Kalenteri / Tapahtumat
|
maanantai
|
tiistai
|
keskiviikko
|
torstai
|
perjantai
|
lauantai
|
sunnuntai
|
|---|---|---|---|---|---|---|
|
1 tapahtuma,
-
Nutrition and Food Research Center (NUFO) at the University of Turku warmly invites you to an open event where we will introduce our research activities […] |
0 tapahtumat,
|
2 tapahtumat,
-
Tervetuloa kuulemaan kansallisen ruuan pitkän aikavälin strategian valmistelun etenemisestä 26.2.2025 klo 8.30-9.00! Vuoden 2024 lopussa käynnistyneen ruokastrategian valmistelun ensimmäinen vaihe on käynnissä. Tilannekuvaa on hahmoteltu, […]
-
Tervetuloa kuulemaan ja ideoimaan kuntien ruokapalveluille sopivaa Arctic Food Lab -menua! Julkaisemme ammattikeittiöihin soveltuvat reseptit, joissa hyödynnetään monipuolisesti alueemme raaka-aineita – liha-, maito-, vilja-, kala- […] |
1 tapahtuma,
-
Erottuva elintarvike -työpajat 27.2., 12.3. ja 9.4. Salossa Haaveiletko elintarviketuotteen kehittämisestä? Haluaisitko olla tulevaisuuden ruokaketjun aallon harjalla ja kehittää huippu tuotteita kansallisille ja kansainvälisille markkinoille? […] |
0 tapahtumat,
|
0 tapahtumat,
|
0 tapahtumat,
|
|
0 tapahtumat,
|
2 tapahtumat,
-
Tervetuloa Elintarvikealan tukkukauppa -selvitystyön julkaisutilaisuuteen! Aika: tiistai 4.3. klo 9.00-10.45 Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki (myös etäyhteys) Maa- ja metsätalousministeriö on tilannut Luonnonvarakeskukselta […]
-
Kalan kulutuksen lisääminen hyödyttäisi koko elintarviketaloutta ja kuluttajat haluaisivat näin tehdä, mutta mitä he oikeasti haluavat. Mikä on oikeasti vastuullista kalaa? Mitä ympäristö- ja terveyshyötyjä […] |
1 tapahtuma,
-
Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston Ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskuksen ja Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma. Klubi järjestetään samaan aikaan sekä Helsingissä, Turussa että […] |
2 tapahtumat,
Tervetuloa Ruokayrittäjän talvipäiville 2025 Pöytyälle Kaidanojan Kartanon ihaniin puitteisiin! Tekoälyyn, vastuullisuuteen, sivuvirtoihin ja tarjousosaamisen teemoihin keskittyvä erikoistapahtuma on tarkoitettu kaikille ruoka- ja elintarvikealasta kiinnostuneille kehittymishaluisille […]
-
Kerran kuussa, kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 9–10 keräännytään etäaamukahveille jonkin luomuaiheisen teeman ympärille. Asiantuntija-alustuksen jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle aamun teemasta. Vuoden 2025 seuraavien […] |
0 tapahtumat,
|
0 tapahtumat,
|
|
|
0 tapahtumat,
|
3 tapahtumat,
-
Kalan kulutuksen lisääminen hyödyttäisi koko elintarviketaloutta ja kuluttajat haluaisivat näin tehdä, mutta mitä he oikeasti haluavat. Mikä on oikeasti vastuullista kalaa? Mitä ympäristö- ja terveyshyötyjä […]
-
Hej du som är livsmedelsföretagare och intresserad av mathanverk i Egentliga Finland! Är du intresserad av att delta i FM i Mathantverk-tävlingen på hösten 2025 […]
-
Maatilayrittäjä tai elintarvikejatkojalostaja! Oletko kiinnostunut myymään tuotteitasi ravintoloille ja ruokapalveluyrityksille? Ravintola tai ruokapalveluyritys! Haluatko ostaa paikallisia raaka-aineita, elintarvikkeita suoraan tuottajilta tai valmistajilta? Tule webinaariimme 11.3.2025 klo 14-15. Webinaarissa […] |
3 tapahtumat,
-
Ruuan tuotannon pitkän aikavälin strategiatyö on vaiheessa, jossa ruokajärjestelmän eri toimijoita otetaan mukaan strategian sisällön tuottamiseen. Ruokajärjestelmän toimivuus ja kestävyys on kansallisesti erittäin tärkeä asia, […]
-
Erottuva elintarvike -työpajat 27.2., 12.3. ja 9.4. Salossa Haaveiletko elintarviketuotteen kehittämisestä? Haluaisitko olla tulevaisuuden ruokaketjun aallon harjalla ja kehittää huippu tuotteita kansallisille ja kansainvälisille markkinoille? […]
-
Towards dynamic procurement of local food in small towns is the theme for the workshop. With the support of procurement specialists, farmers and food producers […] |
4 tapahtumat,
-
Haluatko perehtyä tarkemmin premium private label-liiketoimintaan ja kehittyä taitavaksi toimittajaksi? FINLABEL-hanke järjestää kuusi OPI PRIVATE LABEL OSAAJAKSI-työpajaa (6 x 2,5 h) 13.3.2025 – 19.5.2025 aikana. […]
-
Kaurabuusti-seminaari on elintarvikealan yrityksille, alan kehittäjille ja sidosryhmille suunnattu maksuton tapahtuma, joka tarjoaa katsauksen kauran vientipotentiaaliin, kehitysnäkymiin sekä mahdollisuuksiin. Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteydellä. Tervetuloa! […]
-
Luonnontuoteyritys ja kerääjä – tule esittelemään ja maistattamaan omia raaka-aineita ja luonnontuotepohjaisia elintarvike- ja ruokatuotteitasi ravintoloille. Keittiömestari ja ravintolan edustaja – tule tutustumaan alueen luonnontuoteraaka-aineisiin, -jalosteisiin ja […]
-
Millaisia ovat ammattikeittiöiden luomun käytön lisäämiseen tähtäävät ohjelmat Suomessa ja Ruotsissa? Tämän kuulemme webinaarissa 13.3.2025 klo 13.30-15.00. Tilaisuudessa julkaistaan myös Portaat luomuun -ohjelman vaikuttavuusselvityksen tulokset […] |
1 tapahtuma,
-
Ruokasektorilla on mahdollisuuksia kasvuun, mutta se edellyttää uusia arvoketjuja ja vienninedistämisen toimenpiteitä. Luonnonvarakeskus selvitti, mitä tapahtuu, jos kasvupotentiaalin saavuttamiseksi vaadittavia toimia ei tehdä tai niitä […] |
0 tapahtumat,
|
0 tapahtumat,
|
|
0 tapahtumat,
|
5 tapahtumat,
-
Ruuan tuotannon pitkän aikavälin strategiatyö on vaiheessa, jossa ruokajärjestelmän eri toimijoita otetaan mukaan strategian sisällön tuottamiseen. Ruokajärjestelmän toimivuus ja kestävyys on kansallisesti erittäin tärkeä asia, […]
-
Haluatko oppia ennakoimaan ja arvioimaan liiketoimintaympäristössä vaikuttavia muutostekijöitä? Haluatko oppia huomaamaan vastuullisuuden kilpailuetuja ja välttämään virhearvioita? Tule mukaan maksuttomaan ennakointityöpajaan ti 18.3.2025 klo 9.00–12.00 ja […]
-
Kalan kulutuksen lisääminen hyödyttäisi koko elintarviketaloutta ja kuluttajat haluaisivat näin tehdä, mutta mitä he oikeasti haluavat. Mikä on oikeasti vastuullista kalaa? Mitä ympäristö- ja terveyshyötyjä […]
-
Jatkamme 18.3.2025 klo 13-15 luonnontuotteiden keruutoiminnan ja luomusertifioinnin kehittämiskysymyksien käsittelyä helmikuussa aloitetun keskustelun pohjalta. Aiheina mm. luomukeruun ryhmäsertifiointi, keruun sopimusmallin valmistelu, evästykset marraskuun Luonnontuotepäiville ja […] |
1 tapahtuma,
-
Ruuan tuotannon pitkän aikavälin strategiatyö on vaiheessa, jossa ruokajärjestelmän eri toimijoita otetaan mukaan strategian sisällön tuottamiseen. Ruokajärjestelmän toimivuus ja kestävyys on kansallisesti erittäin tärkeä asia, […] |
1 tapahtuma,
-
Luomuinstituutin johtaja Sari Iivonen koordinoi vuosina 2022-2024 toteutettua ja Hiilestä kiinni-ohjelmasta rahoitettua Luomuviljelyn viljelyvarmuuden ja ilmastokestävyyden parantaminen sekaviljelyn ja syyskylvöisten valkuaiskasvien avulla (LuoVaMix) -hanketta. Hankkeessa […] |
1 tapahtuma,
-
Bio- ja kiertotalouden tutkimusalan FoodLoops-hanke järjestää 21.3. klo 11-13:30 koulujen ruokahävikin vähentämiseen tähtäävää kehitystyötä ja projektin tuloksia esittelevän webinaarin. Tilaisuus tarjoaa vaiheittaisen koulutuksen yhteiskehittämisprosessista kuntien, […] |
0 tapahtumat,
|
0 tapahtumat,
|
|
3 tapahtumat,
-
Ruoantuottajille, jatkojalostajille, ruokamatkailuyrityksille, ravintoloille! Olisiko sinun yrityksellesi tai tuotteelle hyötyä D.O. Saimaa laatu- ja alkuperämerkistä? Haluatko profiloitua paikallisruokaan? Oletko paikallinen ruoantuottaja, joka haluaa myydä raaka-aineita […]
-
Kiinnostaako luomun lisääminen keittiössä? Tule kuulemaan, mitä luomu on ja miten sen käyttöä voisi lisätä. Vuoden 2025 aikana järjestämme myös muita luomuisia tilaisuuksia ammattikeittiöille, joista […]
-
Elonkierron Ystävät ry sekä Lounais-Hämeen MTK järjestävät yhteistyössä kaikille avoimen paneelikeskustelun ”Lounaissuomalainen yhteinen ruokajärjestelmä avoimesti ja rakentavasti”. Tilaisuus järjestetään Jokioisten Tietotalon yläkerrassa (Humppilantie 9) maanantaina […] |
2 tapahtumat,
-
Euroopan unionin yhteinen maatalouspolitiikka kohtaa kasvavia muutospaineita, kun sitä aletaan uudistaa vuonna 2028 alkavalle kaudelle. Tervetuloa Luken webinaariin kuulemaan, mitä muutokset tarkoittavat. EU:n komissio julkaisi […]
-
LUT:in Kymenlaakson kestävä kehitysloikka (KEKE)-tutkimusryhmämme järjestää vuonna 2025 kolme tilaisuutta, joissa haluamme innostaa luonnontuotealan toimijoita kehittämään liiketoimintaansa, innovoimaan uusia tuotteita ja verkostoitumaan. Näissä tilaisuuksissa esitellään […] |
2 tapahtumat,
-
Erinomaista ruokaa maailman kestävimmästä ruokajärjestelmästä -strategiatyön aluetyöpajat, Rovaniemi
Erinomaista ruokaa maailman kestävimmästä ruokajärjestelmästä -strategiatyön aluetyöpajat, Rovaniemi
Ruuan tuotannon pitkän aikavälin strategiatyö on vaiheessa, jossa ruokajärjestelmän eri toimijoita otetaan mukaan strategian sisällön tuottamiseen. Ruokajärjestelmän toimivuus ja kestävyys on kansallisesti erittäin tärkeä asia, […]
-
Ennakkotietona, että ARMAS-hanke (Huoltovarmuutta ja resilienssiä ruokajärjestelmään - valtakunnallinen maaseutuhanke) järjestää huoltovarmuuteen liittyvän webinaarin. Aika: ke 26.3.2025 klo 9-11.30 Paikka: etäyhteydellä teamsilla, Liity kokoukseen tästä […] |
3 tapahtumat,
Herkkuja luomuna ja läheltä – Lähiruoka & luomu -tapahtuma jälleen keväällä 2025 Lähiruoka & luomu järjestetään 27.-30.3.2025 Kevätmessujen yhteydessä. Lähiruoka & luomu -tapahtuma on omistettu suomalaisille pientuottajille, lähellä tuotetulle […]
-
Ruuan tuotannon pitkän aikavälin strategiatyö on vaiheessa, jossa ruokajärjestelmän eri toimijoita otetaan mukaan strategian sisällön tuottamiseen. Ruokajärjestelmän toimivuus ja kestävyys on kansallisesti erittäin tärkeä asia, […]
-
Järjestämme torstaina 27.3. Liedon kaupungintalolla koko iltapäivän tilaisuuden, jossa käymme monipuolisesti läpi maakunnan ruokaketjun tilaa – niin haasteita kuin keinojamme ratkaista niitä. Tilaisuus on suunnattu […] |
3 tapahtumat,
-
Tervetuloa visioimaan minkälaista lisäarvoa solumaatalous voisi tuoda tulevaisuuden Etelä-Pohjanmaan ruokamaakunnalle 2040 Osana EU:n rahoittamaa PRIMED-projektia VTT on haastatellut ruoka-alalla eri rooleissa toimivia henkilöitä, ja luonut […]
-
Haluatko perehtyä tarkemmin premium private label-liiketoimintaan ja kehittyä taitavaksi toimittajaksi? FINLABEL-hanke järjestää kuusi OPI PRIVATE LABEL OSAAJAKSI-työpajaa (6 x 2,5 h) 13.3.2025 – 19.5.2025 aikana. […] |
1 tapahtuma,
|
1 tapahtuma,
|
|
0 tapahtumat,
|
1 tapahtuma,
-
Välkommen med på lokalmatsträffen den 1.4.2025 till Seinäjoki! På Lokalmatsträffen år 2025 möts köpare och säljare igen! Evenemanget har arrangerats i 10-års tid i Seinäjoki. NYTT för […] |
4 tapahtumat,
-
Tervetuloa klusteritreffeille! Treffeillä kuullaan ja keskustellaan Itä-Suomen alueella tapahtuvasta työstä kasvisten viljelyn, käsittelyn ja jatkojalostuksen parissa. Päivän päätteeksi on mahdollista tutustua Jaakkolan elintarviketukun jatkojalostustiloihin. Päivän […]
-
Hiiliviisas kiertotalous -hanke järjestää 2.4.2025 klo 13-15 Kuusamossa keskustelutilaisuuden, jossa suunnitellaan yhteiskäyttöisen koekeittiön perustamista Koillismaalle luonnontuotealan toimijoille. Koekeittiöllä tarkoitetaan luonnontuotteiden (elintarvikkeet, kosmetiikka ja eläinhoitovalmisteet) kehittämiseen […]
-
Ruokaprovinssi-kahvit järjestetään joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 14.00-14.30 etätoteutuksena. Kahvittelun merkeissä tapaamme mielenkiintoisia ruoka-alalla yrittäviä tai vaikuttavia henkilöitä ja opimme uutta ruoka-alan ilmiöistä. Kahveilla myös viihtyy! […]
-
Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston Ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskuksen ja Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma. Klubi järjestetään samaan aikaan sekä Helsingissä, Turussa että […] |
3 tapahtumat,
-
Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa kevään maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa torstaina 3.4. klo 10.00. Ennuste arvioi ruokamarkkinoiden ja maatalouden lähivuosien näkymiä maailmantilanteessa, jossa epävarmuus ja […]
-
Tule päivitämään tietosi päivänpolttavasta aiheesta eli huoltovarmuudesta ruoka-alan näkökulmasta. to 3.4.2025, klo 12-15 Frami B auditorio, Seinäjoki Ohjelma Elintarvikeketjun toimintavarmuuden tekijät Csaba Jansik, Luke Elintarvikehuolto […]
-
Etsitkö uniikkeja ruokalahjatuotteita jälleenmyyntiin tai liikelahjoiksi? Varaa paikkasi virtuaalimessut -pilottiin 3.4. klo 15–18! Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden löytää laadukkaita paikallisia ruokalahjoja ja verkostoitua Saimaan alueen pienyritysten kanssa. […] |
0 tapahtumat,
|
1 tapahtuma,
-
TAPAHTUMAN TEEMA: “Resepti voi tulla kaukaa ja raaka-aine läheltä” Suomi kansainvälistyy ja yhteisömme ovat entistä monikulttuurisempia. Maaseudulla tämä tuo mukanaan uusia yrityksiä ja työvoimaa rikastuttaen […] |
0 tapahtumat,
|