
Millaista lisäarvoa solumaatalous voisi tuoda tulevaisuuden Etelä-Pohjanmaan ruokamaakunnalle 2040? -työpaja, Seinäjoki
pe 28. maaliskuun @ 09:00 - 12:00
Tervetuloa visioimaan minkälaista lisäarvoa solumaatalous voisi tuoda tulevaisuuden Etelä-Pohjanmaan ruokamaakunnalle 2040
Osana EU:n rahoittamaa PRIMED-projektia VTT on haastatellut ruoka-alalla eri rooleissa toimivia henkilöitä, ja luonut ymmärrystä sekä ruoka-alan nykytilanteesta että tulevaisuuden mahdollisuuksista. Haastatteluissa nostettiin esiin esimerkiksi, että:
– Solumaatalous tukee kestävän ruuantuotannon tavoitteita ja sen avulla voidaan edistää maatalouden vihreää siirtymää.
– Kiertotalouden periaatteiden hyödyntäminen auttaa vähentämään jätettä ja käyttämään sivutuotteita raaka-aineina. Solumaatalouden ratkaisut olisi hyvä integroida alkutuotannon toimintaan, eli tuoda ne samoihin pihapiireihin perinteisen alkutuotannon kanssa. Tämä tarjoaa tasapainoisen tulevaisuuden, jossa yhdistyvät perinteiset ja solumaatalouteen pohjautuvat ruuantuotantomenetelmät.
Etelä-Pohjanmaan maakunnalla on erityisen vahva rooli Suomen ruokatuotannon näkökulmasta. Tästä johtuen kutsumme eteläpohjanmaalaisia toimijoita yhteiseen työpajaan visioimaan sitä, minkälaista lisäarvoa solumaatalous voisi tuoda tulevaisuuden Etelä-Pohjanmaan ruokamaakunnalle vuonna 2040. Samalla työpajan tavoitteena on edistää “Huomisen lakeus” strategian kohtaa 4.1 Kestävä ruokaekosysteemi ja biotalouden uudet ratkaisut.
Milloin: 28.3.2025 klo 9-12
Missä: Frami D-talo, Tiedekatu 2, 60320 Seinäjoki
Ilmoittautuminen 21.3. mennessä: https://www.lyyti.in/Tyopaja_solumaatalous_Seinajoki