Mikä REKO on?

Löydä REKO-renkaat

REKO-renkaat toimivat suljetuissa Facebook-ryhmissä. Löydät ne yllä olevan kartan avulla. Ilmoita uudesta tai lopettaneesta REKO-renkaasta Päivi Töylille.

Suoraan tuottajalta kuluttajalle ilman välikäsiä!

Lähiruoan myynti- ja jakelumalli REKO:ssa (Rejäl konsumtion – Reilua kuluttamista) kuluttajat tilaavat lähiruokatuottajilta ruokaa suoraan ilman välikäsiä. REKO-renkaat toimivat Facebookin kautta suljettuina ryhminään, joissa tilaukset ja toimitukset sovitaan. Ryhmät toimivat vapaaehtoisvoimin ja sen ylläpitäjät eivät saa työstään palkkiota.

Jollet käytä Facebookia, niin voit pyytää esim. sukulaista/ystävää tekemään tilauksen puolestasi.  Tai voit tulla suoraan REKO-jakotilaisuuteen ja sopia suoraan tuottajan kanssa, miten tilauksen voi tehdä muulla tavoin kuin Facebookissa.

>> REKO kuluttajille
>> REKO tuottajille
>> REKO Facebook renkaan-ylläpitäjille tai toiminnan aloittamisesta kiinnostuneille

REKO – Reilua kulutusta vuodesta 2013 -julkaisu

Kirjassa kerrotaan, miten konsepti toimii, kuinka ensimmäinen rengas perustettiin, millaisiin haasteisiin matkan varrella on törmätty ja keitä ovat asiakkaat. Kirjasta voit lukea mitä REKO on tänä päivänä ja kuinka voi perustaa oman renkaan. Siinä kerrotaan myös Pedersören maailmankartalle asettaneen Thomas Snellmanin, Karbyn kylästä kotoisin olevan luomuviljelijän tarina. Nykyisin REKO-renkaat ovat arvostettu konsepti, jonka mukaisesti tuottajat myyvät tuotteitaan suoraan asiakkaille – ilman byrokratiaa, välikäsiä tai pitkiä kuljetuksia.

REKO lanseerattiin oikeaan aikaan ja se onnistui vastaamaan muuttuneeseen kuluttajakäyttäytymiseen ja toiveeseen paikallisesti tuotetuista, puhtaista elintarvikkeista. Lataa kirja: REKO Reilua kulutusta vuodesta 2013, PDF 4,2 MB.

REKO-toimintaa esitellään:

Helposti herkkuja – Näin tilaat ruo­kaa REKO-ryh­mis­tä Face­boo­kis­sa (video Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin Unitubessa)