Opiskelijoiden ja yritysten yhteistyöllä sparrausta työelämätaitoihin ja näkyvyyttä yrityksille

Kokkiopiskelijat ideoivat yrittäjien kanssa näytöskeittiön annoksia ja av-alan opiskelijat valmensivat yrittäjiä mm. ruokakuvauksessa ja sosiaalisen median hyödyntämisessä.[rss-cut]

Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuun kokki-, matkailu- ja audiovisuaalisen alan opiskelijat ja pohjoiskarjalaiset elintarvikealan yrittäjät osallistuivat yhdessä valtakunnallisille Lähiruoka- ja Luomu -messuille Helsingissä 6.-8.4.2016.

AhvonenJonna_streetfood

Opiskelijat ja yrittäjät suunnittelivat ja toteuttivat yhteistyönä Ruokatieto Yhdistys ry:n osastolla toimivan näytöskeittiön ohjelman. Ennen tapahtumaa opiskelijat tutustuivat projektiin osallistuvien yritysten toimintaan ja tuotteisiin. Yrityksistä mukana olivat Liperin Juurespakkaamo, Liperin Mylly, Nurmeksen Kala, Porokylän leipomo, Karjatila Karhinen ja Haukiniemen tila.

Kokkiopiskelijat ideoivat yhdessä yrittäjien kanssa näytöskeittiössä valmistettavia annoksia. Tarjolla oli mm. tuunattuja piirakoita, streetfoodia järvikalasta, tyrnitornia ja herkkuja luomunaudanlihasta.

Av-alan opiskelijat tuottivat osastolta av-materiaalia ja valmensivat ennen messuja kokkiopiskelijoita ja yrittäjiä ruokakuvauksessa ja sosiaalisen median hyödyntämisessä markkinoinnissa.

– Opiskelijoiden palautteen mukaan yhteistyö tarjosi loistavan mahdollisuuden soveltaa opittua käytäntöön ja verkostoitua tulevaisuutta ja työelämää varten. Mukana olevat yritykset saivat valtakunnallista näkyvyyttä tuotteilleen ja sparrausta opiskelijoilta sosiaalisen median hyödyntämisessä markkinoinnissa. Opiskelijamme saivat myös erityiskiitokset positiivisesta ja reippaasta asenteestaan – he edustivat esimerkillisesti alaansa ja Pohjois-Karjalaa, tiivistää hankeasiantuntija Hanne Husso päivien antia.

MartiskainenIina_näytöskeittiö

– Rohkaisen yrittäjiä yhteistyöhön oppilaitosten kanssa. Toisen asteen oppilaitoksissa tehdään tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa mm. työssäoppimisen kautta, mutta mahdollisuuksia on kuitenkin tarjolla laajemminkin. Erityisesti nuorten sosiaalisen median osaamisen soisi jalkautuvan yrityksiin. Yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden esitellä yrityksesi toimintaa ja osaamistoiveita työntekijöille, vaikuttaa alan koulutuksen kehittämiseen ja suunnitteluun. Vähäisin hyöty ei ole suinkaan se, että yhteistyö tulevaisuuden työntekijöiden – ja asiakkaiden – kanssa avaa myös ikkunan nuorten odotuksiin ja ajatusmaailmaan,

Tämän yhteistyömahdollisuuden tarjosi Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymässä toteutettavalla Work Smart – Älykkäästi töihin -hanke. Sparraamme tulevaisuuden työntekijöitä yhteistyössä Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa. Edistämme opiskelijoidemme työelämäverkostojen syntymistä, kokoamme ja kehitämme hyviä käytänteitä opiskelijoiden uraohjaukseen ja elinkeinoelämän rekrytointikäytänteisiin liittyen. Erittäin hyödylliseksi ovat osoittautuneet Work Smart – työpajat ja yritysprojektit, joissa opiskelijat ja työelämä kohtaavat.

Lisätietoja:
Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Suunnittelu- ja viestintäpalvelut/ Work Smart-hanke
Hankeasiantuntija Hanne Husso,
hanne.husso@pkky.fi,  050 463 7173

Jätä kommentti