Loading view.
Tervetuloa toukokuun tutkimustiistaihin, jossa pureudutaan jälleen luomuaiheisiin. Heti vapun jälkeen 2.5. klo 9-10 aiheena on ympäristömerkkien kuluttajille tuoma arvo elintarviketuotteissa. ETM Julia Kajas esittelee omaa pro […]
Leipurin Oyj järjestää Vantaalla 4.5. klo 10 - 13 tilaisuuden, jossa tarjolla tuoretta markkinatietoa, alan asiantuntijoiden näkemyksiä ja toimivia raaka-ainevinkkejä tuotekehitykseen. Paikka: Leipurin R&D Baking […]
Oletko kiinnostunut elintarvikkeiden kansainvälistymisestä ja ulkomaanviennistä? Oletko vasta miettimässä miten vientipolulle voisi lähteä tai onko sinulla tuote jo myynnissä kansainvälisillä markkinoilla ja kaipaan lisäsparrausta? Jos […]
Miten luomu raaka-aineiden käytöstä voi kertoa ruokapalvelun asiakkaille? Entä miksi siitä kannattaa kertoa? Toukokuun infossa on luvassa esimerkkejä ruokapalveluiden luomuviestinnästä. Lisäksi saat vinkkejä syksyllä vietettävän EU:n luomutuotannon päivän juhlintaan. […]
Miten pieni ruoka-alan yritys voi selvitä kriiseistä ja muutoksista? Millaisin keinoin kohti resurssiviisaampaa ja vähähiilisempää energiaa? Miten tehdä innovatiivista tuotekehitystä, entä kehittävää oppilaitosyhteistyötä? Tervetuloa oppimaan, […]
Arctic Food Cornerin aiheena on oppilaitosyhteistyön mahdollisuudet ja kokemukset. 9.5.2023 klo 9.00 - 11.00, ProAgria Oulu, Kauppurienkatu 23, 6. krs, Oulu ja Teams Ohjelma: • […]
Lakeus Kokkaa -messut ovat hotelli- ja ravintola- ja keittiöalan (HoReCa) ammattilaisille ja ostajille suunnattu ammattilaistapahtuma. Täällä verkostoituminen luonnistuu kuin itsestään. Tapahtuma onkin tarkoitettu ravintolayrittäjille, koulu- […]
Tule rakentamaan elintarvikealan menestystä yhteisellä viestillä Aika: tiistai 9.5.2023 klo 13–16 Paikka: LAB-ammattikorkeakoulu, Mukkulankatu 19, Lahti Huomio, sinä ruokaketjun toimija Päijät- tai Kanta-Hämeen alueella! Tarvitsemme […]
Webinaarissa juoksija, maatilan emäntä ja kotimaisen ruoan puolestapuhuja Kaisa Honkaharju kertoo omasta kokemuksestaan kotimaisen ruuantuotannon sanansaattajana. Webinaarin tarkoituksena on innostaa ja rohkaista sosiaalisen median käyttöön […]
Kasviproteiinien suosiminen vähentää hiilijalanjälkeä ja muita ympäristövaikutuksia, mutta miten saada kuluttajat suosimaan kasviproteiineja? Tervetuloa Ilmastotavoitteiden viestiminen lounasruokailussa -tapahtumaan, joka käsittelee kestävän kehityksen teemoja lounasruokailun kontekstissa. […]
Tule kuulemaan, miten 30 kunnassa on edistetty ruokakasvatuksen osaamista ja yhteistyötä kahden viime vuoden aikana. Webinaarissa kerromme, mitkä ovat tällä hetkellä ruokakasvatuksen suurimmat haasteet kunnissa […]
Tervetuloa osallistumaan Wasteless Food Services in Finland -hankkeen järjestämään kaikille avoimeen ja maksuttomaan webinaariin! Saavutettavan viestinnän tärkeä merkitys – Ruokahävikkiä ja asiakaskohtaamisia -webinaari pidetään Teamsissa […]
Lähes jokaisella suomalaisella on jonkinlainen kokemus kalastuksesta – vähintäänkin mato-ongen kanssa mökkilaiturin nokassa. Kaupallinen kalastus on oleellinen osa maaseudun elinvoimaisuutta ja suomalaista ruokakulttuuria. Kalan kysyntä […]
Olemme Leg4Life (Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä) -hankkeessa tutkineet vuodesta 2019 alkaen kotimaisen palkokasvituotannon ja palkokasvien käytön haasteita ja ratkaisumahdollisuuksia. Kokosimme tähänastiset tulokset politiikkasuositukseksi, […]
Luonnontuotealan kasvukoordinaattori -hankkeen päätavoitteena on luoda Länsi-Lappiin elinvoimainen luonnontuotealan osaamiskeskittymä: verkosto, joka kehittää ja kasvattaa alueen luonnontuotealan osaamista ja liiketoimintaa monialaisesti. Hankkeessa järjestetään työpajojen sarja […]
Tule hankekehittäjien infoon 17.5.2023 klo 13 – 15 Zoomiin kuulemaan kiinnostavista käytännöistä, joilla ruokaketjun kehittämistä tehdään eri maissa. Saat vinkkejä sovellettavaksi omassa työssäsi. Ilmastonmuutos, energiakriisi […]
Lämpimästi tervetuloa mukaan Saimaan alueen alkutuottajille, matkailuyrityksille sekä kaikille eteläkarjalaisille tarkoitettuun tilaisuuteen 20.5.2023 klo 9-13. Tilaisuus on jaettu kahteen osioon: klo 9 - 10 verkostoitumistilaisuus: […]
EU:n komissio antoi 22.3. direktiiviehdotuksen vihreistä väittämistä, jolla tarkennetaan ympäristömainonnan pelisääntöjä. Direktiiviehdotuksen tavoitteena on antaa kuluttajille ja eri toimijoille luotettavaa ja yhdenmukaista tietoa tuotteen tai […]
Luonnonvarakeskuksessa tutkitaan laajasti ruuan ympäristövaikutuksia ja käynnissä onkin useita tutkimusprojekteja, joissa kehitetään ympäristövaikutusten laskentamenetelmiä, sekä edistetään tiedon hyödyntämistä käytännön sovellutuksissa. Luonnonvarakeskus (Luke) järjestää yhdessä maa- […]
Vuotuinen Elintarvikepäivä järjestetään vuonna 2023 toukokuun 23. päivä. Lisätietoja https://www.etl.fi/ajankohtaista/tapahtumat/elintarvikepaiva-2023.html
Tervetuloa tilaisuuteen, jossa pureudutaan muun muassa maatilojen sopeutumiseen heiluvaan markkinatilanteeseen. Lisäksi arvioidaan, miten maatalouspolitiikan muutos näkyy tilatasolla. Aika: 24.5.2023 klo 9–11 Webinaariin ilmoittautuminen viimeistään 22.5.2023 […]
Suomalainen luksus tarkoittaa merkityksellisiä ja autenttisia elämyksiä ainutlaatuisessa, puhtaassa ympäristössä. Luksusmatkailun uudelle matkailjasukupolvelle tärkeitä asioita ovat nk. viisi C:tä: Culture, Cuisine, Community, Content, Customization. 25.5. […]
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 29.5.2023 klo 12-14. Hanke- ja ajankohtaiskuulumisten lisäksi aiheina mm. esimerkit luomuluonnontuotteiden tuotantoketjuista ja valvonnasta (Brita Suokas) sekä Viron […]
Koulutuspäivän sisältönä luento villiyrteistä ja niiden keruusta yhteinen keruuretki lähimaastoon luento villiyrttien käytöstä ja käsittelystä 10 ruokalajin villiruokamenun kokkaus ja yhteinen ruokailu Aika: tiistai 30.5 […]
Webinaarien ideana on tuoda yritysten vastuullisuustekoja ruokapalveluiden nähtäväksi, jotta ruokapalvelutoimijat saavat lisätietoa hankittujen tuotteiden vastuullisuudesta ja ideoita omaan toimintaan. Webinaarit eivät sisällä kaupallista yritys- tai […]
Artesaaniruoan SM-kilpailut järjestetään Rovaniemellä 17.-19. lokakuuta 2023. Kilpailu on avoin yrittäjille Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Tämän vuoden teemana on arktinen artesaaniruoka. Webinaarissa tiistaina 30.5.2023 klo […]
Tule mukaan kehittämään uusia hyödyntämisratkaisuja maatalouden sivu- ja jätevirroille! Tervetulleita ovat maatalousyrittäjät, uusista kiertotalouskonsepteista ja sivuvirtojen hyödyntämisestä kiinnostuneet yritykset ja tutkimustoimijat. Työpajassa etsimme yhdessä toteuttamiskelpoisimpia […]
Kasvipohjaiset tuotteet ovat nyt monen elintarvikealan ammattilaisen huulilla ja yhä useamman kuluttajan lautasella. Webinaarissa kuulet, mitä 30 ruoka-alan yritystä vaatii hallitukselta kasvipohjaisen ruuan tuotannon edistämiseksi, […]
Luonnontuotealan kasvukoordinaattori -hankkeen päätavoitteena on luoda Länsi-Lappiin elinvoimainen luonnontuotealan osaamiskeskittymä: verkosto, joka kehittää ja kasvattaa alueen luonnontuotealan osaamista ja liiketoimintaa monialaisesti. Hankkeessa järjestetään työpajojen sarja […]
Koulutusta kala-alan toimijoille ja valvojille kemiallisen elintarviketurvallisuuden sekä pakkausmerkintöjen valvonnasta. Koulutus järjestetään 1.6. klo 12.30 - 16.00. etäyhteyksin. Ohjelma Ilmoittaudu 1.6 . koulutukseen 29.5 mennessä […]