Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ruokahukka kuriin ja hävikki talteen – biomassat kiertoon paikallisesti

13.9.2022 @ 08:30 - 12:00

PAJATSO- (Ruokahävikin liiketoimintaekosysteemiä rakentamassa) ja BIOKIERTOMODUULI- (Biokiertotaloustyökalu – Liiketoimintaa hajautettuun ruokajärjestelmään) hankkeet järjestävät yhteisen työpajan. Tavoitteena on sekä ehkäistä ruokahävikin syntymistä että pitää biomassasivuvirrat hyötykäytön piirissä ja näin luoda uutta liiketoimintaa. Työpaja on suunnattu erityisesti yrityksille ja kiertotaloustoimijoille.
Tervetuloa!
Aika: Tiistai 13.9.2022 klo 8.30–12.00
Paikka: Hotelli Alma, Ruukintie 4, 60100 Seinäjoki, mahdollisuus myös etäosallistumiseen.
Ohjelma:
8:30 – 9:00 Aamukahvi
Tervetulosanat järjestäjiltä
Biokiertotalousesimerkkejä:
Mitä hyötyä on sivu- ja jätevirtojen hyödyntämisestä, mitä tällä hetkellä jo tapahtuu?
Case-esimerkkejä onnistumisista & haasteista ruokahävikin ja sivuvirtojen osalta:
–    Anne Paadar, Jepuan Biokaasu Oy
–    Jonas Lundström, Närpiön vihannes
–    Vuokko Hallikainen, Niuvanniemen sairaala
–    Leena Luomanen ja Maritta Rintala, Lapuan kaupunki
Pajatso- ja Biokiertomoduuli-hankkeet esittäytyvät
Ryhmätyön teemoja:
–    Mitä sivuvirtoja/hävikkiä toimijoilla syntyy, uudelleenkäyttömahdollisuudet ja sen esteet?
–    Mitä materiaalia tarvitaan ja mitä halutaan ottaa vastaan?
–    Miten saada ja jakaa tietoa sivuvirroista
–    Pajatso-hankkeen digitaalisen yhteistyöalustan ja ravintola-alan ruokahävikkikurssin esittely
11.45 Työpajan yhteenveto
12:00 Lounas

Tiedot

Päivämäärä:
13.9.2022
Aika:
08:30 - 12:00