Kuluttajaa kuunnellen -vuosiseminaari järjestettiin verkon välityksellä 8.12.2021. Aamupäivällä avattiin tutkimustuloksia lähiruoan ja luomun kuluttajakäytön muutoksista sekä miten tuottajien ja kuluttajien palkokasveihin liittyvät näkemykset kohtaavat. Lisäksi kuultiin kokemuksia ja oppeja yritysten yhdistymisestä sekä tietoa tulevasta elintarvikeviennin osaajien koulutuksesta. Iltapäivällä avattiin leipomoteollisuuden ja luonnontuotteiden toimialakatsausten sekä elintarviketeollisuuden pk-toimialabarometrin tuloksia. Näiden lisäksi kuultiin leipomoyrityksen kokemuksia kasvusta, elintarvikealan kansainvälistymiseen liittyvät toimista ja kasvuyrittäjyyden tilanteesta.
Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja TEM Toimialapalvelut.
Ohjelma ja puheenvuoron esityskalvot
Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita
aamupäivän puheenjohtaja projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus
- Miten suhtautuminen ruoan kotimaisuuteen ja lähiruokaan on muuttunut?, Tutkimuspäällikkö Merja Lintunen, Taloustutkimus
- Mitä kuluttajat ajattelevat luomusta? Luomun kuluttajabarometrin tuloksia (pdf), Toiminnanjohtaja Aura Lamminparras, Pro Luomu ry
- Palkokasvit pellolla ja pöydässä – kohtaavatko tuottajien ja kuluttajien näkemykset? (pdf), Tutkija Kirsi Korhonen, Luonnonvarakeskus
- Kaksi yritystä yhdeksi – kuinka välttää yrityskauppojen sudenkuopat (pdf), Tuotepäällikkö ja partneri Katja Misikangas, Arctic Warriors Oy
- Elintarvikeviennin osaajien koulutus (pdf), Yrittäjyyden yliopettaja Tarja Römer-Paakkanen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
TEM Toimialapalvelut: Elintarvike- ja luonnontuotealan vuosiseminaari
iltapäivän puheenjohtaja kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, työ- ja elinkeinoministeriö
- Avaus (pdf), Kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, työ- ja elinkeinoministeriö
- Kasvuyritykset kansainvälisesti ja toimialoittain (pdf), Ekonomisti Samuli Rikama, työ- ja elinkeinoministeriö
- Satojen leipomoiden Suomi – toimialaraportin ja elintarviketeollisuuden pk-toimialabarometrin julkaisu (pdf), Toimialapäällikkö Leena Hyrylä, Kaakkois-Suomen ELY-keskus
- Leipomo Rosten – Suolaista ja makeaa uudistuvasti, Toimitusjohtaja Kari Meltovaara, Leipomo Rosten Oy
- Tulevaisuuden luonnontuoteala – toimialaraportin julkaisu (pdf), Toimialapäällikkö Sirkku Wacklin, Pohjanmaan ELY-keskus
- Kansainvälistyvä elintarvikeala (pdf), Head of Food Program Esa Wrang, Food from Finland, Business Finland
Voit antaa meille myös palautetta tilaisuudesta – linkki palautekyselyyn.