Vastuullisuus on asia, josta puhutaan niin ruoka-alalla kuin yleisemmin yhteiskunnassakin. Se on iso kokonaisuus ja siitä syystä asiaan lähdettiin pureutumaan Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaation hanketreffeillä 20.3.2023. Alla löytyy esitykset ja/tai linkki verkkosivuille, josta löytyy lisätietoja.
Tilaisuuden aluksi kuultiin kaksi puheenvuoroa:
- Vastuullisuus mikroyrittäjän näkökulmasta – Mikä kiinnostaa, mikä epäilyttää, miten vastuullisuutta toteutetaan pienissä yrityksissä käytännössä? tutkimusjohtaja Anna-Mari Simunaniemi, Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE
- Kuinka käytännössä toteuttaa missiota: ”To Be Not So Fucked Up” Silmusalaatin kehittäjä, yrittäjä Samuli Laurikainen Snafu Oy
Vastuullisuuteen liittyvät hankkeet esittäytyivät:
- Vastuullinen uusimaalainen ruoka, Susanna Ahonen-Coly
- Kiertotaloudesta lisää kilpailukykyä vientiin KIKE, Eeva-Liisa Lilja https://ki-ke.fi/
- Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma, Sari Väänänen
- Luomutetaan Ruokapalvelut, Heli Tossavainen
- Mission Positive Handprint, Heli Tossavainen
- Luomu on osa ratkaisua, Heidi Haavisto-Meier https://luomumerkki.fi/
- Kestävä RuokaHäme, Sanna Lento
- Satakunta lautasella, Anna Kari www.siksesparasta.fi
- Varsinais-Suomen ruokasektorin koordinaatiohanke (linkin kautta Tukeva-yrityskyselyn tuloksia), Margot Wikström
- Österbotten på Tallriken!, Meira-Pia Lohiluoma ja Mats Sabel www.lantbrukssallskapet.fi/projekt/osterbotten-pa-tallriken/
- Artesaaniruoka SM 2023, Marru Kraft