Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa

to 11. huhtikuun @ 16:00 - 20:00

Millaista ruokaa haluan lautaselleni vuonna 2040? Pohdimme yhdessä, mikä vaikuttaa ruokavalintoihimme ja miten voimme varmistaa, että lautasiltamme löytyy jatkossakin maistuvaa ja ravitsevaa ruokaa. Tule mukaan keskustelemaan tulevaisuuden ruokapöydästä ja kysy asiantuntijoilta mieltäsi askarruttavia kysymyksiä.

Ruoka-alan ammattilaiset ovat keskustelemassa ruuasta ja syömisestä torstaina 11.4.2024 klo 16-20.

Tarvitsemme ruokaa elääksemme, mutta ruoka on myös paljon enemmän kuin ravintoa. Se on kulttuurin, identiteetin ja yhteiskunnallisten arvojen ilmentymä. Ruoka yhdistää meitä kaikkia, mutta samalla se paljastaa syvät erot meidän välillämme. Ruokateemaa käsitellään monesta eri näkökulmasta:

* Ravitsemus on tieteenala, joka tutkii ruuan vaikutusta terveyteen ja hyvinvointiin. Se on ala, joka on jatkuvassa muutoksessa uusien tutkimustulosten myötä ja se vaikuttaa suoraan siihen, mitä pidämme “terveellisenä” ruokana.

* Syömisen yksilöllistyminen on nykyaikainen ilmiö, jossa yhä useammat ihmiset räätälöivät ruokavalionsa henkilökohtaisten tarpeiden, mieltymysten ja uskomusten mukaan. Tämä voi ilmetä erityisruokavalioina, kuten karppauksena tai vegaanisuutena, tai vaikkapa “superruokien” suosimisena. Ylen artikkelissa 7.12.23. Aaro Huttunen esimerkiksi kertoo voivansa syödä samaa ruokaa viisi vuotta, kunhan se on mahdollisimman terveellistä.

* Ruuan hinta ja kotimaisuus ovat tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat kuluttajien valintoihin. Hinta vaikuttaa siihen, mitä ihmiset voivat ostaa, kun taas kotimaisuus voi olla merkki laadusta tai eettisestä valinnasta.

* Ruokavaliot, kuten karppaus tai planetaarinen ruokavalio, heijastavat ihmisten halua vaikuttaa omaan terveyteensä ja ympäristöön ruokavalintojensa kautta. Ruokarajoitteet, kuten allergiat tai intoleranssit, vaativat erityistä huomiota ja ymmärrystä ruokavalion suunnittelussa.

* Huoltovarmuus ja ruokaturvallisuus ovat keskeisiä kysymyksiä niin kansallisella kuin globaalilla tasolla. Ne liittyvät siihen, miten ruokaa tuotetaan, jaetaan ja varastoidaan kriisiaikoina.

* Globaalisti ruuan riittävyys ja hinta ovat aiheita, jotka herättävät keskustelua ja huolta.

Nämä aiheet ovat vain jäävuoren huippu, kun puhutaan ruuasta ja sen monista ulottuvuuksista. Verkkokeskustelu ruuasta voi avata ovia uusiin näkökulmiin ja ymmärrykseen siitä, miten ruoka vaikuttaa meihin yksilöllisesti ja yhdessä. Suomen hallitus on sitoutunut suomalaisen ruokajärjestelmän kestävyyden parantamiseen. Työn tueksi ruoka-alan ammattilaiset tarvitsevat tietoa suomalaisten toiveista ja erilaisista syistä, jotka vaikuttavat ruokavalintojen tekemiseen.

Tutustu tarkemmin keskustelun teemoihin ja aikatauluihin!

Liity keskusteluun ja tuo äänesi kuuluviin! Asiantuntijamme odottavat viestejäsi ja ovat valmiita vastaamaan kysymyksiisi. Nähdään keskustelussa!

Tiedot

Päivämäärä:
to 11. huhtikuun
Aika:
16:00 - 20:00