Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Saimaan juhlavuoden avajaisviikonloppu, Lappeenranta

pe 2. helmikuun @ 10:00 - su 4. helmikuun @ 17:00

Saimaan juhlavuoden avajaisviikonloppua vietetään 2.-4.2.2024. Avoimen yhteistyökumppanihaun kautta avajaisten paikkakunnaksi valikoitui Lappeenranta. Viikonlopun ohjelmassa on avajaisseminaari, kaupungin Raatihuoneella pidettävä juhlava kutsuvierasgaala sekä IGCAT-organisaation kansainvälinen Top Websites for Foodie Travellers 2024-kilpailun palkitsemisgaala. Sunnuntaina luvassa on Koko Saimaa pilkkii -tempaus, johon kutsutaan mukaan ihmisiä ja pilkkiseuroja ympäri Saimaata. Viikonloppuun on suunnitteilla myös talvimaisemasta nousevaa esittävää taidetta sekä ruokatempauksia.

Lappeenrannassa Saimaan juhlavuosi yhdistyy Lappeenrannan Kulttuurin unelmavuoden 2024 kanssa. Lappeenrannan kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman iloitsee siitä, että Lappeenranta saa kunnian järjestää Saimaa European Region of Gastronomy -juhlavuoden avajaisia. Kaupungissa vietetään Kulttuurin unelmavuoden lisäksi myös Lappeenrannan kaupungin 375-vuotisjuhlaa.

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden avajaisia vietetään viikko ennen Saimaan avajaisviikonloppua. Kulttuuri, ruoka ja taide ovat koko viikon ajan vahvasti esillä Lappeenrannan katukuvassa, ja kahdet avajaiset muodostavat luontevan jatkumon. Kulttuurin unelmavuoden avajaisohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan tammikuun alkupuolella Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden verkkosivuilla osoitteessa: lappeenranta.fi/kulttuurinunelmavuosi

Saimaan ruokamatkailun juhlavuoden tarkoitus on nostaa esiin alueen ruokaperinnettä, kulttuuria ja muita helmiä.

Tiedot

Alkaa:
pe 2. helmikuun @ 10:00
Loppuu:
su 4. helmikuun @ 17:00