Ladataan näkymä.
Tule keskustelemaan ajankohtaisista teurastusasioista Inariin poroteurastajien seminaaripäiville 30.-31.8.2022. Tapahtuma on suunnattu kaikille poroteurastuksen parissa työskenteleville ja aiheesta kiinnostuneille. Jos et pääse paikan päälle, voit ilmoittautua […]
KORU - Koulutuksella ruokamaakunta nousuun -hanke tarjoaa mahdollisuuden päivittää elintarvikesektorin yrittäjien ja henkilöston osaamista Etelä-Pohjanmaalla. Kohderyhmä: Etelä-Pohjanmaalla eri aloilla toimivat mikro- ja pk-yritysten henkilöstö ja […]
Miten saamme maaseudun ja maaseudun tuotteet houkuttelevasti esille somessa? Toimiiko nostalgia vai pitäisikö panostaa elävän ja kehittyvän maaseudun esille tuomiseen? Kaikki kohderyhmät huomioiden vai kampanja […]
Lämpimästi tervetuloa keskiviikkona 31.8. klo 10-11 virtuaaliseen infotilaisuuteen tutustumaan suomalaisen ruuan maakuvalliseen viestintämateriaaliin! Ohjelma: Avaussanat, viestintäjohtaja Janne Impiö ja kansainvälisten asioiden johtaja Aulikki Hulmi, maa- ja […]
Tervetuloa Terra Madre Nordic and Nordic Artesaan Food Awardsiin 1.-3 syyskuuta, Stora Skuggan, Norra Djurgården, Tukholma. Syyskuun 2022 ensimmäisellä viikolla järjestetään Terra Madre Nordic, pohjoismainen […]
Kaikille avoin LuRu-hankkeen info järjestetään to 1.9. klo 13-15. Luomuinstituutin johtaja Sari Iivonen avaa luomutuotannon perusteita ja ympäristövaikutuksia. Maa- ja metsätalousministeriön erityisasiantuntija Auli Väänänen kertoo […]
Luomutetaan ruokapalvelut (LuRu) -hanke järjestää kaikille avoimia infoja. Ennustepankki-info 7.6.2022 klo 13 - 14 infossa kerrotaan Ennustepankin toiminnasta ja hyödyntämisestä mm. luomutuotteiden saatavuuden parantamiseksi. Asiantuntijana […]
Kestävä RuokaHäme - sidosryhmätilaisuudessa 1.9. klo 13.00-16.00 tarkoituksena on tuoda Kanta- ja Päijät-Hämeen ruokasektorin toimijoita yhteen ja luoda paikkaa uusille ajatuksille ja yhteistyölle. Tämän tilaisuuden […]
Jo perinteeksi muodostuneilla Ruokamessuilla on tänä vuonna 30. juhlavuosi! Messut järjestetään Hämes-Havusen pihoilla, tuvissa ja aitoissa 2.-4.9.2022 juhlavuoden uusin aromein. Tapahtumaan kokoontuu viikonlopun ajaksi reilut […]
Juhlaseminaarissa Kauhajoella aiheena on Ruoka- ja lähimatkailu. pe 2.9.2022 klo 9 - 12.15 Lataa ohjelma pdf:nä tästä.
Suomalaisen ruoan päivän resepti on mutkaton: poimi ruokakauppasi hyllyiltä ruokaa ja juomaa, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Sitten vaan porukalla pöytään ja nauttimaan oman […]
Miten tarjoilla asiakkaille vastuullisuustietoa ravintolatilassa ymmärrettävästi ja houkuttelevassa paketissa? Kuinka innostaa henkilöstö kertomaan vastuullisuusvalinnoista? Miten saada keikkatyöläisetkin mukaan? Näitä kysymyksiä pohdimme Mission Positive Handprint -hankkeen […]
Elintarvikkeiden tuotekehitys ja fermentointi -koulutus 6.9. klo 9-12 ja työpaja 26.9.2022 klo 9-15. Kajaanin yliopistokeskuksen Mittaustekniikan yksiön Mity-Lab -hanke ja Idea Nature oy:n järjestävät elintarvikkeiden […]
Kukaan ei vastusta kestävyyttä. Kestävyydestä puhutaan kuitenkin lukuisin eri tavoin, mistä voi seurata tarpeetonta väärinymmärrystä. Mitä kestävyydellä kulloinkin tarkoitetaan? Miten voimme tunnistaa erilaisen kestävyyspuheen? Miten […]
HUOM! Tilaisuus siirtyy viikolla eteenpäin eli pidetään 13.9. klo 9 - 10. Ilmoittautumislinkki pysyy samana! Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita - Ruokasektorin koordinaatio järjestää tutkimustiistai-infoja, joissa […]
ELVIS – Elintarvikeyritysten vientivalmiustason selvittäminen ja osaamisen lisääminen Varsinais-Suomessa -hanke järjestää Oivalluksia-infotilaisuuden 7.9. Tuorlassa. Tilaisuutta voi seurata myös verkossa. Tällä kertaa Oivalluksia keskittyy luonnontuotealan vientimahdollisuuksiin, […]
Tervetuloa mukaan Luonnontuotealan rajat rikkova liiketoimintaekosysteemi (LUTU) -hankkeen webinaariin, joka järjestetään Teams-yhteydellä. Tule verkostoitumaan yli luonnontuotealan toimialarajojen ja kuulemaan luonnontuotealan uusista mahdollisuuksista! 7.9.2022 klo 13.00 […]
Kiinnostaako kansainvälistyminen? Mitä hyötyjä kansainvälistyminen voisi tuoda pienelle toimijalle ja mitä se pienimmillään vaatii? Löytyisikö sinun tuotteillesi kysyntää ulkomailta saakka? Oivalluksia-tilaisuus antaa vastauksia ja vinkkejä […]
Miten tarjoilla asiakkaille vastuullisuustietoa ravintolatilassa ymmärrettävästi ja houkuttelevassa paketissa? Kuinka innostaa henkilöstö kertomaan vastuullisuusvalinnoista? Miten saada keikkatyöläisetkin mukaan? Näitä kysymyksiä pohdimme Mission Positive Handprint -hankkeen […]
Kiertotalousratkaisujen avulla voidaan hillitä ilmastokriisiä, torjua luontokatoa ja pysäyttää luonnonvarojen ylikulutus. Datan kerääminen, hyödyntäminen ja analysointi ovat keskeisessä roolissa kiertotalouden liiketoimintamalleissa. Datan avulla kiertotalouden kehitystä […]
Aika: 8.9., 15.9., 21.9. ja 29.9.2022 klo 12–16 Paikka: Joensuun Tiedepuisto 4B-rakennus, Mercurius, Länsikatu 15, Joensuu Asiantuntija: Hanne Husso, Husso Consulting Mietitkö kansainvälistymistä? Viennin askeleet […]
Perinteiset Elimäen Lähiruokamessut Mustilan maisemissa 10.-11.9. klo 10-16. Tervetuloa!
Lähiruokapäivä järjestetään jo 7. kertaa lauantaina 10.9.2022. Päivän aikana voit tutustua maaseudun mahtavaan kirjoon osaavia toimijoita ja käydä muun muassa erilaisissa tilojen ja puotien avoimissa […]
Aisti- ja kuluttajatutkimuksen uusimmat tuulet Suomessa syyskuussa! Turun Logomossa järjestettävä EuroSense-konferenssi yhdistää ainutlaatuisella tavalla aisti- ja kuluttajatutkijat ja teollisuuden. Kyseessä on merkittävin eurooppalainen tieteellinen aistitutkimuksen […]
PAJATSO- (Ruokahävikin liiketoimintaekosysteemiä rakentamassa) ja BIOKIERTOMODUULI- (Biokiertotaloustyökalu – Liiketoimintaa hajautettuun ruokajärjestelmään) hankkeet järjestävät yhteisen työpajan. Tavoitteena on sekä ehkäistä ruokahävikin syntymistä että pitää biomassasivuvirrat hyötykäytön […]
Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita - Ruokasektorin koordinaatio järjestää tutkimustiistai-infoja, joissa esitellään teemaan liittyviä ajankohtaisia tutkimuksia ja tuloksia. Ensimmäisessä tutkimustiistaissa 13.9. klo 9-10: Vastuullisesta ruoan tuotannosta […]
Elintarviketeollisuus-messut 14.–15.9.2022 esittelee kaiken mitä tarvitaan laajemman mittakaavan elintarviketuotantoon: tuotannon koneet ja laitteet, älykäs pakkaaminen ja logistiikka, turvallisuus ja hygienia, raaka-aineiden tuottajat ja valmistajat. Samassa […]
Lämpimästi tervetuloa Motivan, Kuluttajaliiton ja SOK:n yhteistyössä järjestämään Hävikkiratkaisut nyt ja tulevaisuudessa -webinaariin, jossa juhlistetaan samalla 10 vuotta täyttävää Hävikkiviikkoa! Varaa siis aika kalenteriisi jo […]
Lämpimästi tervetuloa Motivan, Kuluttajaliiton ja SOK:n yhteistyössä järjestämään Hävikkiratkaisut nyt ja tulevaisuudessa -webinaariin, jossa juhlistetaan samalla 10 vuotta täyttävää Hävikkiviikkoa. Ilmoittaudu mukaan vuoden 2022 Hävikkiviikon […]
Vaikuta hankinnoilla -kampanja on mukana Kuntamarkkinoilla 14.-15.9.2022, jossa kannustamme kuntia tekemään vastuullisia hankintoja. Käyttämällä hankinnoissa vastuullisuusmerkkejä, kuten EU-ympäristömerkki, Joutsenmerkki, Luomu ja Reilu kauppa, kunta voi […]
This webinar is organized by four close partners: Mtech, Yara, HKScan, and GS1 Finland. These partners want to share their views on the importance of […]
Aika: 8.9., 15.9., 21.9. ja 29.9.2022 klo 12–16 Paikka: Joensuun Tiedepuisto 4B-rakennus, Mercurius, Länsikatu 15, Joensuu Asiantuntija: Hanne Husso, Husso Consulting Mietitkö kansainvälistymistä? Viennin askeleet […]
Luke järjestää Kompensaatiolla hiilineutraaliksi? -webinaareja syyskuussa. Kolmiosaisessa webinaarisarjassa Luken tutkijat, hallinnon ja yritysten edustajat sekä yhteistyökumppanit keskustelevat, miten hiilineutraaliutta voitaisiin aidosti edistää. Millaiset toimenpiteet täyttävät […]
Syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna eli 16.–18.9.2022 Ahvenanmaan maaseudulla, joka tarjoaa syksyn väriloistoa ja upeita sadonkorjuuantimia! Tule juhlimaan kanssamme uutta satoa, nauttimaan lähiruoasta ja tunnelmallisesti pimenevistä […]
Tervetuloa Lähikalaa ammattikeittiöihin -hankkeen päätöstilaisuuteen 16.09.2022 klo 12.00–16.00 Oulun ammattikorkeakoulun Business Corner, Yliopistokatu 9, Oulu. Tilaisuudessa Sinulla on mahdollisuus tutustua kala-alan toimijoihin sekä päästä kuulemaan […]
Tervetuloa nauttimaan lähiruoasta ja tutustumaan lähialueen tuottajiin Oulun ammattikorkeakoulun ja opiskelijoiden järjestämään Likis-tapahtumaan! Suosittu Likis-lähiruokatapahtuma järjestetään toista kertaa Linnanmaan kampuksella 17.–18.9.2022! Lauantai 10–16 Sunnuntai 10–15 […]
Papuja pallon parhaaksi - Miksi palkokasvit kiinnostavat juuri nyt? -webinaarisarja. Palkokasvit osana Suomen ruokaturvaa, 19.9.2022 klo 17-19 Yleisöluentosarjan ensimmäisenä iltana pohdimme palkokasvien roolia osana Suomen […]
Luonnontuoteala on voimakkaassa kasvussa ja puhtaiden luonnonlajien hyödyntäminen tarjoaa paljon mahdollisuuksia luoda tulevaisuuteen kurkottavaa liiketoimintaa. Koulutus antaa perustan ja ideoita lajien käyttöön turvallisesti ja luontoa […]
Innovatiivisella hankinnalla tarkoitetaan julkisen hankinnan kohteena olevaa toimintamallia, palvelua tai tuotetta mikä on täysin uusi tai jotain aiempaa toteutusta parantava. Hankinnan kohteeseen sisältyy ratkaisun kehitystyötä. […]
Tervetuloa mukaan seuraamaan ruuan matkaa tiloilta ruokapöytään! Webinaarissamme 20.9.2022 klo 14–15.30 pääsemme kiinnostavien puheenvuorojen lisäksi vierailemaan maatilalle ja pohtimaan valintoja yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Kotimaisuus on kuluttajan toivelistan […]
Tervetuloa koko ruokaketjun verkostoitumistilaisuuteen! Treffeillä keskustellaan luomutuotteiden käytöstä ruokapalveluissa sekä ratkaistaan luomun saatavuuteen liittyviä haasteista. 20.9.2022 klo 14-17 Savon ammattiopisto/Osmajoentie 75, Varkaus Ilmoittautuminen Tilaisuus on […]
ArtesaaniruokaSM -kilpailut järjestetään tänä vuonna Lappeenrannassa 21.-23.9. Kilpailun yhteydessä järjestämme mielenkiintoista oheisohjelmaa mm. keskiviikkona on laivaseminaari, torstaina koko päivän seminaari Kehruuhuoneella ja torstai-iltana julkistetaan ArtesaaniruokaSM […]
Aika: 8.9., 15.9., 21.9. ja 29.9.2022 klo 12–16 Paikka: Joensuun Tiedepuisto 4B-rakennus, Mercurius, Länsikatu 15, Joensuu Asiantuntija: Hanne Husso, Husso Consulting Mietitkö kansainvälistymistä? Viennin askeleet […]
Tule kuulemaan ajankohtaisia asioita Suomen käytetyimmästä tuotetietopalvelusta. Tuotetiedot Nyt -infotilaisuus järjestetään webinaarina torstaina 22.9.2022 klo 9.00–10.30. Maksuttomassa infotilaisuudessa kerromme Synkka-tuotetietopalvelun tulevista päivityksistä ja muista GS1:n […]
Ilmastoviisaita elintarvikkeita Suomesta vientimarkkinoille. Tule KIKE-työpajaan kehittämään yrityksenne kilpailukykyä ja vientiosaamista. Työpaja maito- ja perunatuotteiden valmistajille to 22.9.2022 klo 12 -16, Zoom. Järjestäjänä Kiertotaloudesta lisää […]
Ohjelmassa kuulemme hankkeessa tehdyistä toimenpiteistä, mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja sekä lopuksi kiteytämme Kirnu Kreativ:n johdolla ruokapalveluluiden kehittämistarpeet yhdessä. 22.9.2022 klo 13:30-15:30 Ilmoittautuminen: https://bit.ly/3Qs8Tj3 Ohjelma 13:30 Tilaisuuden avauspuheenvuoro, […]
Euroopan parlamentti, Euroopan neuvosto ja Euroopan komissio julistavat vuosi sitten syyskuun 23. päivän viralliseksi Euroopan unionin luomutuotannon päiväksi. Luomutuotannon oma päivä on osa vihreän siirtymän […]
West Coast Food Export -sparrausohjelman seuraava tapaaminen järjestetään Turussa 23.9.2022 klo 9.30 - 14.30. Teemalla "Rahoitusta kasvuun ja kansainvälistymiseen". Millaisia eri rahoitusmahdollisuuksia on tarjolla yritysten […]
Elintarvikkeiden tuotekehitys ja fermentointi -koulutus 6.9. klo 9-12 ja työpaja 26.9.2022 klo 9-15. Kajaanin yliopistokeskuksen Mittaustekniikan yksiön Mity-Lab -hanke ja Idea Nature oy:n järjestävät elintarvikkeiden […]
Mitä sosiaalinen vastuullisuus tarkoittaa ravintola-alalla? Voisiko siitä viestimällä houkutella uusia työntekijöitä, ja kannustaa kokeneita osaajia pysymään alalla? Tule mukaan Mission Positive Handprint -hankkeen sosiaalisen vastuun […]
Tilaisuus on tarkoitettu biotalouden alueellisille kehittäjille ja kansallisen biotalouspaneelin jäsenille. Tilaisuus tukee alueita biotalouden toimeenpanossa sekä mahdollisessa toimeenpanosuunnitelmien laadinnassa. 27.9. klo 9 - 12.15 Ilmoittautuminen! […]
Elintarvikealan viennin- ja kansainvälistymistoimijoiden verkostotapaaminen pidetään 28.9.2022 klo 9 – 11 Teamsin välityksellä. Käynnissä olevia vientiin tai kansainvälistymiseen liittyviä hankkeita pyydetään valmistelemaan etukäteen lyhyet, parin […]
Aika: 8.9., 15.9., 21.9. ja 29.9.2022 klo 12–16 Paikka: Joensuun Tiedepuisto 4B-rakennus, Mercurius, Länsikatu 15, Joensuu Asiantuntija: Hanne Husso, Husso Consulting Mietitkö kansainvälistymistä? Viennin askeleet […]
Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelman ajankohtaisia asioita kaikille avoimissa virtuaali-infoissa. Syksyn ensimmäinen info on to 29.9. klo 13-14. Aiheena on ruokahävikki ja kuulet, miten ruokahävikkiseurannan avulla voidaan […]
Ruoka- ja Viinimessut järjestetään vuosittain samaan aikaan Turun Kirjamessujen kanssa. Tapahtuma yhdistää herkullisen ruoan ja juoman sekä kohtaamiset alan ihmisten ja harrastajien välillä. Tänä vuonna […]