Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Webinaarisarja elintarvikevalvonnan vaatimuksista ruokapalvelualan toimijoille, osa 2

ti 19. maaliskuun @ 14:00 - 17:00

Ovatko käyttämäni pakkausmateriaalit varmasti turvallisia? Kuinka huolehdin jätehuollosta ympäristövastuullisesti? Mitä väitteitä voin esittää elintarvikkeesta?

Maaliskuussa järjestämämme webinaarisarjan elintarvikevalvonnan vaatimuksista ruokapalvelualan toimijoille. Voit ilmoittautua mukaan yhteen tilaisuuteen tai kaikkiin kolmeen. Webinaarien asiantuntijana toimii yritysasiantuntija Päivi Matilainen.

Ke 13.3.2024 klo 14–17 Elintarvikekontaktimateriaalit, turvallisuus ja vaatimuksenmukaisuus
Elintarvikekontaktimateriaalien turvallisuus ja vaatimuksenmukaisuus ovat keskeisiä tekijöitä elintarviketurvallisuuden varmistamisessa. Niiden on täytettävä tiukat lainsäädännölliset vaatimukset, jotka koskevat materiaalien koostumusta, kemiallisten aineiden siirtymärajoja elintarvikkeisiin ja testausmenetelmiä. Tavoitteena on suojata kuluttajien terveyttä ja varmistaa, että elintarvikkeet pysyvät turvallisina ja puhtaina koko niiden käsittelyn ja säilytyksen ajan. Vaatimuksenmukaisuuden varmistaminen edellyttää valmistajilta ja toimittajilta jatkuvaa laadunvalvontaa ja tuotteidensa sertifiointia vastaavien standardien mukaisesti.

Ilmoittaudu viimeistään ma 11.3.2024.

Ti 19.32024 klo 14–17 Ympäristövastuullinen elintarvikejätteiden käsittely ja niitä koskevat jätevelvoitteet 
Jätevelvoitteet ovat säädöksiä ja ohjeistuksia, jotka määrittelevät, kuinka eri toimijoiden, kuten yritysten, julkisten laitosten ja kotitalouksien, tulee käsitellä elintarvikejätteitään. Nämä velvoitteet saattavat sisältää vaatimuksia jätteiden erilliskeräyksestä, kierrätyksestä ja muista vastuullisista käsittelytavoista, ja ne on suunniteltu edistämään kestävämpää kulutusta ja tuotantoa sekä vähentämään jätteen määrää kaatopaikoilla ja sen aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Ympäristövastuullinen elintarvikejätteiden käsittely viittaa menetelmiin ja käytäntöihin, joilla pyritään minimoimaan ruokahävikki ja tehostamaan elintarvikejätteiden hyödyntämistä tavalla, joka vähentää niiden negatiivista vaikutusta ympäristöön.

Ilmoittaudu viimeistään su 17.3.2024.

Ti 26.3.2024 klo 14–17 Elintarvikkeita koskevat ravitsemus- ja terveysväitteet
Elintarvikkeita koskevat ravitsemus- ja terveysväitteet ovat tärkeitä sekä kuluttajien että elintarvikealan ammattilaisten kannalta. Ravitsemus- ja terveysväitteiden käyttö elintarvikkeissa vaatii huolellisuutta ja noudattamista tietyistä säännöistä ja ohjeista, jotta varmistetaan väitteiden tieteellinen paikkansapitävyys ja kuluttajien harhaanjohtamisen välttäminen.

Ilmoittaudu viimeistään su 24.3.2024.

Koulutukset ovat maksuttomia. Teams-linkki tilaisuuksiin lähetetään kukin koulutuspäivän aamupäivän aikana.

Ilmoittaudu!

Koulutukset järjestää Kestävä RuokaHäme -hanke.

Details

Date:
ti 19. maaliskuun
Time:
14:00 - 17:00