Loading view.
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 29.5.2023 klo 12-14. Hanke- ja ajankohtaiskuulumisten lisäksi aiheina mm. esimerkit luomuluonnontuotteiden tuotantoketjuista ja valvonnasta (Brita Suokas) sekä Viron […]
Koulutuspäivän sisältönä luento villiyrteistä ja niiden keruusta yhteinen keruuretki lähimaastoon luento villiyrttien käytöstä ja käsittelystä 10 ruokalajin villiruokamenun kokkaus ja yhteinen ruokailu Aika: tiistai 30.5 […]
Webinaarien ideana on tuoda yritysten vastuullisuustekoja ruokapalveluiden nähtäväksi, jotta ruokapalvelutoimijat saavat lisätietoa hankittujen tuotteiden vastuullisuudesta ja ideoita omaan toimintaan. Webinaarit eivät sisällä kaupallista yritys- tai […]
Artesaaniruoan SM-kilpailut järjestetään Rovaniemellä 17.-19. lokakuuta 2023. Kilpailu on avoin yrittäjille Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Tämän vuoden teemana on arktinen artesaaniruoka. Webinaarissa tiistaina 30.5.2023 klo […]
Tule mukaan kehittämään uusia hyödyntämisratkaisuja maatalouden sivu- ja jätevirroille! Tervetulleita ovat maatalousyrittäjät, uusista kiertotalouskonsepteista ja sivuvirtojen hyödyntämisestä kiinnostuneet yritykset ja tutkimustoimijat. Työpajassa etsimme yhdessä toteuttamiskelpoisimpia […]
Kasvipohjaiset tuotteet ovat nyt monen elintarvikealan ammattilaisen huulilla ja yhä useamman kuluttajan lautasella. Webinaarissa kuulet, mitä 30 ruoka-alan yritystä vaatii hallitukselta kasvipohjaisen ruuan tuotannon edistämiseksi, […]
Luonnontuotealan kasvukoordinaattori -hankkeen päätavoitteena on luoda Länsi-Lappiin elinvoimainen luonnontuotealan osaamiskeskittymä: verkosto, joka kehittää ja kasvattaa alueen luonnontuotealan osaamista ja liiketoimintaa monialaisesti. Hankkeessa järjestetään työpajojen sarja […]
Koulutusta kala-alan toimijoille ja valvojille kemiallisen elintarviketurvallisuuden sekä pakkausmerkintöjen valvonnasta. Koulutus järjestetään 1.6. klo 12.30 - 16.00. etäyhteyksin. Ohjelma Ilmoittaudu 1.6 . koulutukseen 29.5 mennessä […]
The aim of the webinar is to bring together Finnish and Chinese experts from academia, governmental organizations, and industry working on the promotion of primary […]
Tutkimustiistaissa 6.6. klo 9-10 käsitellään aluksi kombucha-juomien probioottisuuden arviointia (mm. nokkonen). Toisessa aiheessa tarkastellaan kuluttajien halukkuutta/valmiutta käyttää ICT:tä ja digitaalisia välineitä elintarvikeostoksissa sekä ostopäätöksiin vaikuttavia […]
Elintarvike ja Terveys-lehti järjestää Luonnontuotteiden käyttö ammattikeittiössä -webinaarin tiistaina 6.6. klo 11.30–16.15. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu 4.6. mennessä! Webinaarissa esityksiä mm. Luonnontuotteiden monet mahdollisuudet Luonnontuotteet […]
AgriVenture2023 -tapahtuman tavoitteena on lisätä tietoisuutta, tarjota verkostoitumismahdollisuuksia, nopeuttaa innovaatioiden käyttöönottoa sekä luoda yhteistyö- ja kasvumahdollisuuksia yrityksille. https://www.jamk.fi/fi/projekti/agriventure-finland-2023 Tapahtuma koostuu inspiroivista Keynote-puheenvuoroista, demonstraatioista, startup-yrityksien pitchauksista […]
Loppuseminaarissa esitellään hankkeen keskeiset tulokset sekä keskustellaan kansallisten ruokahävikkitoimien tulevaisuudesta. Mitkä keinot ovat keskeisiä kuluttajien ruokahävikkiin vaikuttaessa? Mikä tulisi olla fokus kuluttajiin kohdistuvissa ruokahävikkitoimissa jatkossa? […]
Kokkaustapahtumassa on mukana neljä villiyrttikokkia: Edith Keto, Janne Länsipuro, Jyrki Tsutsunen sekä Mohamed Zakkoumi. Tervetuloa seuraamaan leikkimielistä kokkikisaa ja maistelemaan heidän loihtimiaan herkkuja! Aika: ke […]
Prosessien ja tilojen kehittäminen living lab ympäristössä. Tutustumisretki 8.6.2023 Turun yliopiston Aistikattila Flavoriaan! Flavoria on moniaistitila, jossa on mahdollista kokea erilaisia moniaistielämyksiä kuvien ja videoiden, […]
Tule KIKE Markkinakatsaukseen 8.6.2023 klo 10 – 12 Zoomiin kuulemaan ilmastoviisaan elintarvikemarkkinan kehityksestä maailmalla. Ilmoittautumisesi jälkeen saat liittymislinkin sähköpostiisi. Osallistuminen on maksutonta. Ohjelma: Klo 10.00 […]
Ruoka-alan yritysten mahdollisuudet Oulun kulttuuripääkaupungissa 2026 – tietoa, sparrausta, kokemuksellisuutta ja verkostoitumista! Kulttuuripääkaupunkivuosi 2026 tuo Ouluun laajan ja monipuolisen kävijäkunnan eri puolilta maailmaa. Kulttuuripääkaupunkivuosi avaa […]
Villiyrttikarkelot on koko perheen tapahtuma, jossa esitellään luontoalan mahdollisuuksia – luonnon villejä tuotteita ja palveluja villissä luonnossa. 10.6.2023 klo 10-16, Åströminpuisto, Mannenkatu 1, Oulu Villiyrttikarkeloissa […]
Koulutuksessa pureudutaan julkisiinhankintoihin käytännönläheisesti ja opetellaantarjouspyyntöihin vastaamista. Käymme läpijulkista hankintaprosessia ja siihenvalmistautumista. Lisäksi harjoittelemmetarjouspyyntöön vastaamista. 12.6.2023 klo 9.15 - 12.30 Tilaisuus toteutetaan webinaarina, ilmoittaudu viimeistään […]
Tilaisuudessa esitellään uusia työvälineitä elintarvikealan yritysten varautumiseen ja riskienhallintaan. Työvälineet julkaistaan myöhemmin työkirjana ja ovat kaikkien kiinnostuneiden käytettävissä. Työkirjaa kehittävät Luonnonvarakeskus (Luke) yhteistyössä VTT:n kanssa. […]
Motiva julkaisee kesäkuussa 2023 luonnon monimuotoisuutta tukevat elintarvikehankintojen vastuullisuuskriteerit. Kriteerien päivitystyö on tehty maa- ja metsätalousministeriön (MMM) toimeksiannosta vuoropuhelussa tilaajien, toimittajien ja keskeisten sidosryhmien kanssa. […]
Formally, the Nordic region consists of Denmark, Norway, Sweden, Finland, Iceland and the self-governed Danish areas of Greenland, the Faeroe Islands and the Finnish self-governed […]
Tässäkin on luomua -infossa torstaina 15.6. klo 13-14 kuullaan ruokapalveluiden kokemuksia luomuttamisesta. Luomuttamisen vaiheista ja tuotekehityksestä ovat kertomassa ISS Palvelut Oy ja Ammattiopisto Samiedun ruokapalvelu. Info on maksuton ja […]
Tervetuloa Suomussalmelle luonnontuotealan seminaariin, jolla samalla juhlistamme Arktiset Aromit ry:n 30-vuotista taivalta! 16.-17.6. klo 9.15 - 17. Seminaarin ohjelma on jaettu kolmeen teemaan. ENNEN – […]
Tervetuloa Suomussalmelle luonnontuotealan seminaariin, jolla samalla juhlistamme Arktiset Aromit ry:n 30-vuotista taivalta! 16.-17.6. klo 9.15 - 17. Retkipäivä lauantaina 17.6.2023 Lauantaina 17.6. seminaarin osallistujilla on […]
Lehmät, lampaat, hevoset ja muut laiduntajat ylläpitävät uhanalaisten perinnebiotooppien eli ketojen, niittyjen, hakamaiden ja metsälaitumien monimuotoisuutta ja torjuvat luontokatoa. Luonnonlaidunpäivää vietetään vuosittain juhannusta edeltävänä lauantaina (17.6.2023) […]
Luonnontuotealan kasvukoordinaattori -hankkeen päätavoitteena on luoda Länsi-Lappiin elinvoimainen luonnontuotealan osaamiskeskittymä: verkosto, joka kehittää ja kasvattaa alueen luonnontuotealan osaamista ja liiketoimintaa monialaisesti. Hankkeessa järjestetään työpajojen sarja […]
Pohjoismaisten ravitsemussuositusten kuudes laitos julkistetaan suuressa kansainvälisessä tapahtumassa, joka pidetään Islannissa 20. kesäkuuta. Raportissa esitellään nyt ensimmäistä kertaa tieteellisiä suosituksia siitä, millainen ruoka on hyväksi […]
Innovations in Alternative Meat & Dairy From plant-based to cell cultured, alternative meat and dairy has excited innovators and investors alike. But is the category […]
Valtakunnallinen Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatiohanke järjestää erityisesti ruokasektorin hankkeita rahoittaville tahoille ajankohtaisinfon kaksi kertaa vuodessa. Ajankohtaisinfoissa esitellään lähiruokaan, luomuun ja luonnontuotteisiin liittyviä […]
Tilaisuus on avoinna yleisölle 1.7.2023 klo 9-13. Juontajana toimii Ulla Liukkonen, keittiömestari ja Etelä-Karjalan ruokalähettiläs. Karelia à la carte -verkoston yrittäjät esittelevät ja myyvät tuotteitaan […]