Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kasvipohjaiset ja solumaatalouden tuotteet suomalaisten lautasilla – kohti vuotta 2050

19.4.2023 @ 10:00 - 11:30

Ruokajärjestelmämme on murroksessa. Se tarkoittaa sitä, että tapamme tuottaa, jalostaa, jaella ja kuluttaa ruokaa muuttuvat perustavanlaatuisella tavalla. Muutoksia todella tarvitaan, jotta taloutemme ja yhteiskuntamme mahtuvat luonnon kantokyvyn rajoihin.

Mutta miltä ruokajärjestelmämme näyttää vuonna 2050? Missä mittakaavassa kasvipohjaisten ja solumaatalouden tuotteiden, kuten mykoproteiinin ja soluviljelyn avulla tuotettujen liha- ja maitotuotteiden kulutus, voisivat yleistyä?

Entä ovatko kuluttajat valmiita maistelemaan uusia elintarvikkeita ja ottamaan ne ruokavalioonsa? Mitä murros tarkoittaisi maan- ja energiankäytön näkökulmista? Keitä murroksen hallittuun johtamiseen tarvitaan ja miten murros voisi edetä?

Näihin kysymyksiin vastaa huhtikuussa julkaistava Sitran selvitys Kasvipohjaiset ja solumaatalouden tuotteet Suomen ruokajärjestelmän murroksessa – kohti vuotta 2050, jonka ovat laatineet Helsingin yliopiston tutkijat. Selvityksessä keskitytään erityisesti erilaisiin kasvipohjaisiin ja solumaatalouden ratkaisuihin.

Tervetuloa webinaariin ja keskustelutilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan tuoreen selvityksen tuloksista!

Keskiviikko 19.4.2023, 10:00–11:30

Tapahtuma järjestetään Teams-alustalla. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ennen tapahtuman alkua.

Details

Date:
19.4.2023
Time:
10:00 - 11:30