Nimisuojahakemus jätetty Suonenjoen mansikalle

Pohjois-Savossa, Suonenjoen ja sen lähikuntien alueella viljeltävälle puutarhamansikalle eli ”Suonenjoen mansikalle” ollaan hakemassa EU:n nimisuojaa. Suojatun maantieteellisen merkinnän (SMM) hakijana on Suonenjoen Seudun marjanviljelijäin yhdistys ry

Suojattu maantieteellinen merkintä (SMM) voidaan myöntää tuottelle, jonka tietty laatu, maine tai muu ominaispiirre johtuu pääosin sen maantieteellisestä ympäristöstä. Tuotantovaiheista ainakin yhden on tapahduttava kyseisellä alueella.

”Suonenjoen mansikka” on kokonaan punainen, mehevä ja suutuntumaltaan pehmeän samettinen. Maultaan mansikka on makea ja aromikas. Se myydään tuoremarjana, pakasteena, jäädytettynä tai ainesosana jalosteissa.

Nimen rekisteröintiin liittyvä kansallinen vastaväitemenettely on käynnissä 3.1.2022 saakka. Aineisto on luettavissa osoitteessa: www.ruokavirasto.fi/suonenjoen-mansikka. Vastaväitteen voivat tehdä Suomessa sellaiset luonnolliset henkilöt tai oikeushenkilöt, joiden oikeutettua etua asia koskee. Ruokavirasto käsittelee vastaväitteet ja tekee asiasta päätöksen. Euroopan komissio päättää nimen rekisteröinnistä mahdollisen EU-käsittelyn jälkeen.

Uutinen on lyhennelmä Ruokaviraston 2.12.2021 julkaistusta tiedotteesta. Lue koko tiedote.

Lisätietoa:

Piritta Sokura, ylitarkastaja
piritta.sokura@ruokavirasto.fi
p. 040 570 7024

>> Elintarvikkeiden nimisuojajärjestelmä