Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

EU direktiiviehdotus Vihreistä väittämistä -työpaja

ma 22. toukokuun @ 09:30 - 11:30

EU:n komissio antoi 22.3. direktiiviehdotuksen vihreistä väittämistä, jolla tarkennetaan ympäristömainonnan pelisääntöjä. Direktiiviehdotuksen tavoitteena on antaa kuluttajille ja eri toimijoille luotettavaa ja yhdenmukaista tietoa tuotteen tai palvelun ympäristöominaisuuksista sekä vähentää niin sanottua viherpesua.

Aika: 22.5. klo 9.30-11.30
Paikka: Tilaisuus järjestetään etätapahtumana Teamsissa,
Ilmoittautuminen tapahtumaan: https://www.lyyti.in/Vihreat_vaittamat

Direktiiviehdotus edellyttäisi, että yritykset noudattavat tiettyjä minimikriteereitä tuotteiden ja palveluiden ympäristövaikutusten todentamisessa ja viestinnässä. Yritysten kuluttajille kohdistettujen ympäristöväittämien on perustuttava tieteelliseen näyttöön ja niissä on otettava huomioon tuotteen koko elinkaari sekä keskeiset ympäristövaikutukset. Vihreiden väittämien pitää perustua kolmannen osapuolen todentamiseen. Ehdotuksen mukaan EU-maiden tulisi nimetä toimivaltainen viranomainen valvomaan direktiivin toimeenpanoa ja ympäristöväittämien käyttöä.

Ympäristömerkinnöille pätisivät samat vaatimukset kuin vihreille väitteillekin ja niiden kriteerien tulisi olla julkisia. Jos uusia ympäristömerkkejä otetaan käyttöön, niiden tulee olla ympäristötavoitteiltaan kunnianhimoisempia kuin olemassa olevat ja ne vaativat EU:n ennakkohyväksynnän.

 

Tiedot

Päivämäärä:
ma 22. toukokuun
Aika:
09:30 - 11:30