lautaselle -hanke ja Kespro Kuopion Noutotukku järjestävät yhteistyössä Lähituotteiden maistelupäivän torstaina 8.5.2025 klo 9–14 Kuopion Kespron Noutotukulla (Leväsentie 3). Tapahtuma on suunnattu ruokaketjun toimijoille, kuten alkutuottajille, jatkojalostajille, ravintoloille, ammattikeittiöille sekä muille Y-tunnuksellisille yrityksille. […]
2 events,
Biodiversiteetti lautasella: Kestävä ruoka, vastuulliset valinnat, Seinäjoki, Turku ja etäyhteys
Biodiversiteetti lautasella: Kestävä ruoka, vastuulliset valinnat, Seinäjoki, Turku ja etäyhteys
Tervetuloa inspiroivaan seminaariin luonnon monimuotoisuudesta ja ruokaketjun kestävästä tulevaisuudesta! 🌿 Biodiversiteetti lautasella: Kestävä ruoka, vastuulliset valinnat Kestävä liiketoiminta ja ruokajärjestelmä/Harri Latva-Mäenpää, Foodwest Oy Kuluttajia houkuttelevat […]
Opi private label-osaajaksi -työpajat, osa 5
Opi private label-osaajaksi -työpajat, osa 5
Haluatko perehtyä tarkemmin premium private label-liiketoimintaan ja kehittyä taitavaksi toimittajaksi? FINLABEL-hanke järjestää kuusi OPI PRIVATE LABEL OSAAJAKSI-työpajaa (6 x 2,5 h) 13.3.2025 – 19.5.2025 aikana. […]
0 events,
0 events,
0 events,
3 events,
Elintarvikepäivä, Helsinki
Elintarvikepäivä, Helsinki
Elintarvikepäivä on vuoden odotetuin koulutus- ja ajankohtaistapahtuma, joka kokoaa satoja ruoka-alan asiantuntijoita uuden tiedon pariin. Elintarvikepäivä on myös kollegoiden kohtaamista, työhön innostavia tuoreita ajatuksia ja […]
Lakeus kokkaa, Seinäjoki
Lakeus kokkaa, Seinäjoki
Lakeus kokkaa 13.5.2025 12:30 – 17:00 kokoaa yhteen HoReCa-alan ammattilaiset ja asiantuntijat. Tapahtumassa esitellään kauden mielenkiintoisimmat uutuudet. Lakeus kokkaa -tapahtuma kokoaa yhteen HoReCa-alan ammattilaiset ja asiantuntijat. Tapahtumassa esitellään […]
Webinaari kestävästä ruoantuotannosta ja omavaraisuudesta -webinaari, Satakunta
Webinaari kestävästä ruoantuotannosta ja omavaraisuudesta -webinaari, Satakunta
Tervetuloa mukaan maksuttomaan webinaariin, jossa sukellamme kestävän ja yhteisöllisen ruuantuotannon maailmaan! Miten ruoka voidaan tuottaa kestävästi myös kaupungissa? Entä miten edistää omavaraisuutta arjessa – yksin […]
1 event,
Luomuinstituutin webinaarisarja: Entä jos luomupinta-ala olisikin 25 % Suomessa?
Luomuinstituutin webinaarisarja: Entä jos luomupinta-ala olisikin 25 % Suomessa?
Tutkijatohtori, agroekologi Kari Koppelmäki on tutkimuksissaan kiinnostunut selvittämään, mitä vaikutuksia viljely- ja ruokajärjestelmien muuttamisella on, jos ne perustuisivat paikallisten resurssien nykyistä kestävämpään hyödyntämiseen. Lisäksi häntä […]
1 event,
Tuotekehityksellä tulosta! -webinaari ja työpaja, Kainuu
Tuotekehityksellä tulosta! -webinaari ja työpaja, Kainuu
Tiedätkö mitä asiakkaasi yrittävät saavuttaa tuotteellasi, mitkä ovat asiakkaan suurimmat haasteet tuotteessasi tai hyödyt? Työpajan tavoitteena on syventää osallistujien ymmärrystä asiakaslähtöisestä tuotekehityksestä ja antaa käytännön […]
0 events,
0 events,
0 events,
4 events,
LuomuOPE-verkostoitumispäivät Mustialassa
Haluatko syventää luomuosaamistasi, saada ideoita opetuksen toteuttamiseen ja laajentaa verkostojasi? Tule mukaan LuomuOPE-verkostopäiville Mustialaan 19.–20.5.2025! Verkostopäivillä mm. tarkastellaan luomua koko ruokaketjun näkökulmasta ja opitaan yhdessä […]
Terveyttä ja ekologista kestävyyttä edistävä ruokailu varhaiskasvatuksessa, Helsinki ja etäyhteys
Terveyttä ja ekologista kestävyyttä edistävä ruokailu varhaiskasvatuksessa, Helsinki ja etäyhteys
Seminaarissa esitellään Ruoka-askel-hankkeen tuloksia ja hankkeen pohjalta kehitettyä toimintamallia. Ohjelmassa on myös asiantuntijoiden paneelikeskustelu. Ruoka-askel-hankkeessa oli tavoitteena kehittää kestävä toimintamalli, joka tukee lasten terveellistä ruokavaliota […]
FinFoodNet: Yhdessä maailmalle – ruokaviennin mahdollisuudet, Turku ja etäyhteys
FinFoodNet: Yhdessä maailmalle – ruokaviennin mahdollisuudet, Turku ja etäyhteys
FinFoodNet-hankkeen Varsinais-Suomen kick off -tilaisuudessa tutustutaan ruokaviennin mahdollisuuksiin, sukelletaan tulevaisuuden ruokatrendeihin, kuullaan käytännön kokemuksia ja pureudutaan siihen, millaista tukea ja verkostoja yritykset kaipaavat kansainvälistymisen polulla. […]
Opi private label-osaajaksi -työpajat, osa 6
Opi private label-osaajaksi -työpajat, osa 6
Haluatko perehtyä tarkemmin premium private label-liiketoimintaan ja kehittyä taitavaksi toimittajaksi? FINLABEL-hanke järjestää kuusi OPI PRIVATE LABEL OSAAJAKSI-työpajaa (6 x 2,5 h) 13.3.2025 – 19.5.2025 aikana. […]
1 event,
Tervetuloa ruokamatkailun osaamisryhmän tapaamiseen!, Helsinki ja Teams
Tervetuloa ruokamatkailun osaamisryhmän tapaamiseen!, Helsinki ja Teams
Ruokamatkailuverkoston toiminta jatkuu. Tänä vuonna keskitytään teemalliseen kehittämiseen ruokamatkailun osaamisryhmässä. Ilmoittaudu mukaan ruokamatkailun osaamisryhmän ensimmäiseen tapaamiseen täällä. Aika: Ke 21.5.2025 klo 9—12 Paikka: HYBRIDI: Haaga-Helian Pasilan kampus, Helsinki […]
2 events,
Flavoria-tutkimusalustan demoiltapäivä tutkijoille, Turku
Flavoria-tutkimusalustan demoiltapäivä tutkijoille, Turku
Tervetuloa tutustumaan monitieteiseen Flavoria-tutkimusalustaan toukokuussa! Iltapäivän aikana esittelemme Flavorian tutkimusmahdollisuuksia eri pisteillä lounasravintolan ja moniaistitila Aistikattilan puolella. Pääset siis käytännössä näkemään, millaista tutkimusta Flavoriassa voisi […]
Elintarvikealan vientivalmennus, Kymenlaakso
Elintarvikealan vientivalmennus, Kymenlaakso
Vientivalmennus kansainvälistymisestä kiinnostuneille elintarvikealan yrityksille. Valmennuksen tavoitteena on parantaa yritysten valmiuksia toimia kansainvälisillä markkinoilla. Valmennus on yrityksille maksuton. Osallistua voi myös etänä. Aika: 22.5.2025 klo […]
1 event,
Kauhajoen Ruokamessut 2025: Ihmiset ja ruoka-alan tulevaisuus -seminaari
Kauhajoen Ruokamessut 2025: Ihmiset ja ruoka-alan tulevaisuus -seminaari
Kauhajoen Ruokamessuseminaari järjestetään Hämes-Havusen miljöössä perjantaina 23.5.2025 klo 9.00-12.00. Tämän vuoden teema on Ihmiset ja ruoka-alan tulevaisuus. Ohjelma: klo 8.30 Aamukahvit klo 9.00 Kauhajoen kaupungin […]
0 events,
0 events,
2 events,
The Nordic Joint Committee for Agricultural and Food Research, Helsinki
Ruokajärjestelmän kestävyyskysymyksiä koskevia tapahtumia Helsingissä 26.-28.5.2025 Kolme toisiinsa kytkeytyvää tapahtumaa toukokuun lopussa Helsingissä Strategisen tutkimuksen Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää (FOOD) -tutkimusohjelman loppuseminaari Aika: […]
Strategisen tutkimuksen Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää (FOOD) -tutkimusohjelman loppuseminaari
Strategisen tutkimuksen Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää (FOOD) -tutkimusohjelman loppuseminaari
Seminaarissa tarkastellaan kuusivuotisen FOOD-ohjelman (2019-2025) kolmen laajan tutkimushankkeen (Leg4Life, Just food, MULTA) tuloksia ja niiden merkitystä suomalaisen ruokajärjestelemän kestävyysmurroksessa. Aika: Maanantaina 26.5.2025 klo 9:00-11:30 Paikka: Helsingin […]
3 events,
Pienten elintarvikeyritysten kansainvälistyminen ja vientitoimien aloittaminen; case Japani ja Etelä-Korea, Teams
Pienten elintarvikeyritysten kansainvälistyminen ja vientitoimien aloittaminen; case Japani ja Etelä-Korea, Teams
Ilmoittaudun maksuttomaan Pienten elintarvikeyritysten kansainvälistyminen ja vientitoimien aloittaminen; case Japani ja Etelä-Korea -teamsiin 28.5.2025 klo 9 - 9.45. Ohjelma: Klo 9 - 9.30 Pienten elintarvikeyritysten […]
Ruokatoimijoiden tilatarpeet ja yhteistyömahdollisuudet -työpaja, Helsinki
Ruokatoimijoiden tilatarpeet ja yhteistyömahdollisuudet -työpaja, Helsinki
Kaksiosainen työpajasarja kutsuu ruoka-alan yrittäjät kuvaamaan haasteita ja kehittämään kestävää liiketoimintaa. Ensimmäisessä osassa aiheena ovat tilatarpeet. Osallistujat pääsevät tutustumaan Arabia135:n vapaisiin ja kehitettäviin tiloihin. Ilmoittaudu […]