Loading view.
Webinaari on lähtölaukaus tuoreutusprosessille, jonka tavoitteena on luoda rakentavan keskustelun malli pohjoismaisesta ruokakulttuurista ja sen muutosvoimista kohti kestävää elämäntapaa. Webinaari järjestetään 27.9.2021 klo 12:00-15:00 Zoomin […]
Lähiruokakarnevaalit järjestetään 28.-29.9. Lisätietoja tulossa - seuraa https://www.aitomaaseutu.fi/tapahtuma/lahiruokakarnevaalit-2
Miten käy ruuan hinnan, miltä näyttävät maatalouden lähivuodet - tule kuuntelemaan PTT-ennuste! Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa tiistaina 28. syyskuuta klo […]
Ruokasektorin koordinaatiohanke järjestää Maaseutuparlamentissa yhteistyökumppaneiden kanssa 6 tietoiskua tiistaina 28.9. ja keskiviikkona 29.9. Maaseutuparlamentin koko ohjelma ja ilmoittautuminen: https://www.maaseutuparlamentti.fi/ Tietoiskut tiistaina 28.9. Ruokasektorin koordinaatiohankkeen kumppanitorilla […]
Ruokasektorin koordinaatiohanke järjestää Maaseutuparlamentissa yhteistyökumppaneiden kanssa 6 tietoiskua tiistaina 28.9. ja keskiviikkona 29.9. Maaseutuparlamentin koko ohjelma ja ilmoittautuminen: https://www.maaseutuparlamentti.fi/ Tietoiskut keskiviikkona 29.9. Ruokasektorin koordinaatiohankkeen kumppanitorilla […]
Ruokaketjun kestävyys, muutos ja kuluttajakäyttäytyminen Tietoprovinssissa lyhyinä 10 min esityksinä perjantaina 1.10. klo 9 - 11 YouTubessa. Linkki lähetykseen tietoprovinssi.fi.
Kiinnostaako ravintoloiden ruoka-annosten hiilijalanjälki? Haluatko selvittää millainen annos on ilmaston kannalta kestävä? Mietitkö, miten viestiä ilmastoystävällisistä annoksista asiakkaille? Mission Zero Foodprint -hankkeen Ilmastoannos-kampanjassa ravintolat pääsevät […]
Luonnontuotealan hanketoteuttajien seuraava kokoontuminen on ma 4.10.2021 klo 12-14. Sisältöaiheita sopii ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen myös hänelle juha.rutanen@helsinki.fi
Hyvinvointia Riistasta- / Välmående av Vilt -hanke järjestää ravintola- alan ja elintarvikekaupan ammattilaisille tutustumisretken Vaskion metsästysseuran lahtivajalle. Valkohäntäpeurakannan ja metsästyslupamäärien kasvaessa yhä useampi metsästysseura on […]
Eläin- ja kasviproteiinien laatu Miksi palkokasvit kiinnostavat juuri nyt? Suosittu yleisöluentosarja tulee taas – seuraa etäyhteyksin! Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan palkokasvien roolia monenlaisten ympäristö- […]
Löytääkö ulkomainen kuluttaja tuotteenne verkossa? Kuinka tavoitatte BtoB-asiakkaanne digiviidakossa? Osallistu Digifoodex-tukitreeneihin ja paranna sähköisen vientimarkkinoinnin taitojanne! Treenit on suunnattu erityisesti uusmaalaisille pienille ja keskisuurille elintarvikeyrityksille. […]
Tulossa pienille elintarviketuottajille ja -jalostajille suunnattu tilaisuus, jossa saat arvokasta tietoa, kun suunnittelet tuotteidesi pakkaamista kuluttajille ja jälleenmyyjille. Aika: 05.10.2021, klo 10-15 Paikka: Ravintola Nallikari, […]
Tervetuloa Mahva- ja Kantri-Sampo-hankkeiden järjestämään hankintatilaisuuteen! Miten paikalliset yritykset saavat palveluita tai tuotteittaan julkisiin hankintoihin? Kysynnän ja tarjonnan kohtaamisen haasteet ja ratkaisut niihin? Aika: 5.10.2021 […]
Noin 250 kansainvälistä matkailualan ammattilaista kokoontuu 6.-8.10.2021 Vierumäelle maaseutumatkailun ja maaseutumatkailuyrittäjyyden kehittämiseksi. Seitsemättä kertaa järjestettävä European Congress on Rural Tourism esittelee osallistujille suomalaista ja päijäthämäläistä […]
Ruokasektorin valtakunnallisen koordinaation toteuttama Elintarvikealan viennin- ja kansainvälistymistoimijoiden verkostotapaaminen pidetään 6.10.2021 klo 9 – 11 Teamsin välityksellä. Verkostotapaamisen alussa Ruokavirastosta Kiia Heinonen kertoo Brexitin vaikutuksista […]
Kuntapäättäjä: Tiedätkö miten voit vaikuttaa siihen, että kuntasi käyttämät palvelut ja tuotteet hankitaan vastuullisesti luonnon ja ihmisten hyvinvointia kunnioittaen? Keskiviikkona 6.10. klo 15-16 järjestettään vastuullisiin […]
FM i Mathantverk på Åland arrangeras 7-9 oktober 2021 med tävlande från Åland, Nordens alla områden samt de baltiska länderna. Syftet med de nationella tävlingarna […]
Maa- ja metsätalousministeriö avaa 6. lokakuuta uudet rahoitushaut, joilla rahoitetaan maankäyttösektorin Hiilestä kiinni -ilmastotoimikokonaisuuteen liittyviä tutkimus-, innovaatio- ja kehittämishankkeita. Uusia hankkeita rahoitetaan yhteensä noin 13 […]
Löytääkö ulkomainen kuluttaja tuotteenne verkossa? Kuinka tavoitatte BtoB-asiakkaanne digiviidakossa? Osallistu Digifoodex-tukitreeneihin ja paranna sähköisen vientimarkkinoinnin taitojanne! Treenit on suunnattu erityisesti uusmaalaisille pienille ja keskisuurille elintarvikeyrityksille. […]
The event will be organized both online as a webinar but – thanks to inproved Covid-situation - you can also join us in person at […]
Opintomatkalla tutustutaan kahden yrityksen toimintaan: Crenoco ja Luotolan tila. Opintomatka järjestetään 8.10.2021 klo 10-14. Matkan järjestää Luonnosta tuotteeksi -hanke. Tutustu tarkemmin!
Pohditko miten raaka-aineiden hankinnassa ja tuotannossa voi hallinta allergeeneja? Millaisia keinoja tuotantotilojen ja -laitteistoiden puhdistamiseen allergeeneista on? Entä mitkä allergeenitestit ovat tarpeellisia tuoteturvallisuuden kannalta? Tervetuloa Elintarviketurvallisuusjaoston […]
Anuga on maailman johtava elintarvikealan messutapahtuma. Vuonna 2019 Anugassa oli 8000 näytteilleasettajaa 100 eri maasta ja tapahtumassa vierailu 170 000 messukävijää yli 200 maasta. Anuga […]
Korona-aika on lisännyt paikallisesti tuotetun, myös suoraan lihantuottajalta saatavan lihan kysyntää. Millainen on hyvä, toimiva lihaketju? Miten ketjun eri portaiden olisi hyvä toimia jotta paikalliset […]
Keski-Suomen ruokaketjun tulevaisuustyö jatkuu tiistaina 12.10. klo 13-15 järjestettävässä työpajassa. Työpajassa keskustelemme yhdessä siitä, miten toukokuussa julkaistuun linjauspaperiin kirjatut tavoitteet saadaan vietyä käytäntöön. Lisätietoja tapahtumasta […]
Tervetuloa mukaan Luonnontuotealan rajat rikkova liiketoimintaekosysteemi (LUTU) -hankkeen kolmanteen webinaariin ja työpajaan kuuntelemaan ja pohtimaan luonnontuotealan kansainvälistymistä! 12.10.2021 klo 13-15 webinaari ja työpajatyöskentely Alustukset: Verkostojen avulla kansainvälisille […]
Satakuntalaisissa kouluissa ja kunnissa herkutellaan jälleen tänä vuonna lähituotteilla keskiviikkona 13.10. Lähiruokapäivänä aikaisemmin tunnettu teemapäivä kulkee tänä vuonna ensimäistä kertaa nimellä Satakunta lautasella -päivä. Vaikka […]
Tervetuloa StratKIT-hankkeen järjestämään kansainväliseen loppukonferenssiin 13.10.2021, klo 10.30-13.30 (Suomen aikaa). Mitä kestävän julkisen ruokailun edistämiseksi on tähän mennessä tehty ja mitä tästä eteenpäin tulisi tehdä? […]
Korkeakouluopiskelijoiden ruokailun järjestämistä ohjaava ruokailusuositus, ”Hyvinvointia ja opiskelukykyä ruokailusta”, on uudistettu. Suositus määrittää, miten ateriatukeen oikeuttava opiskelijaruokailu järjestetään laadukkaasti, opiskelijoiden hyvää ravitsemusta, hyvinvointia ja opiskelukykyä […]
Maa- ja metsätalousministeriö järjestää syksyn mittaan tiiviitä aamukahvitilaisuuksia, joissa samantapaisiin teemoihin keskittyvät Hiilestä kiinni –hankkeet saavat mahdollisuuden esittäytyä. Aamukahvisarjan tavoitteena on avata laajan Hiilestä kiinni […]
Papupolitiikka ja -talous: Maatalous, elintarviketeollisuus, kuluttajat Miksi palkokasvit kiinnostavat juuri nyt? Suosittu yleisöluentosarja tulee taas – seuraa etäyhteyksin! Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan palkokasvien roolia […]
Löytääkö ulkomainen kuluttaja tuotteenne verkossa? Kuinka tavoitatte BtoB-asiakkaanne digiviidakossa? Osallistu Digifoodex-tukitreeneihin ja paranna sähköisen vientimarkkinoinnin taitojanne! Treenit on suunnattu erityisesti uusmaalaisille pienille ja keskisuurille elintarvikeyrityksille. […]
Löytääkö ulkomainen kuluttaja tuotteenne verkossa? Kuinka tavoitatte BtoB-asiakkaanne digiviidakossa? Osallistu Digifoodex-tukitreeneihin ja paranna sähköisen vientimarkkinoinnin taitojanne! Treenit on suunnattu erityisesti uusmaalaisille pienille ja keskisuurille elintarvikeyrityksille. […]
This seminar is targeted at both academic and non-academic audiences to generate novel perspectives on the future of sustainable food value chain management. “We observe […]
Suunnitteletko yrityksesi kehittämistä tai investointeja? Liittyykö yrityksesi kehittäminen esim. digitalisaatioon, uudenlaisiin energiaratkaisuihin tai omistajanvaihdokseen? Tässä webinaarissa kerromme maaseuturahaston erilaisista mahdollisuuksista rahoittaa yritysten investointeja ja kehittämistä […]
Leg4Life project (Legumes for Sustainable Food System and Healthy Life) organizes a seminar to discuss about protein transition - shifting the emphasis of protein consumption […]
Suomen Yrittäjät järjestää etäyhteyksin Vastuullisuus julkisissa hankinnoissa -tietoiskun 26.10. klo 9.30 - 11. Julkiset hankinnat tarjoavat merkittävää bisnestä yrityksille. Tähän mahdollisuuden kannattaa tarttua. Samalla vastuullisuusvaatimukset […]
Pohjoispohjalaisille ammattikeittiöiden edustajille suunnattu retki pohjoispohjalaisten elintarvikealan jalostajien tiloihin ja toimintaan 27.10. Kohteina: Pohjolan Peruna Oy:n Vihannissa ja Kotirannan Vihannesjaloste Oy:n Ylivieskassa. Tutustu tarkemmin ja […]
Luomualan ykköstapahtuma Luomuelintarvikepäivä järjestetään keskiviikkona 27.10.2021 virtuaalitapahtumana. Vaikka emme tänäkään vuonna pääse tapaamaan livenä, luvassa on inspiroivia puheenvuoroja ja alan uusia tuulia niin kotimaisilta kuin […]
Tervetuloa mukaan Hävikkifoorumin työpajoihin innovoimaan uusia hävikkiratkaisuja, joilla taklata kotitalouksien ruokahävikki! Työpajat järjestetään kolmessa työpajasarjassa, joissa pohditaan ja ideoidaan hävikkiratkaisuja ruoan verkkokaupan, päivittäistavarakaupan ja kodin […]
Luonnonvarakeskuksen Taloustohtorin Kasvihuonekaasulaskenta -palveluun on liitetty uusi osio. Osiolla voidaan laskea kivennäismaan peltojen hiilivarastomuutoksista syntyvät päästöt ja nielut. Uuden osion myötä Taloustohtorista pystyy tarkastelemaan entistä kattavammin […]
Pohditko, miten sivuvirtoja voisi hyödyntää paremmin? Miten niistä voisi kehittää uutta liiketoimintaa? Tervetuloa Prosessiteknisen jaoston järjestämään webinaariin kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan! Paikalla on asiantuntijoita kiertotalouden edelläkävijäyrityksistä elintarvike- […]
Tervetuloa mukaan Tulevaisuuden Elintarvikkeet -tilaisuuteen 28.10.2021 klo 13 - 15 Nurmekseen! Tarjolla tietoa tulevaisuuden kasvutrendeistä ja tuoteideoista, millaisia ilmastoviisaita tuotteita kuluttajat nyt haluavat, näkymiä lähiseudun […]
Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma Varuke järjestää joka kuun viimeinen torstai "Varukkeessa tapahtuu" -virtuaali-infoja, joissa kuulet ruokapalveluiden vastuullisuuden etenemisestä. Ensimmäinen nettivälitteinen infotilaisuus on 28.10.2021 klo 13 - […]