Ruoka-alan vuosiseminaari 29.11.2023 keskittyi elintarvikealan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan mahdollisuuksiin sekä muutoksiin liittyvään varautumiseen, erityisesti elintarvikeyritysten näkökulmasta. Seminaarin yhteydessä julkistettiin myös elintarvikealan toimialaraportti ja pk-yritysbarometrin tuloksia. Vuosiseminaarin järjestivät yhteistyössä valtakunnallinen Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatiohanke, TEM Toimialapalvelut ja maa- ja metsätalousministeriö.
Seminaarin ohjelma ja esitykset
Tervetuloa! / Päivän puheenjohtaja erityisasiantuntija Petri Koskela, maa- ja metsätalousministeriö
Avauspuhe / Valtiosihteeri Päivi Nerg, Maa- ja metsätalousministeriö
Työ- ja elinkeinoministeriön keskeisiä elinkeino- ja innovaatiopolitiikan toimia toimialojen kasvuun / Teollisuusneuvos Sampsa Nissinen, Työ- ja elinkeinoministeriö
Uudistuva elintarvikeala – elintarvikealan toimialaraportti ja pk-yritysbarometri / Toimialapäällikkö Leena Hyrylä, Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Business Finlandin t&k-rahoituksella vauhtia ruoka-alan uudistumiseen ja kansainvälisen kilpailukyvyn kehittämiseen / Business Coach Pirjo Hakanpää, Business Finland
Mistä innovaatiot ruokajärjestelmän kestävyysmuotoiluun? / Manager Laura Forsman, Viikki Food Design Factory
Uusia välineitä pk-yrityksen riskien hallintaan ja varautumissuunnitteluun elintarvikealalla / Erikoistutkija Jarkko Leppälä, Luonnonvarakeskus ja erikoistutkija Anna-Mari Heikkilä, VTT
Superjahdit – innovatiivinen markkinamahdollisuus suomalaisille elintarvikkeille / Founder Titta Uoti-Väisänen, TUVYC Consultancy
Tutkimuksella uudistusta ja erikoistumista: miten kasviproteiineja ja solumaataloutta voisi paremmin hyödyntää / Research Manager Emilia Nordlund, VTT
Fiksua kotimaista kalaruokaa / Toimitusjohtaja Michaela Lindström, Hailia Oy
Menestystä muutosjoustavuudesta, opas ja työkalu lähiruokayrityksille / Väitöskirjatutkija Hannele Suvanto, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Elintarvikeketjun kyberresilienssiä kehittämässä / Projektipäällikkö Elina Suni, Jyväskylän ammattikorkeakoulu