Aito saunapalvikinkku hakee suojattua maantieteellistä merkintää

Ruokavirasto on hyväksynyt nimisuojahakemuksen suomalaiselle Aito saunapalvikinkku -nimitykselle. EU:n nimisuojajärjestelmässä nimen rekisteröinti on kaksivaiheinen prosessi, jossa kansallisen käsittelyn jälkeen hakemus toimitetaan EU:n tasolle.

Aito saunapalvikinkku on sidoksissa suomalaiseen saunakulttuuriin, sillä kinkku savustetaan ja kypsytetään leppäpuulla savusaunassa suorasavustusmenetelmällä vähintään 12 tuntia. Suomessa tapahtuva valmistus takaa sille ominaisen savun, maun ja tuoksun.

Saunapalviyhdistys ry hakee Aidolle saunapalvikinkulle suojattua maantieteellistä merkintää (SMM), joka määrittää että tuotteen tuotanto, jalostus tai käsittely pitää tapahtua tietyllä maantieteellisellä alueella, josta johtuvat tuotteen laatu, maine tai muut ominaisuudet. Muita suomalaisia tuotteita joilla on suojattu maantieteellinen merkintä ovat Puruveden muikku, Kainuun rönttönen, Suomalainen vodka ja Suomalainen Hedelmälikööri/Marjalikööri. Kaikista nimisuojatuotteista lisätietoja aitojamakuja.fi sivuilla.

Kuvaaja: Julia Kivelä, netDesign