Kala-alan hanketreffien kuulumisia

Ruokasektorin koordinaatiohanke järjesti 19.4.2021 valtakunnalliset kala-alan hanketreffit. Tavoitteena oli mahdollistaa erityisesti kalan jalostukseen keskittyvän hanketreffien avulla kokemuksien vaihtoa ja jakoa sekä auttaa löytämään yhteistyön tekemisen paikkoja tulevaisuudessakin.

Iltapäivän aikana kuultiin pari pidempää puheenvuoroa ja 10 hanke-esittelyä. Timo Halonen, maa- ja metsätalousministeriöstä, avasi alan ajankohtaisia kuulumisia otsikolla ”Lisää kotimaista kalaa suomalaisten pöytiin” (pdf). Esitys avasi suuntalinjoja tulevalle kotimaisen kalan kehittämisohjelmalle. Miina Mäki, John Nurmisen Säätiöstä kertoi ”Lähikalahanke: Särkikalat merestä ruokapöytään” (pdf) -esityksessään tehdyistä toimenpiteistä ja myös tarpeista jatkotoimille.

Hanketreffeillä esittäytyivät myös eri puolilla Suomea käynnissä olevat ja jo päättyneetkin hankkeet

Monessa hankkeessa tuli esille asioita, jotka ovat toistettavissa tai hyödynnettävissä myös toisissa hankkeissa, joten kannattaa ottaa yhteyttä hankkeita esitelleisiin ja kysyä tarkemmin. Yhteystiedot löytyvät esityksistä.

Tilaisuudessa oli mukana reilu 40 osallistujaa kattavasti eri puolilta Suomea, painottuen hanketoimijoihin, mutta mukana oli myös rahoittajia ja yrittäjiä. Päivän loppupuolella kysyttiin Mentin avulla ”mille kehittämistoimille / asioille olisi tarvetta?” ja sen tulokset näkyvät alla olevassa kuvassa.

menti-tulokset kysymykseen mille kehittämistoimille on tarvetta