Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Papuja pallon parhaaksi – yleisöluentosarja, osa 3

ma 18. lokakuun @ 17:00 - 19:00

Papupolitiikka ja -talous: Maatalous, elintarviketeollisuus, kuluttajat

Miksi palkokasvit kiinnostavat juuri nyt? Suosittu yleisöluentosarja tulee taas – seuraa etäyhteyksin!

Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan palkokasvien roolia monenlaisten ympäristö- ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Kuljemme palkokasvien matkassa pellolta pöytään ja tutkimme keinoja, joilla nämä runsaasti proteiinia sisältävät kasvit voivat parantaa ympäristön ja ihmiskunnan terveyttä ja hyvinvointia. Tilaisuudet ovat avoimia ja ilmaisia kaikille kiinnostuneille.

Seuraa yleisöluentosarjaa verkossa suorana tai katso tallenteena! Voit myös osallistua keskusteluun ja lähettää mieltäsi askarruttavat kysymykset asiantuntijoiden pohdittavaksi. Ilmoittautumisen jälkeen saat heti sähköpostiisi linkin yleisöluentosarjan seuraamiseen ja ohjeet keskusteluun osallistumiseen. Jokaiseen iltaan tulee ilmoittautua erikseen. Ilmoittautuminen on auki jokaisen illan alkuun saakka.

Kaikkien päivien ohjelma lisätietoja: https://www.leg4life.fi/papuja-pallon-parhaaksi-yleisoluentosarja-2021/

Maanantai 18.10.2021 klo 17-19
Papupolitiikka ja -talous: Maatalous, elintarviketeollisuus, kuluttajat

Yleisöluentosarjan kolmantena iltana paneudumme politiikkaan ja talouteen, jotka ohjailevat sitä, mitä ja miten ruokaa tuotetaan ja kulutetaan Suomessa ja maailmalla. Mikä on palkokasvien merkitys suomalaiselle maataloudelle ja maanviljelijälle nyt ja tulevaisuudessa? Ruokavalioita pyritään meillä ja maailmalla muuttamaan entistä kasvispainotteisemmiksi – miten tämä vaikuttaa taloudellisesti ruokajärjestelmään? Entä mitä ovat ne lukuisat poliittiset strategiat, joilla pyritään edistämään palkokasvien viljelyä ja käyttöä elintarvikkeina ja rehuina?

Papupolitiikasta ja -taloudesta ovat keskustelemassa ympäristöjohtaja Liisa Pietola, maatalousekonomian tutkimusprofessori Heikki Lehtonen ja maaseutututkimuksen johtava tutkija Toivo Muilu. Juontajana toimii Mirva Lampinen, joka toimii co-creation managerina VTT:n Food & Beyond -ekosysteemissä.

Tutustu ohjelmaan tarkemmin ja ilmoittaudu

Muut luentosarjan tilaisuudet:

Maanantai 20.9.2021 klo 17-19, Ruokakulttuuri ja kuluttajat: Palkokasvit ja muut kasviproteiinit lautasillamme

Maanantai 4.10.2021 klo 17-19, Eläin- ja kasviproteiinien laatu

Tiedot

Päivämäärä:
ma 18. lokakuun
Aika:
17:00 - 19:00