Loading view.
Uusi TKI-rahoituksen ja kumppanuuksien löytämisen tapahtuma järjestetään maaliskuussa. Maailman muuttuminen haastaa Suomen omavaraisuutta ja huoltovarmuutta – ruokasektorin turvaamiseksi tarvitaan vahva panostus elinkeinolähtöiseen tutkimukseen, kehitykseen ja […]
Elintarvikealan yrittäjät, kuntien ja muiden julkisten tahojen ruokapalvelujen edustajat sekä kehittäjätoimijat – tervetuloa keskustelemaan hyvistä yhteistyömalleista Alavudelle 28.3.2023 tai Kurikkaan 31.3.2023 klo 9 - 11.30 […]
Suomalainen ruokakulttuuri on onnea ja makuja ja sen juhlapäivä on joka päivä. Yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumi järjestää verkkoseminaarin 28.3. klo 9.00-10.30 8.45 Tervetuloa linjoille ja virtuaalikahville […]
Tervetuloa Maistuvaa meiltä ja muualta- ja Rantalaidun hankkeiden järjestämään webinaariin! 28.03.2023 klo 9–11, Teams-etäyhteys Ohjelma: Tervetulosanat, Tuula Kokko, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset Swedish experiences of […]
Tervetuloa verkkoseminaariin tiistaina 28.3. klo 9.00 - 10.30. Ohjelma 8.45 Tervetuloa linjoille ja virtuaalikahville 9.00 Ohjelman esittely 9.05 Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen videotervehdys 9.10 […]
Elintarvikealan viennin- ja kansainvälistymistoimijoiden verkostotapaaminen pidetään 29.3.2023 klo 9 – 11 Teamsin välityksellä. Aluksi Aura Lamminparras Pro Luomu ry:stä kertoo alustavia tuloksia tämän vuoden luomuelintarvikeviennin […]
Hiililounas-hankkeessa tuotetaan tietopohjaa kotimaisten kasviproteiinilähteiden hiilijalanjäljistä. Hiilipäästöjen hallinnan rinnalla biodiversiteetin suojeleminen on tärkeää luonnon hyvinvoinnin ja kestävän tulevaisuuden kannalta. Webinaarissa kuulemme asiantuntija puheenvuoroja tutkijoilta ja […]
Tule mukaan Pohjois-Pohjanmaan luontoalan yrittäjien treffeille! Päivän aikana kuulemme hyviä malleja ja ratkaisuja luonnontuoteraaka-aineketjuista ja markkinoista, toimialatietoa ja yritysesimerkkejä. Liminka, 29.03.2023 klo 12.00–14.30 ja 14.30–15.15, […]
Tervetuloa KORU – Koulutuksella ruokamaakunta nousuun -hankkeen järjestämään maksuttomaan koulutukseen keskiviikkona 29.3.2023 klo 13–17! Sanna Harju kertomassa laadunvarmistuksesta Mallaskoskella Panimokierros ja olut-tasting Omakustanteinen ruokailu tarjolla […]
Herkkuja luomuna ja läheltä Lähiruoka & luomu -tapahtuma on omistettu suomalaisille pientuottajille, lähellä tuotetulle ruoalle sekä sertifioiduille luomutuotteille. Ostosten ja maistelun lomassa saat parhaat vinkit […]
Elintarviketoiminnassa tarvitaan laaja kirjo erilaisia keinoja tuoteturvallisuuden ja hygienian mittaamiseen. Tässä webinaarisarjassa keskitytään ammattikeittiöiden ja pienten elintarvikealan tuotantolaitosten näytteenottosuunnitelman tekemiseen, näytteenoton toteuttamiseen ja tulosten trendiseurantaan. […]
FutureCrops 2.0 hanke järjestää erikoiskasviaiheisen webinaarin aika: 30.3.2023 klo 9-12 (Teams) Webinaarissa käsitellään erityisesti havaintoja erikoiskasvien juurten kasvusta ja juurinystyröinnistä sekä maa-analyyseistä. Tarkempi ohjelma ja […]
Helsingissä lähitapaamisena toteutettavan työpajan tavoitteena on jakaa tietoa, kartoittaa parhaita käytäntöjä sekä pohtia yhdessä, miten hävikkiä saadaan vähennettyä. Kuulet ajankohtaista asiaa ravitsemispalveluita koskevista jäteasetuksen muutoksista, […]
Saimaan alueen erityislaatuisuuksia -työpajoissa esitellään ja keskustellaan siitä, miten Saimaan alueen tuntua voisi kuvailla ja millaisissa asioissa sen vetovoima piilee. Keskustelun pohjaksi esitellään aineistoja ja […]
Elintarvikealan yrittäjät, kuntien ja muiden julkisten tahojen ruokapalvelujen edustajat sekä kehittäjätoimijat – tervetuloa keskustelemaan hyvistä yhteistyömalleista Alavudelle 28.3.2023 tai Kurikkaan 31.3.2023 klo 9 - 11.30 […]
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 3.4.2023 klo 12-14. Sisältöaiheita voi ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen myös hänelle juha.rutanen@helsinki.fi
Tervetuloa mukaan Keski-Suomen Keittiömestareiden ja ruoka-alan yrittäjien yhteisille Lähiruokatreffeille maanantaina 3.4. klo 18 – 19.30! Lähiruokatreffit ovat keskisuomalaisten tuottajien ja jalostajien sekä keittiömestareiden kohtaamis- ja […]
Huhtikuun tutkimustiistaissa Kirsi Korhonen Luonnonvarakeskuksesta kertoo lyhyistä ruokaketjuista otsikolla: Kuluttajavetoiset ruoan hankintakanavat – katsaus pohjoispohjalaisten ruokapiirien toiminnan kehitykseen. Esityksessä tarkastellaan perinteisten ruokapiirien yhtäläisyyksiä ja eroja […]
Etelä-Pohjanmaan lähiruokatoimijoiden verkostoitumispäivä tiistaina 4.4.2023, Seinäjoen Framilla (vain paikan päällä) a. Aamupäivä klo 9–12: Yhteistyön avulla kohti menestystä -lähiruokatoimijoiden yhteistyö- ja verkostoitumistyöpaja. (YDIRE-hankkeen järjestämä tilaisuus). […]
Teot sanoiksi – vastuullisuusviestintä kansainvälisillä markkinoilla -webinaari pureutuu kysymyksiin kuten mitä asioita vastuullisesta toiminnasta saa ja kannattaa kertoa? Miten viestiä vastuullisuudesta pakkauksissa, kotisivuilla ja muissa […]
Avoin ja vastuullinen kotieläintuotanto – Imago ja työvoimaimago -hankkeen Tulevaisuusseminaari 13.4. lähestyy! Tapahtuma on tarkoitettu kotieläintuottajille, lihataloille, meijereiden edustajille ja kaikille sidosryhmille sekä niille, joita […]
Matkailuyrityksille suunnatuissa klinikoissa käymme läpi DataHubin käyttöönottoa, tuotteen lisäämisen ja kulun DataHubissa, sekä vastataan esiin nousseisiin kysymyksiin. Merkitse klinikoiden ajankohdat kalenteriisi, ilmoittautuminen on auki. Tilaisuudet nauhoitetaan. Yritysklinikat perjantai […]
Tervetuloa KORU – Koulutuksella ruokamaakunta nousuun -hankkeen järjestämään maksuttomaan koulutukseen tiistaina 18.4.2023 klo 10–14! Luento kemiallisista ja mikrobiologisista vaaroista tuotteissa Vesa Luhtala kertomassa Makkaramestarien laaduntarkkailusta […]
Pellervon taloustutkimus julkistaa kevään 2023 maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa tiistaina 18. huhtikuuta klo 10.00. Millaiset ruokamarkkinanäkymät ovat uuden hallituskauden alussa? Miten kustannukset ja hinnat […]
Tervetuloa osallistumaan Wasteless Food Services in Finland -hankkeen järjestämään kaikille avoimeen ja maksuttomaan webinaariin! Asiakasmäärien ennakointi ja ruokahävikin vähentäminen -webinaari pidetään Teamsissa keskiviikkona 18.4.23 klo […]
YDIRE International Webinar 19th of April from 9.30 to 11.30 EET (GMT+2:00 Helsinki) in Zoom SCHEDULE (here in pdf and below): 9.30: Opening and moderation Silvia […]
Ruokajärjestelmämme on murroksessa. Se tarkoittaa sitä, että tapamme tuottaa, jalostaa, jaella ja kuluttaa ruokaa muuttuvat perustavanlaatuisella tavalla. Muutoksia todella tarvitaan, jotta taloutemme ja yhteiskuntamme mahtuvat luonnon […]
Kouvolan seudulla on monipuolista elintarviketuotantoa. Yleisen mielipiteen mukaan kaikki tahot haluavat suosia lähiruokaa. Paikallisissa kaupoissa, keittiöissä ja ravintoloissa lähituotteet ovatkin saaneet ilahduttavasti jalansijaa. Jotta osumia […]
Tervetuloa KORU – Koulutuksella ruokamaakunta nousuun -hankkeen järjestämään maksuttomaan koulutukseen keskiviikkona 19.4.2023 klo 12–16! Juuso Kumpulainen SeAMKista luennoimassa mittarien hyödyntämisestä liiketoiminnassa Laboratoriotyöpaja erilaisten mittausmenetelmien käytöstä. […]
Tule mukaan koko päivän kestävään ruokatyöpajaan, jossa valmentajana toimii Suomen Kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja, keittiömestari Katja Tuomainen – rautainen ruoka-alan ammattilainen. Työpaja on suunnattu ruokapalvelualan yrittäjille, joiden […]
Mitä tapahtuu kestävän kehityksen mukaisen ruoan markkinalla maailmalla? Kuinka elintarvikkeiden kysynnän trendit kehittyvät? Millaisista tuotteista kuluttajat ovat kiinnostuneita? Tule kuulemaan kansainvälisen elintarvikekaupan kiinnostavista näkymistä KIKE […]
Aamupäivän webinaarissa torstaina 20.4.2023 klo 10–11.30 perehdytään: Mitä ajankohtaista on meneillään elintarvikelainsäädännössä Kerrataan mitä tulisi ottaa huomioon pakkausmerkinnöissä Verkkokoulutus järjestetään teamsissa. Linkki lähetetään ilmoittatuneille. Ilmoittaudu […]
Luonnontuotealan kasvukoordinaattori -hankkeen päätavoitteena on luoda Länsi-Lappiin elinvoimainen luonnontuotealan osaamiskeskittymä: verkosto, joka kehittää ja kasvattaa alueen luonnontuotealan osaamista ja liiketoimintaa monialaisesti. Hankkeessa järjestetään työpajojen sarja […]
Huhtikuussa on tarjolla marjojen ja hedelmien jatkojalostustyöpaja elintarvikealanyrittäjille ja marjanviljelijöille. Ainutlaatuinen tilaisuus päästä opettelemaan erilaisten marja- ja hedelmätuotteiden jatkojalostusta alan gurun – ruoka-astesaani Margot Wikströmin […]
Kutsumme lähiruoasta ja tulevaisuuden ruokajärjestelmästä kiinnostuneita elintarvikealan yrittäjiä, lähiruokatuottajia- ja jalostajia, ravintoloitsijoita, tutkijoita, alan opiskelijoita, sijoittajia ja kaupunkikehittäjiä mukaan kuulemaan ja keskustelemaan miltä syötävä kaupunki […]
Visit Finlandin kevään What's up -seminaari pidetään tiistaina 25.4. klo 9.30 - 16 Helsingissä. Merkitse päivä kalenteriisi! Alustava ohjelma alla ja lisätietoja sekä ilmoittautuminen! LET […]
Aamupäivän webinaarissa torstaina 27.4.2023 klo 10–11.30 saadaan tietoa elintarvikkeiden etämyyntiin liittyvästä lainsäädännöstä ja annettavista tuotetiedoista. Verkkokoulutus järjestetään teamsissa. Linkki lähetetään ilmoittatuneille. Ilmoittaudu tästä! Lisätietoja: Mervi […]
Tervetuloa KORU – Koulutuksella ruokamaakunta nousuun -hankkeen järjestämään maksuttomaan koulutukseen torstaina 27.4.2023 klo 14–18! Lea Hämäläinen Thermopolis Oy:stä antamassa energianeuvontaa yrityksille Anu Palomäki SeAMKista luennoimassa […]
Luomuinstituutin webinaarisarjassa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista, kun alan asiantuntijat esittelevät tutkimustaan. Aiheiden kirjo on jälleen laaja ja vaihtelee luomutuotannon monimuotoisuusvaikutuksista ja rikkakasvien torjunnasta luomuluonnontuotteisiin, luomualan […]
Haluatko parantaa metsäsi tuottavuutta ja monimuotoisuutta? Kiinnostaako lisätienesti perinteisen metsänkasvatuksen rinnalle? Webinaarissa Janne Mankki Suomen Pakurilta kertoo arvosienistä (mm. pakuri, lakkakääpä ja tryffeli) ja niiden […]
Tule kuulemaan Viikin Idättämöstä (englanniksi Germinator), joka on Viikki Food Design Factoryn esihautomo-ohjelma innovaatioille. He etsivät parhaillaan seuraavaan ohjelmaan motivoituneita innovaattoritiimejä, joilla on elintarvikejärjestelmää muuttavia […]
Ruokavirasto on kutsunut webinaariin keskustelemaan nuoria ja nuorten menestymisen kannalta tärkeitä henkilöitä. Tule kuulemaan yritystarinoita ja nuorten ajatuksia! 28.04.2023 klo 12:00-14:30 Kesä lähestyy, samoin uusi […]