Vill du vara med och främja mathantverket i Finland? [rss-cut] Den nygrundade föreningen Mathantverk i Finland fungerar som ett intresseorgan för de redan etablerade mathantverkarna […]
Aktuell
De senaste åren har inte varit lätta för närmatsföretagen, berättar Naturresursinstitutets (Luke) färska undersökning. Företagarna ser dock en ljus framtid. Tilläggsinvesteringar planeras speciellt i Norra-Finland. […]
Under de senaste åren har mycket arbete gjorts för att få lokal mat till yrkesköken. [rss-cut]Under tillställningar arrangerade av Utvecklandet av värdekedjan inom lokalmat-projektet har […]
Populariten av närmat håller på att stabilisera sig från trend till bestående fenomen. Konsumenterna vill veta var deras mat växer och vem som odlar den. […]
Lähiruoka & Luomu -evenemanget söker en lämplig kandidat att belönas med Vuoden lähiruokateko-priset (Årets närmatsgärning).[rss-cut] Med Vuoden lähiruokateko-priset belönas person, företag eller sammanslutning, som med […]
Idag förutsätter allt flera kunder något slag av certifikat som garanti för att det livsmedel de inhandlat är tryggt, och till exempel europeiska affärskedjor godkänner […]
I handboken har sammanställts grundinformation över anskaffning, säkrande, användning av samt information om ekologiska produkter.[rss-cut] Bokens texter är gestaltade i tydliga helheter och de åskådliggörs […]
Topplaceringar fick också maträtten Karelsk stek, de Karelska pirågerna och stekt fisk med potatismos. [rss-cut] Nästan 50 000 finländare deltog i omröstningen om Finlands Nationalrätt som […]
Samarbete, internationalisering och nya innovativa handlingssätt är i centrum för årets Närmatsforum och Livsmedelsindustrins årliga seminarium den 13 december. [rss-cut] Under förmiddagen behandlas hållbarhet i […]
Finland får en delikat födelsedagspresent till sitt 100-årsjubileum. Vi väljer en nationalrätt åt vårt land. [rss-cut] 10 000 finländare röstade i första omgången. Långt över […]