Närmatsdagen 10.9.2022 – Bli arrangör!

Närmatsdagen 2022

Den landsomfattande Närmatsdagen ordnas igen 10.9.2022. Nu kan du anmäla dig som arrangör och ordna ett jippo på Närmatsdagen!

Närmatsdagen är avsedd för producenter, gårdar, trädgårdar, serviceproducenter, företagare och vidareförädlare i alla storlekar och skepnader, förutsatt att de arbetar med finländsk närproducerad mat. Vi hoppas också att producenter av upplevelseturism på landsbygden samt matsektorns proffs och andra aktörer, också föreningar och sammanslutningar, kommer med! Den inhemska matproduktionen och historierna bakom den intresserar finländarna mer än någonsin, och till på köpet ligger närproducerad mat i tiden – genom att delta i Närmatsdagen hakar också du på närmatstrenden!

När du deltar i Närmatsdagen som evenemangsarrangör, själv eller tillsammans med exempelvis en granne, ger ni besökarna tillfälle att stifta närmare bekantskap med närmatsproffs och landsbygdsföretagare. Om ni vill kan ni dessutom sälja färska råvaror eller färdigt förädlade produkter direkt till konsumenterna. Vårt lands yrkeskunnande, arbete och råvaror är något som vi alla kan vara stolta över!

För objekten som deltar i Närmatsdagen ordnas ett webbinarium (på finska) via distansförbindelse onsdag 25.5.2022 kl. 15–16 på temat ”Närmatsdagen: Så här ordnar du ditt eget jippo!”. Anmäl dig här senast 23.4.2022.

Antalet deltagare har ökat år för år, i takt med att evenemanget har vuxit och utvecklats. I fjol öppnade 235 företag och gårdar runt om i Finland sina dörrar. Ska vi slå nytt rekord i år igen?

Bli arrangör:

  1. Registrera dig som användare på webbplatsen www.närmatsdagen.fi Om du redan har ett användarnamn till webbplatsen från tidigare års evenemangsdagar, så loggar du in.
  2. Efter registreringen loggar du in på webbplatsen och fyller i en anmälningsblankett för din gård eller ditt evenemang.

  • Mer info: Heidi Kohtala, Landsbygdsnätverkstjänster, heidi.kohtala@ruokavirasto.fi , 050 572 3368