Seminaarien ja webinaarien materiaalit
- Tutkimustiistai-info 3.12.2024: Puolukka lievittää ylipainon aiheuttamaa matala-asteista tulehdusta ja aineenvaihdunnan häiriöitä
- Tutkimustiistai-info 12.11.2024: Koko ruokaketju kohti kestävää tulevaisuutta – Kuluttajien ja maatalousyrittäjien näkemyksiä
- Tutkimustiistai-info 3.9.2024: Ruokayrittäjyys REKOssa – liiketaloudellisia ja muita merkityksiä
- Tutkimustiistai-info 4.6.2024: Suomen ruokajärjestelmän vaihtoehtoiset tulevaisuudet (pdf)
- Tutkimustiistai-info 5.3.2024: Kuluttajien suhtautuminen palkokasveihin ja kasviproteiineihin (pdf)
- Tutkimustiistai-info 6.2.2024: Mikä estää meitä syömästä kestävästi?
- Tutkimustiistai-info 7.11.2023: Pääsylippu piireihin? Erityisyys esiin nimisuojan avulla (pdf) .
- Tutkimustiistai-info 3.10.2023: Riistaa tarjolle? – hirvenlihan kuluttajasegmentit (pdf).
- Tutkimustiistai-info: Kombucha-juomien probioottisuuden arviointi (pdf) ja Kuluttajien ostopäätöksiin vaikuttavat tekijät ja ICT:n käyttö elintarvikeostoissa (pdf).
- Mallia maailmalta elintarvikealan kehittämiseen 17.5.2023. Pidetyt esitykset ja videotallenteet www.ki-ke.fi verkkosivuilla, ks. kohta aineistot.
- Tutkimustiistai-info: Puolukan terveyshyödyt, Sienten laatu ja ravitsemus 4.10.2022
- Uusiutuvaa energiaa ja energiatehokkuutta ruokasektorille -webinaari 8.9.2021
- Päivän ohjelma
- Lämmöntalteenoton ratkaisut ruokasektorin pk-yrityksille
- Öljystä uusiutuvaan energiaan
- Hiililaskennalla eväitä vastuulliseen ruuan tuotantoon, tallenne esityksestä YouTubessa
- Meidän 104-vuotiaan yrityksen energiaratkaisut – mitä, miksi ja millainen rooli toiminnallisesti ja markkinoinnillisesti, tallenne esityksestä YouTubessa
- Mistä asiantuntija-apua ja rahoitusta energiaratkaisuihin?
- Tilalta.fi infoa ja keskustelutilaisuus 22.3.2021
- Tilalta.fi esittelyn tallenne (YouTube Aitojamakuja.fi-kanava)
- esityskalvot
- Tuloksia koronapandemian vaikutukset elintarvikealan jalostusyrityksille selvityksestä
- Tietoa tavarantoimittajille Synkasta ja Gollista
- esityskalvot (pdf)
- GS1 yritystunniste ja viivakoodit
- esityskalvot (pdf)
- Nagoyan pöytäkirja ja geenivaroihin perustuva tuotekehittely
- esityskalvot (pdf)
- Kohti hyviä ruokamatkailukokemuksia tuotesuositusten avulla
- tallenne webinaarista (YouTube Aitojamakuja.fi-kanava)
- Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020 (pdf)
- Ruokamatkailustrategia 2020-2028 (pdf)
- Koronarahoitus maatilakytkentäisille, maataloustuotteita jalostaville ja alkutuotannon yrityksille
- esityskalvot
- tallenne webinaarista (YouTube Aitojamakuja.fi-kanava)
- Materiaalit löytyvät myös ja muuta lisätietoa https://www.ruokavirasto.fi/koronarahoitus
- Mitä Flavoria® tarjoaa tuotekehityksen ja kehittämistoiminnan tueksi?
- Tallenne webinaarista Aitojamakuja.fi kanavalla YouTubessa
- Esityskalvot (pdf) (huom! materiaalissa uusi ajankohta valmennuspäivälle maaliskuussa)
- Mitä etiikan näkökulmasta tarkoittaa tuuppaus ruokasektorilla?
- Artesaaniruuan SM-kilpailu – infoa osallistujille 20.5.2019
- Eviran tietoisku: Elintarvikelainsäädännön joustavuus
- Eviran tietoisku: Liha-alan laitoksen perustaminen
- Eviran tietoisku: Ravintolan perustaminen
- Vastuulliset ja paikalliset elintarvikehankinnat – kuinka ne tehdään hankintalakia hyödyntäen
- Eviran tietoisku: Elintarvikeyrityksen perustaminen
- REKO-toiminta elintarvikelainsäädännön näkökulmasta
- Lähiruoka-alan kannattavuus ja kilpailukyvyn tekijät
- Elintarvikealan digipalvelut ja toimitusketjut MiniHackathonin 7.4.2017 esitykset
- Webinaari: Infoa yritysryhmähankkeista, osa 2 Yritysryhmähankkeiden esittelyt
- Webinaari: Infoa yritysryhmähankkeista, osa 1 Rahoitusmahdollisuudet
- Webinaari: Mikä lähiruoassa koukuttaa? www.lähiruokakoukuttaa.fi
- Webinaari: Lähiruoan markkinointi – kuinka pelata omilla vahvuuksilla ja moderneilla työkaluilla
- Luonnonkasvit elintarviketuotannossa Tampere 21.4.2016, tilaisuuden esitykset
- Julkisten ruokapalveluiden hankinnat –foorumi:
- Uusittu Postin ruokakassijakelu
Lähiruokafoorumit
- Yhdessä tehden parempiin tuloksiin – Elintarvikealan vuosiseminaari 13.12.2017
- Yhdessä tehden parempiin tuloksiin – Elintarvikealan vuosiseminaarin 13.12.2016
- Leipää ja lähiruokaa -toimialapäivän 8.12.2015 esitykset ja ohjelma
Suoramyynti-webinaarit
- Suoramyynti osa 1: Pienimuotoinen ja vähäriskinen toiminta, josta ei tarvitse tehdä elintarvikehuoneistoilmoitusta, 5.10.2016
- Suoramyynti osa 2: Alkutuotannon suoramyynti kuluttajille, kauppoihin ja ammattikeittiöihin onnistuu pienillä lainsäädännöllisillä toimenpiteillä 2.11.2016
- esitys pdf:nä
- tallenne webinaarista
HUOM! Tallenteessa diat vaihtuvat noin 1,5 – 2 min myöhemmin kuin mitä puhe etenee (syynä tekninen ongelma nauhoituksessa). Kun kuuntelee esitystä, kannattaa ottaa esille esityskalvot pdf:nä.
- Suoramyynti osa 3: Vähittäismyyntitoiminta voi tapahtua myymälästä, verkkokaupasta, tilapuodista, kauppa-autosta tai tienvarsikojusta
- Suoramyynti osa 4: Elintarvikkeiden valmistus ja myynti, kuten lihan leikkuu ja leipomotoiminta, on mahdollista elintarvikemyymälässä.