Loading view.
Jotpan kilpailuttamat elintarviketeollisuuden vientiä, digitaalisuutta ja kestävää tulevaisuutta tukevat koulutukset pyörivät vuonna 2024. Riveria koulutuspalvelut Oy:n järjestämä kokonaisuus helmikuussa: MODUULI 2 Jalostusasteen nostaminen vientituotteessa Investoinnit […]
Vienti on yksi tärkeimmistä keinoista saada lisäarvoa ruokaketjuun. Raaka-aineviennin rinnalle tarvitaan yhä enemmän innovatiivisia ja laadukkaita tuotteita, joiden avulla saamaan enemmän lisäarvoa jäämään Suomeen. Pohjois-Karjalan […]
Helsingin kaupallisilla toreilla valmistaudutaan isompiin ja pienempiin muutoksiin ja kehityshankkeisiin. Nyt on hyvä hetki pohtia ja kokeilla, millä edellytyksillä ja missä muodoissa ruoka tulevaisuudessa toreilla […]
Jos sinulla on liikeidea lähiruokaan tai luonnontuotteisiin liittyvästä tuotteesta tai palvelusta, niin tule kirkastamaan sitä kanssamme Lähiruoan kumppanikahvilaan Louelle torstaina 29.2. klo 14–17! Muotoilutoimisto Arctic […]
Tietoisku sähköisestä digimyynnin työkalusta erityisesti suoramyyjien ja REKO-tuottajien arkea helpottamaan Perjantai, 1. maaliskuuta · 10:00 - 11:30 Google Meet: https://meet.google.com/vnt-mfhq-cvu Graanin kehittäjä Maarit Rockenfeller kertoo, miten […]
Kohti kansainvälisiä jahtimarkkinoita: Kansainvälistymisestä kiinnostuneille mikro- ja pk-yrityksille tarjolla kattava Luksusjahdit-yhteistyöpäivä Lahdessa! Sukellamme päivän aikana luksusjahtimarkkinoiden kasvaviin mahdollisuuksiin, kuulemme siihen liittyvistä elintarvike- ja palvelumarkkinoista ja […]
Maaliskuun tutkimustiistaissa kuulemme, miten kuluttajat suhtautuvat palkokasveihin ja kasviproteiineihin. Asiaa avaa sosiaalipsykologian vanhempi yliopistonlehtori Hanna Konttinen Helsingin yliopistosta. Parhaillaan on käynnissä Strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) […]
Tervetuloa seuraamaan kuukauden lähikala -livelähetyksiä vuoden 2024 aikana. Joka kuukasi perehdymme ajankohtaiseen kalaan tutuissa #ruokaneuvolive -lähetyksissä. Käymme läpi kalan tuntomerkit, käyttötavat sekä tietysti valmistamme herkullista […]
Tervetuloa lämpimästi Ruokaprovinssikahveille 6.3. tutustumaan Etelä-Pohjanmaan pyrkimykseen kohti kestävämpää ja vastuullisempaa ruokajärjestelmää! Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi-hankkeen päämääränä on vähentää ilmastopäästöjä, pienentää ympäristövaikutuksia ja edistää vastuullisuutta […]
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi jatkuu keväällä 2024 uusin mielenkiintoisin teemoin! Kevätkausi starttaa ystävänpäivänä eli 14.2.2024, jolloin teemana on suklaa. Klubi-illat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan alta! […]
Tietoisku sähköisestä digimyynnin työkalusta erityisesti suoramyyjien ja REKO-tuottajien arkea helpottamaan Torstai 7.3.2024 klo 10–11 Graanin kehittäjä kertoo, miten sovelluksen avulla voit saada tehokkuutta suoramyyntiin, helpotusta […]
Viime marraskuussa ensimmäisen kerran järjestetty matkailun hanketreffiwebinaari sai erittäin positiivisen vastaanoton, jonka vuoksi tapahtuma saa jatkoa. Treffien tavoitteena on alueella toimivien matkailusektorin hanketoimijoiden yhteistyön ja […]
Osaamisen arvo ja tuotekehityksen turva Aika: torstai 7.3.2024 klo 14.00–16.00 Paikka: Food Pilot Plant & Showroom, LAB-ammattikorkeakoulu Mukkulankatu 19 15210 Lahti Tarjolla iltapäiväkahvit ja pieni makea Varaa […]
LAB-ammattikorkeakoulun teknologiayksikkö järjestää keväällä 2024 kolmen yritystilaisuuden sarjan Materiaalien mahdollisuudet - tehoa testaukseen ja tuotekehitykseen. Tilaisuudet järjestetään Lahden kampuksella (Mukkulankatu 19). Tule kuulemaan yksikön ajankohtaisimmat […]
Osaamisella on avainrooli maatalous- ja metsäalan ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.Tärkeiksi kehittämiskohteiksi on tunnistettu muun muassa opetusmetsien ja -tilojen nostaminen kestävyysosaamisen kokeilualustoiksi, panostukset tilojen talousosaamiseen sekä ajantasaisten oppimateriaalien […]
Käytännön ruokatyöpajassa keskitymme kotimaisiin erikoiskasveihin. Näihin kasveihin ja jalosteisiin kuuluvat mm. öljyhamppu, härkäpapu, kvinoa, makealupiini ja pellava. Tutustumme miten nämä raaka-aineet käyttäytyvät ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa. […]
Horeca-alan vaikuttavin tapahtuma Gastro Helsinki 13.-15.3.2024, Messukeskus Helsinki Merkittäviä makuja, oivalluksia ja uuden löytämisen iloa ammattilaisille tarjoaa Gastro Helsinki, joka kokoaa hotelli ja ravintola-alan ammattilaiset […]
Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtumat Helsingin Messukeskuksessa 13.–14.3.2024. Tapahtumakokonaisuudessa ovat mukana alojen koko arvoketjut suunnittelusta käyttöön ja markkinoinnista raaka-aineisiin. Mukana tapahtumakokonaisuudessa on myös graafisen alan […]
Jotpan kilpailuttamat elintarviketeollisuuden vientiä, digitaalisuutta ja kestävää tulevaisuutta tukevat koulutukset pyörivät vuonna 2024. Aava & Bangin järjestämä koulutuskokonaisuus: Kaipaatko potkua markkinointiin ja muskeleita myyntiin? Haaveiletko […]
Ovatko käyttämäni pakkausmateriaalit varmasti turvallisia? Kuinka huolehdin jätehuollosta ympäristövastuullisesti? Mitä väitteitä voin esittää elintarvikkeesta? Maaliskuussa järjestämämme webinaarisarjan elintarvikevalvonnan vaatimuksista ruokapalvelualan toimijoille. Voit ilmoittautua mukaan yhteen […]
Tule kuulemaan mitä hyötyä nimisuojauksesta on ja osallistu keskusteluun, mille kalatuotteelle tai -tuotteille Perämeren alueella tulisi lähteä hakemaan EU:n nimisuojaa. Aika: 14.03.2024 14:00 - 16:00 […]
Tietoisku sähköisestä digimyynnin työkalusta erityisesti suoramyyjien ja REKO-tuottajien arkea helpottamaan Perjantai, 15. maaliskuuta · 9:00 - 10:30 Google Meet: https://meet.google.com/weh-scdg-exq Graanin kehittäjä Maarit Rockenfeller kertoo, […]
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 18.3.2024 klo 12.00 – 14. Sisältöaiheita voi ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen myös hänelle juha.rutanen@helsinki.fi
Erilaiset häiriötilanteet kuten sääoloista johtuvat tieliikenne- ja logistiikkakatkokset, energiansaannin katkokset, tietoliikennekatkokset tai esimerkiksi rajojen sulkeutuminen voi aiheuttaa haasteita ruuantuotannolle, saatavuudelle ja jakelulle. Webinaarissa pureudutaan siihen, […]
Ovatko käyttämäni pakkausmateriaalit varmasti turvallisia? Kuinka huolehdin jätehuollosta ympäristövastuullisesti? Mitä väitteitä voin esittää elintarvikkeesta? Maaliskuussa järjestämämme webinaarisarjan elintarvikevalvonnan vaatimuksista ruokapalvelualan toimijoille. Voit ilmoittautua mukaan yhteen […]
Maaseutumatkailuseminaari kokoaa maaseutumatkailuyrittäjät ja maaseudun matkailun kehittäjät Hämeenlinnaan 20.3.-21.3.2024. Keskiviikon 20.3. seminaarissa luvassa on innostavia puheenvuoroja, mielenkiintoinen paneelikeskustelu ja ajankohtaiskatsauksia. Seminaari on suunnattu kaikille maaseutumatkailusta […]
Puhetta Piirakasta -tapahtumat nostavat esiin itäsuomalaiset perinneleivonnaiset. Karjalanpiirakalla on nimisuoja, mutta piirakka tai piiroo, kuten myös sanotaan, taipuu moneksi – myös trendikkääksi vegaaniseksi herkuksi. Kokoonnumme […]
Elintarviketieteiden Seuran Itä- ja Pohjois-Suomen jaosto järjestää webinaarin ruokaturvattomuudesta. Aika: 20.3. klo 15-17 Paikka: Teams Ohjelma: 15.00 Webinaarin avaus: Itä- ja Pohjois-Suomen jaoston puheenjohtaja Laura Ahvenniemi 15.10 Ruokaturvattomuus […]
Luomuinstituutin webinaarisarjassa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista, kun alan asiantuntijat esittelevät tutkimustaan. Kevään 2024 webinaarisarjassa aiheina ovat muun muassa biologinen typensidonta, ravinnekierto, vasikoiden vierihoito sekä viljan […]
Lähiruoka & luomu -tapahtuma jälleen keväällä 2024 Lähiruoka & luomu järjestetään 21.-24.3.2024 Kevätmessujen yhteydessä. https://lahiruokajaluomu.messukeskus.com/
Maaseutumatkailuseminaari kokoaa maaseutumatkailuyrittäjät ja maaseudun matkailun kehittäjät Hämeenlinnaan 20.3.-21.3.2024. Keskiviikon 20.3. seminaarissa luvassa on innostavia puheenvuoroja, mielenkiintoinen paneelikeskustelu ja ajankohtaiskatsauksia. Seminaari on suunnattu kaikille maaseutumatkailusta […]
Tietoisku sähköisestä digimyynnin työkalusta erityisesti suoramyyjien ja REKO-tuottajien arkea helpottamaan Torstai, 21. maaliskuuta · 10:00 - 11:30 Google Meet: https://meet.google.com/orw-kuwq-oue Graanin kehittäjä Maarit Rockenfeller kertoo, […]
Puhetta Piirakasta -tapahtumat nostavat esiin itäsuomalaiset perinneleivonnaiset. Karjalanpiirakalla on nimisuoja, mutta piirakka tai piiroo, kuten myös sanotaan, taipuu moneksi – myös trendikkääksi vegaaniseksi herkuksi. Kokoonnumme […]
Ruoka Akatemia-aamiaistilaisuudessa 22.3.2024 kärkenä on huoltovarmuus suomalaisessa ruokajärjestelmässä. Millaisiin huoltovarmuuden häiriötilanteisiin on tarpeen varautua? Keskustelua käydään erilaisista skenaarioista ja ratkaisuista. TTS Työtehoseuran toteuttama Ruoka Akatemia […]
Puhetta Piirakasta -tapahtumat nostavat esiin itäsuomalaiset perinneleivonnaiset. Karjalanpiirakalla on nimisuoja, mutta piirakka tai piiroo, kuten myös sanotaan, taipuu moneksi – myös trendikkääksi vegaaniseksi herkuksi. Kokoonnumme […]
Oletko kiinnostunut julkisten ruokapalveluiden vastuullisuuden kehittämisestä? Ovatko Unicafe-ravintolat ja heidän palkitut vastuullisuustoimensa sinulle tuttuja? Tervetuloa mukaan webinaariimme maanantaina 25.3.2024 klo 13:00 - 14:30! Tapahtumassa kuulet StratKIT+ […]
Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa kevään maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa tiistaina 26.3. klo 9.00. Ennusteessa tarkastellaan maatalouden ja elintarviketeollisuuden näkymiä tämän ja ensi vuoden aikana […]
Tervetuloa WiseFood-hankkeen aamukahvitilaisuuteen, jonka teemana maaliskuussa on kiertotalous. Tilaisuus on avoin kaikille, mutta erityisesti suunniteltu opiskelijoille ja tutkijoille. Aamukahvitilaisuuden teemana on kiertotalous, ja kuulemme eri […]
Tietoisku sähköisestä digimyynnin työkalusta erityisesti suoramyyjien ja REKO-tuottajien arkea helpottamaan Tiistai, 26. maaliskuuta · 10:00 - 11:30 Google Meet: https://meet.google.com/koc-hdhp-ffw Graanin kehittäjä Maarit Rockenfeller kertoo, […]
Maaliskuussa järjestämämme webinaarisarjan elintarvikevalvonnan vaatimuksista ruokapalvelualan toimijoille. Voit ilmoittautua mukaan yhteen tilaisuuteen tai kaikkiin kolmeen. Webinaarien asiantuntijana toimii yritysasiantuntija Päivi Matilainen. Ke 13.3.2024 klo 14–17 Elintarvikekontaktimateriaalit, […]
Vahinkoa aiheuttavat sääilmiöt, kuten kuivuus, helteet, myrskyt ja voimakkaat sateet vaikuttavat maatalouteen. Miten näihin ja muihin ilmastonmuutoksen tuomiin riskeihin voidaan varautua? Mitä muita riskejä tunnistetaan […]