Loading Events

« All Events

Osallisuus reilun ruokapolitiikan tekemisessä

ke 24. huhtikuun @ 12:00 - 16:00

Ilmastokestävän ja reilun ruokapolitiikan tekeminen edellyttää erilaisten näkökulmien huomioimista. Suomessa on pitkät perinteet sidosryhmien osallistumisesta politiikan valmisteluun ja innostavia kokeiluja on tehty esimerkiksi kansalaisraatien hyödyntämisestä valmistelun tukena. Reiluuden nostaminen kestävyysmurroksen keskiöön voi kuitenkin vaatia aivan uudenlaisia tapoja osallistaa sellaisiakin tahoja, joita on vaikea tunnistaa.

Kutsumme järjestöjen ja hallinnon edustajia yhdessä pohtimaan osallisuutta ruokapolitiikan tekemisessä. Yhteinen politiikkadialogi järjestetään Bottalla (Museokatu 10, Helsinki) keskiviikkona 24.4. 2024 kl 12-16.

Tilaisuuden tavoitteena on laatia suosituksia osallisuuden kehittämiseksi ruokapolitiikan valmistelussa. Keskustelemme siitä, miten osallisuus voi vahvistaa päätöksentekoa, tuoda esiin eri sidosryhmien ja kansalaisten tarpeita ja edistää kestävää ruuan tuotantoa ja kulutusta. Kenen vaikutusmahdollisuuksia tulisi parantaa, miten ja millaisia resursseja ja uusia yhteistyötapoja tämän edistämiseen tarvitaan?

Tilaisuuden järjestää Reilu ruokamurros eli Just food -tutkimushanke, jota rahoittaa Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvosto.

Tarkempi ohjelma ilmestyy myöhemmin!

Lisätietoa:
Marjatta Selänniemi
Just food -hankkeen vuorovaikutusvastaava, E2 Tutkimus
marjatta.selanniemi@e2.fi

Details

Date:
ke 24. huhtikuun
Time:
12:00 - 16:00