Kalenteri / Tapahtumat
ma ma
ti ti
ke ke
to to
pe pe
la la
su su
1 tapahtuma,
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 29.1.2024 klo 12.00 – 14. Sisältöaiheita voi ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen myös hänelle juha.rutanen@helsinki.fi
1 tapahtuma,
Yhteinen ruokapöytä -keskustelu: Kestäviä ruokaelämyksiä Etelä-Savossa
Yhteinen ruokapöytä -keskustelu: Kestäviä ruokaelämyksiä Etelä-Savossa
Yhteisen ruokapöydän äärellä maistellaan paikallisista raaka-aineista valmistettuja makupaloja ja keskustellaan mm. mistä ja miten syntyy kestäviä ruokaelämyksiä, miten tuoda maakunnan vahvuudet kansainvälisen matkailijan ruokalautaselle Etelä-Savossa […]
2 tapahtumat,
Maataloustuotteiden menekinedistämispäivä
The Info Days will take place in hybrid format on 31 January, from 13:30 to 17:00 and on 1 February, from 8:30 to 14:00 (CET). See more
Luomututkimuksen webinaarisarja
Luomututkimuksen webinaarisarja
Luomuinstituutin webinaarisarjassa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista, kun alan asiantuntijat esittelevät tutkimustaan. Kevään 2024 webinaarisarjassa aiheina ovat muun muassa biologinen typensidonta, ravinnekierto, vasikoiden vierihoito sekä viljan […]
4 tapahtumat,
Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla, Joensuu ja verkossa
Jotpan kilpailuttamat elintarviketeollisuuden vientiä, digitaalisuutta ja kestävää tulevaisuutta tukevat koulutukset pyörivät vuonna 2024. Riveria koulutuspalvelut Oy:n järjestämä kokonaisuus helmikuussa: MODUULI 2 Jalostusasteen nostaminen vientituotteessa Investoinnit […]
Lähiruokatreffit Salossa
Lähiruokatreffit Salossa
Tervetuloa aamupalatilaisuuteemme, jossa sukellamme syvälle vuoden 2024 kiehtovimpiin ruokatrendeihin. Lisäksi pureudumme elintarvikealan yritysten näkyvyyteen niin digitaalisessa maailmassa kuin fyysisissä ympäristöissä. Tilaisuudessa saat vinkkejä miten saat […]
Digistä tehoa suoramyyntiin -keskustelutilaisuus, etäyhteys
Digistä tehoa suoramyyntiin -keskustelutilaisuus, etäyhteys
Tilaisuudessa esitellään Graani suoramyyntisovellus ja keskustellaan suoramyyntiin liittyvistä haasteista ja ratkaisuista. Mitkä asiat estävät tai vaikeuttavat suoramyyntiä? Millaisilla digitaalisilla ratkaisuilla voidaan lisätä suoramyynnin tehoa ja kannattavuutta? Miten […]
4 tapahtumat,
Saimaan juhlavuoden avajaisviikonloppu, Lappeenranta
Saimaan juhlavuoden avajaisviikonloppua vietetään 2.-4.2.2024. Avoimen yhteistyökumppanihaun kautta avajaisten paikkakunnaksi valikoitui Lappeenranta. Viikonlopun ohjelmassa on avajaisseminaari, kaupungin Raatihuoneella pidettävä juhlava kutsuvierasgaala sekä IGCAT-organisaation kansainvälinen Top Websites […]
Wisefoodin aamukahvitilaisuus – Tekoäly, Turku
Wisefoodin aamukahvitilaisuus – Tekoäly, Turku
Tervetuloa Wisefood-hankkeen ensimmäiseen aamukahvitilaisuuteen, jonka teemana on tekoäly. Tilaisuus on avoin kaikille, mutta erityisesti suunniteltu opiskelijoille ja tutkijoille. Tapahtuman keskiössä on oman yrityksen perustaminen tekoälyn […]
Kohti kestävää ruokajärjestelmää -verkostotapaaminen, Hollola ja etäyhteys
Kohti kestävää ruokajärjestelmää -verkostotapaaminen, Hollola ja etäyhteys
Tervetuloa yhteiseen tapaamiseen ja työpajaan käynnistämään keskustelua yhteistyön mahdollisuuksista ja merkityksestä! Tutustumme erilaisiin luonnon ehdoilla toimiviin alkutuotannon malleihin. Pyrimme tunnistamaan niiden yhtäläisyyksiä ja yhteistyön mahdollisuuksia. […]
2 tapahtumat,
Digitalisaatio asiakaskokemuksen parantamisessa -webinaari, Etelä-Pohjanmaa
Digitalisaatio asiakaskokemuksen parantamisessa -webinaari, Etelä-Pohjanmaa
Järjestämme kaksi digitaalisuuteen liittyvää webinaaria helmikuun kuudennen viikon aikana Kestävä digitaalinen kaksoissiirtymä-hankkeen puitteissa. Webinaari 1: Digitalisaatio asiakaskokemuksen parantamisessa Aika: 5.2.2024 klo 13–14 Tämä webinaari antaa […]
3 tapahtumat,
Ruokasektorin tutkimustiistai-infot: Mikä estää meitä syömästä kestävästi?
Ruokasektorin tutkimustiistai-infot: Mikä estää meitä syömästä kestävästi?
Kevään ensimmäisessä tutkimustiistaissa Anu Seisto VTT:ltä vastaa kysymykseen "Mikä estää meitä syömästä kestävästi?". Anu avaa esityksessään, millaisia kuluttajasegmenttejä Suomesta löytyy kestävään ruoan kuluttamiseen liittyen. Lisäksi […]
Wasteless food services in Finland -hankkeen päätöswebinaari
Wasteless food services in Finland -hankkeen päätöswebinaari
Tervetuloa Wasteless food services in Finland hankkeen päätöswebinaariin! 6.2. klo 12-14.15, teams Ohjelmassa: Ruokapalvelutoimijoiden kokemuksia hävikinhallinnasta Tulevaisuuden ruokapalvelut, Lauri Reuter Hankkeen tulosten ja oppaan esittely […]
6 tapahtumat,
Luomufoorumi, Kouvola ja etäyhteys
Maa- ja metsätalousministeriö ja Pro Luomu kutsuvat Luomufoorumiin 7.–8.2. Kouvolaan. Tilaisuus on osa Luomu 2.0 -ohjelman toimeenpanon sidosryhmätilaisuuksia. Tilaisuuden juontaa maatalousneuvos Kirsi Heinonen, MMM. Tilaisuus […]
Regenerative Aquaculture and Community Driven Ocean Farming, Jakobstad
Regenerativt vattenbruk och havskolonilotter Välkommen till COOL BLUE Kick-off dagar 7-9.2.2024 samt huvudseminarium 8.2 Uudistava vesiviljely ja merelliset viljelypalstat Tervetuloa COOL BLUE-hankkeen Kick-off päiville 7-9.2.2024 […]
STRATKIT+ Final Conference
STRATKIT+ Final Conference
Expanding practices for sustainable public meals across the Baltic Sea region 7 February 2024 9.30 - 12.00 CEST Look at the program and register!
Kuukauden lähikalalive, made
Kuukauden lähikalalive, made
Tervetuloa seuraamaan kuukauden lähikala -livelähetyksiä vuoden 2024 aikana. Joka kuukasi perehdymme ajankohtaiseen kalaan tutuissa #ruokaneuvolive -lähetyksissä. Käymme läpi kalan tuntomerkit, käyttötavat sekä tietysti valmistamme herkullista […]
Julkistuswebinaari: Luonnonvarakeskuksen keskustelunavaus ruokasektorin arvonlisän kasvattamiseen
Julkistuswebinaari: Luonnonvarakeskuksen keskustelunavaus ruokasektorin arvonlisän kasvattamiseen
Miten pystymme hyödyntämään käyttämättömät mahdollisuudet ruoka-alan tuotekehityksessä ja viennissä? Miten sekä yksityinen että julkinen sektori voivat panostaa ruokasektorin arvonlisän kasvattamiseen? Luken tuore tarkastelu avaa keskustelun […]
6 tapahtumat,
Smågruppsträffar för gårdsbutiksföretagare, Wasaline
Smågruppsträffar för gårdsbutiksföretagare, Wasaline
Torsdag 8 februari 2024 åker ProAgria Lantbrukssällskapet med projektet Kvarken Plate – Österbotten på Tallriken i väg på kryssningen "Kvarken Food Cruise" ombord på Wasaline. Där kommer mat- […]
Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä -aloitustilaisuus
Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä -aloitustilaisuus
Hallitusohjelman alainen Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä -kokonaisuus käynnistyy 8.2. klo 9-11 järjestettävässä tilaisuudessa. Tervetuloa mukaan luomaan Suomen ruokajärjestelmän visio 2040! Suomi tarvitsee kestävän ja kannattavan […]
Digitaalisuuden yhteenveto -webinaari, Etelä-Pohjanmaa
Digitaalisuuden yhteenveto -webinaari, Etelä-Pohjanmaa
Järjestämme kaksi digitaalisuuteen liittyvää webinaaria helmikuun kuudennen viikon aikana Kestävä digitaalinen kaksoissiirtymä-hankkeen puitteissa. Webinaari 2: Digitaalisuuden yhteenveto Aika: 8.2.2024 klo 10–11 Tämä webinaari pureutuu Vaasan […]
2 tapahtumat,
Vientiprojekti elintarvikeyrityksille, infotilaisuus
Vientiprojekti elintarvikeyrityksille, infotilaisuus
Viexpo valmistelee seuraavaa elintarvikeyritysten vientiprojektia. Projektiin haetaan joko Business Finlandin Group Explorer tukea (50%) tai maaseutuosaston tukea yritysryhmähankkeille (75%) riippuen osallistuvien yritysten koosta ja sijainnista. […]
5 tapahtumat,
Mitä tarttis soveltaa? Ruokamatkailun trendit 2024
Mitä tarttis soveltaa? Ruokamatkailun trendit 2024
Mikä on nyt hottia, mikä sopisi myös Suomen markkinoille, omaan yritykseesi? Mitä kannattaa soveltaa ruokamatkailun kehittämisessä, mitä asiakkaat toivovat? Webinaari: Mitä tarttis soveltaa? Ruokamatkailun trendit 2024 […]
Kehittämisen työkaluja elintarvikealan yrityksille-webinaari
Kehittämisen työkaluja elintarvikealan yrityksille-webinaari
Käynnissä olevat EU-ohjelmarahoitukset tarjoavat erilaisia yritystoiminnan kehittämiseen liittyviä tukia. Tässä webinaarissa keskitytään yritysrahoitukseen ja kehittämistukiin erityisesti elintarvikealan yritysten näkökulmasta. Aika: 13.2.2024 klo 10.00 – 11.30 […]
Tuottajaorganisaatioiden tapaaminen, Tampere
Tuottajaorganisaatioiden tapaaminen, Tampere
Kiinnostus tuottajaorganisaatio-toimintaan kasvoi merkittävästi vuonna 2023 ja tämä näkyi myös toimintansa aloittaneina tuottajaorganisaatioina. Organisaatioita on jo 11 ja useampi on vireillä. Ymmärrys markkinoista ja tuotannon […]
Ton-ton seminaari ja minimessut Loimaalla
Ton-ton seminaari ja minimessut Loimaalla
Gluteeniton, maidoton, kananmunaton, jauhoton… erilaiset erityisruokavaliot täytyy ottaa nykyään entistä vahvemmin huomioon ammattikeittiöiden työssä. On siis aika jatkaa toiminnan kehittämistä! Valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) on laatimassa […]
3 tapahtumat,
Savonlinnan Ruoka Forum: Millä Eväillä Tulevaisuuteen -tapahtuma
Savonlinnan Ruoka Forum: Millä Eväillä Tulevaisuuteen -tapahtuma
Tervetuloa Savonlinnan Ruoka Forum: Millä Eväillä Tulevaisuuteen -tapahtumaan, joka kuljettaa sinut makujen täyteiselle polulle kohti tulevaisuutta ystävänpäivänä 14.2.2024! Uppoudu päivään täynnä inspiraatiota, verkostoitumista ja herkullisia makuelämyksiä. […]
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi, teemana suklaa
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi, teemana suklaa
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi jatkuu keväällä 2024 uusin mielenkiintoisin teemoin! Kevätkausi starttaa ystävänpäivänä eli 14.2.2024, jolloin teemana on suklaa. Klubi-illat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan alta! […]
4 tapahtumat,
Yhdessä maailmanvalloitukseen!, Seinäjoki
Yhdessä maailmanvalloitukseen!, Seinäjoki
Kansainvälistyminen ja kasvu mielessä? Maailmanvalloitukseen voi lähteä myös yhdessä, mutta miten? Tämän aamupalatilaisuuden aiheena on kansainvälistyminen, mutta ei yksin vaan yhdessä. Yritysten välistä yhteistyötä kansainvälistymistoimissa […]
Kaikki irti Hilmasta -info, Teams
Kaikki irti Hilmasta -info, Teams
Hei luomutuotteiden ostaja tai tarjoaja! Kaikki irti Hilmasta -infossa kuulet, miten voit hyödyntää julkisten hankintojen palvelua, kun haluat ostaa tai tarjota luomutuotteita. Infosta saat vastauksia […]
ClimateFood-hankkeen webinaari: Together for Climate-Smart Food in the North
ClimateFood-hankkeen webinaari: Together for Climate-Smart Food in the North
Miltä näyttää tulevaisuuden ilmastoviisas elintarviketuotanto Pohjois-Suomessa ja -Ruotsissa? Kuinka elintarvikeyrittäjät voivat hyötyä uusista ideoista ja parantaa toimintansa tuottavuutta? Millaisia mahdollisuuksia rajat ylittävä yhteistyö tarjoaa lähiruoan […]
2 tapahtumat,
FUSILLI-hanke: Kestävät elintarvike- ja ruokapalveluhankinnat -webinaari, Pirkanmaa
FUSILLI-hanke: Kestävät elintarvike- ja ruokapalveluhankinnat -webinaari, Pirkanmaa
Oletko matkailu-, majoitus- ja ravintola-alan ammattilainen? Kiinnostavatko sinua kestävät elintarvike- ja ruokapalveluhankinnat erityisesti strategisesta näkökulmasta? Tule mukaan 16.2.2024 klo 9.00–10.30 järjestettävään webinaariimme. Webinaarissa erityisasiantuntija Auli […]
2 tapahtumat,
Iskussa maailmalle: markkinoinnin ja myynnin koulutuspolku
Jotpan kilpailuttamat elintarviketeollisuuden vientiä, digitaalisuutta ja kestävää tulevaisuutta tukevat koulutukset pyörivät vuonna 2024. Aava & Bangin järjestämä koulutuskokonaisuus: Kaipaatko potkua markkinointiin ja muskeleita myyntiin? Haaveiletko […]
4 tapahtumat,
Nätverksmorgon / verkostoaamu: Obemannade bybutiker och hybridlösningar / Henkilökunnattomat kyläkaupat ja hybridiratkaisut
Nätverksmorgon / verkostoaamu: Obemannade bybutiker och hybridlösningar / Henkilökunnattomat kyläkaupat ja hybridiratkaisut
Nätverksmorgon / verkostoaamu: Obemannade bybutiker och hybridlösningar - nya servicelösningar för landsbygden – Hur startar man en obemannad butik eller en butik med hybridlösning? Digitaliseringen […]
Hämeen ruokasektorin kestävyyskatsaus – Kestävä ruokajärjestelmä -yrityskyselyn tuloksia
Hämeen ruokasektorin kestävyyskatsaus – Kestävä ruokajärjestelmä -yrityskyselyn tuloksia
Kestävä RuokaHäme -hankkeen osana toteutettiin kanta- ja päijäthämäläisille ruokasektorin yrityksille kysely, jolla kartoitettiin yrityksissä tehtyjä toimenpiteitä kestävän ruokajärjestelmän edistämiseksi sekä yritysten kokemia haasteita, mahdollisuuksia ja […]
3 tapahtumat,
Lähellä! -lähiruokatapahtuma Kuopion kauppahallissa
Lähellä! -lähiruokatapahtuma Kuopion kauppahallissa
Kuopion Kauppahallissa järjestetään perjantaina 23.2.2024 klo 11–18 Lähellä! -lähiruokatapahtuma, jossa erityishuomiota saavat paikalliset ruoantuottajat ja ruoka-alan yrittäjät. Tampereen kauppahallista alkunsa saanutta tapahtumaa vietetään Kuopiossa jo […]
Kumppanuusmaatalousviikko: kumppanuuskeskustelut goes live-webinaari
Kumppanuusmaatalousviikko: kumppanuuskeskustelut goes live-webinaari
Kumppanuusmaatalousviikko (Csa week) on osa kansainvälistä liikettä, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta kumppanuusmaataloudesta. Suomen kumppanuusmaatalousviikon teema vuonna 2024 on ”Kumppanuusmaatalous on muutakin kuin ruokaa”. Kumppanuusmaatalousviikko […]
2 tapahtumat,
Uniikit ruokatuotteet Japanin ja Etelä-Korean markkinoille -Ideaverstas, Pohjois-Karjala
Uniikit ruokatuotteet Japanin ja Etelä-Korean markkinoille -Ideaverstas, Pohjois-Karjala
Vienti on yksi tärkeimmistä keinoista saada lisäarvoa ruokaketjuun. Raaka-aineviennin rinnalle tarvitaan yhä enemmän innovatiivisia ja laadukkaita tuotteita, joiden avulla saamaan enemmän lisäarvoa jäämään Suomeen. Pohjois-Karjalan […]
3 tapahtumat,
Ruoka tulevaisuuden toreilla -työpaja, Helsinki
Ruoka tulevaisuuden toreilla -työpaja, Helsinki
Helsingin kaupallisilla toreilla valmistaudutaan isompiin ja pienempiin muutoksiin ja kehityshankkeisiin. Nyt on hyvä hetki pohtia ja kokeilla, millä edellytyksillä ja missä muodoissa ruoka tulevaisuudessa toreilla […]
Lähiruoan kumppanikahvila: liikeidean konseptointi ja yhteistyön mahdollisuudet, Lappi
Lähiruoan kumppanikahvila: liikeidean konseptointi ja yhteistyön mahdollisuudet, Lappi
Jos sinulla on liikeidea lähiruokaan tai luonnontuotteisiin liittyvästä tuotteesta tai palvelusta, niin tule kirkastamaan sitä kanssamme Lähiruoan kumppanikahvilaan Louelle torstaina 29.2. klo 14–17! Muotoilutoimisto Arctic […]
1 tapahtuma,
Tietoisku sähköisestä digimyynnin työkalu Graanista tuottajille, etäyhteys
Tietoisku sähköisestä digimyynnin työkalu Graanista tuottajille, etäyhteys
Tietoisku sähköisestä digimyynnin työkalusta erityisesti suoramyyjien ja REKO-tuottajien arkea helpottamaan Perjantai, 1. maaliskuuta · 10:00 - 11:30 Google Meet: https://meet.google.com/vnt-mfhq-cvu Graanin kehittäjä Maarit Rockenfeller kertoo, miten […]