Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Papuja pallon parhaaksi – yleisöluentosarja, osa 2

4.10.2021 @ 17:00 - 19:00

Eläin- ja kasviproteiinien laatu

Miksi palkokasvit kiinnostavat juuri nyt? Suosittu yleisöluentosarja tulee taas – seuraa etäyhteyksin!

Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan palkokasvien roolia monenlaisten ympäristö- ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Kuljemme palkokasvien matkassa pellolta pöytään ja tutkimme keinoja, joilla nämä runsaasti proteiinia sisältävät kasvit voivat parantaa ympäristön ja ihmiskunnan terveyttä ja hyvinvointia. Tilaisuudet ovat avoimia ja ilmaisia kaikille kiinnostuneille.

Seuraa yleisöluentosarjaa verkossa suorana tai katso tallenteena! Voit myös osallistua keskusteluun ja lähettää mieltäsi askarruttavat kysymykset asiantuntijoiden pohdittavaksi. Ilmoittautumisen jälkeen saat heti sähköpostiisi linkin yleisöluentosarjan seuraamiseen ja ohjeet keskusteluun osallistumiseen. Jokaiseen iltaan tulee ilmoittautua erikseen. Ilmoittautuminen on auki jokaisen illan alkuun saakka.

Kaikkien päivien ohjelma lisätietoja: https://www.leg4life.fi/papuja-pallon-parhaaksi-yleisoluentosarja-2021/

Maanantai 4.10.2021 klo 17-19
Eläin- ja kasviproteiinien laatu

Yleisöluentosarjan toisena iltana pohdimme, mikä tekee proteiinista laadukkaan ja miten eläin- ja kasviproteiinit eroavat toisistaan. Elintarvikkeiden valmistus on tasapainottelua tuotteen rakenteen, maun ja ravitsemuksellisen laadun välillä – miten eri valmistusmenetelmät vaikuttavat kasviproteiinien ravitsemukselliseen arvoon? Eläinten ravitsemuksella voidaan vaikuttaa suuresti eläintuotteiden ravitsemukselliseen laatuun – miten palkokasvien rehukäytöllä voitaisiin parantaa suomalaisten jodin saantia?

Eläin- ja kasviproteiinien laadusta ovat keskustelemassa ravitsemustutkija Essi Päivärinta, elintarvikekemian professori Vieno Piironen ja kotieläinten ravitsemuksen tutkija Marjukka Lamminen. Keskustelua vetää johtaja Marleena Tanhuanpää Elintarviketeollisuusliitosta.

Tutustu ohjelmaan tarkemmin ja ilmoittaudu

Muut luentosarjan tilaisuudet:

Maanantai 20.9.2021 klo 17-19, Ruokakulttuuri ja kuluttajat: Palkokasvit ja muut kasviproteiinit lautasillamme

Maanantai 18.10.2021 klo 17-19, Papupolitiikka ja -talous: Maatalous, elintarviketeollisuus, kuluttajat

Details

Date:
4.10.2021
Time:
17:00 - 19:00