Loading view.
Food Tech Platform Finland -hankkeen tavoitteena oli kehittää kestävä ruokajärjestelmä 2.0 yhdistämällä tutkimus, teknologia ja liiketoiminnan osaajat. Kaksivuotinen hanke on tulossa päätökseensä, ja tiistaina 31.8.2021 […]
Kasviksia, kombuchaa, kefiiriä & viinietikan valmistus sekä hapatettu voi. Hei sinä elintarvikealan yrittäjä, pientuottaja tai tuotekehityksestä vastaava! Oletko kiinnostunut hapattamisen saloista? Kurssin kouluttajana toimii Maija […]
MTK Varsinais-Suomen ja KulTa-hankkeen järjestämän webinaarin tavoitteena on antaa uutta tietoa ja ideoita Lähiruokapäivän järjestämiseen mm. asiakaspalveluun, myyntipisteen houkuttelevuuteen ja suoramyynnin markkinointiosaamiseen liittyen sekä kerrata […]
Lauantaina 4. syyskuuta vietetään kolmatta kertaa suomalaisen ruoan päivää. Haastammekin Pohjois-Pohjanmaalla tarjoamaan kouluissa ja kunnan ruokapalvelupisteissä kotimaisista ja pohjoispohjalaisista raaka-aineista valmistettua lähiruokaa perjantaina 3.9.2021. Mukana […]
@ruokaneuvolive ja Suomi syö Satakunnasta -hanke pitää perjantaina 3.9.21 klo 13 alkaen Suomalaisen ruoan päivän -etkot Ig- ja Facebook-livet. Livessä annetaan vinkit Suomalaisen ruoan hankintaan […]
Suomalaisen ruoan päivää on nyt vietetty kaksi kertaa. Vaikka Suomalaisen ruoan päivä on joka päivä, aivan erityisesti sitä vietetään jälleen 4.9. Laita päivä kalenteriisi ylös! […]
Maistuvaa muikusta. Uusia ruokatuotteita ammattikeittiöille -hanke järjestää syksyllä 2021 Monenlaista muikusta -tapahtumat Mikkelissä ja Savonlinnassa. Päiväys ja aika 07/09/2021 14:00 - 18:00 Monenlaista muikusta Mikkeli […]
Tarjolla kaksi mielenkiintoista fermentoinnin kurssia, joiden kautta saamme hieman kuvaa siitä, miten tuotteita on hyvä fermentoida ja mitä tunnettuja positiivisia terveysvaikutuksia tiedetään menetelmän myötä syntyvän […]
Prosessien energiatehokkuus ja uusiutuvien energioiden käyttöönotto ovat yksi tärkeä investointien kohde elintarvikeyrityksissä. Milloin: Keskiviikkona 8.9. klo 9-11 Missä: Teams OHJELMA 08:45 Webinaari alue aukeaa […]
Tervetuloa Lähiruokamessuille vuonna 2021! Elimäen Lähiruokamessut järjestetään syyskuun toisena viikonloppuna 11.-12.9.2021 klo 10 - 16. Messut järjestetään Elimäen Mustilassa, kuutostien varressa. Lähiruokatori on tutussa paikassa […]
Lähiruokapäivä järjestetään 11.09.2021. Valtakunnallinen tempaus tunnettiin aiemmin nimellä Osta tilalta-päivä. Päivän nimi muuttui, että joukkoon voisi liittyä mahdollisimman moninainen joukko lähiruuan ystäviä ja rautaisia ammattilaisia. […]
Valtakunnallisen Lähiruokapäivän avajaistapahtuma järjestetään Pukkilassa Hutkon laama- ja eläintilalla lauantaina 11.9.2021 klo 10–14. Tapahtumapaikan tarkka osoite on Porrassuontie 23, 07560 Pukkila. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. […]
Hävikkiviikko 13.-19.9.2021 haluaa nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Hävikkiviikko pyrkii vaikuttamaan etenkin kuluttajiin, […]
Olet lämpimästi tervetullut Keskon ja Motivan järjestämään virtuaaliseen Vuoden hävikkiteot -tilaisuuteen maanantaina 13.9. klo 9.00-10.30. Vuosittaista Hävikkiviikkoa vietetään jälleen 13.–19. syyskuuta - sen kunniaksi Kesko […]
Tule kuuntelemaan ytimekäs paketti innovatiivisia ja innostavia uusielintarvikealan yrittäjätarinoita ja innostu alalle. Mukana yrittäjyyspolustaan kertomassa mm. villiyrttiyrittäjä, urbaani vertikaaliviljelijä, luomu- ja lähiruokatila ja puotiyrittäjä sekä […]
Kuntamarkkinat järjestetään tänä vuonna 15.-16.9. ja seminaareihin sekä tietoiskuihin voi osallistua etäyhteydellä. Ruokateemaan liittyvää ohjelmaa on mm. Perfect Match ruokapalveluihin – omavalmistus, in-house vai yksityinen? […]
Tämän vuoden Ruokamatkailukilpailun voittajat julkistetaan 16.9.2021. Kokoontumisrajoitusten takia H4F ohjelma toteutetaan vain palkintojenjaon osalta online. Eväitä yhteistyöhön kokonaisuus siirtyy myöhempään ajankohtaan, esim. MATKA2022 messujen Matkatieto-ohjelmaan […]
Epäterveellisten elintarvikkeiden markkinointi lapsille (EPELI) on valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan (VN TEAS) hanke. Monitieteisessä tutkimushankkeessa on mukana ravitsemustieteen, markkinoinnin ja kulutustutkimuksen sekä juridiikan tutkimusosaamista. Tutkimustahot […]
Tervetuloa Hävikkifoorumi-hankkeen tilaisuuteen kuulemaan Luonnonvarakeskuksen ja Valintamuotoilijoiden toteuttaman uunituoreen ruokahävikkiselvityksen keskeiset tulokset! Miksi pysyvää muutosta ei synny kuluttajien käyttäytymisessä? Mitkä tekijät kuluttajien asenteissa ja motivaatiossa […]
Miten ravintola voi edetä kohti hiilineutraaliutta? Mission Zero Foodprint järjestää yhdessä Clonetin, Hukka AI:n ja CO2Eston kanssa hävikkiviikolla yhteistyöwebinaarin, jossa esitellään hankkeen kokeiluissa kehitettyjä ratkaisuja […]
Lähtölaukauksena luonnontuotealan toimintaohjelman päivittämiselle järjestetään 17.9.2021 klo 12.00-15.30 webinaari tulevaisuustyöskentelyn ja ennakoinnin työkalujen (mm. PESTE-analyysi) hyödyntämisestä. Toimintaa jatketaan myöhemmissä työpajoissa, joissa työstetään luonnontuotealan tulevaisuuskuvia, tavoitteita […]
Koronaviruspandemia on aiheuttanut monille elintarvike- ja ruoka-alan yrityksille taloudellisia tappioita ja osa yrityksistä on joutunut sulkemaan ovensa määräajaksi. Eri ministeriöiden toimesta on tarjolla kriisirahoitustukea näihin […]
Ruokakulttuuri ja kuluttajat: Palkokasvit ja muut kasviproteiinit lautasillamme Miksi palkokasvit kiinnostavat juuri nyt? Suosittu yleisöluentosarja tulee taas – seuraa etäyhteyksin! Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan […]
Minkälaisia mahdollisuuksia Kiinan markkinat tarjoavat pienille ja keskisuurille ruoka-alan yrityksille? Mikä on Beijing Food Basket, ja mitä mahdollisuuksia se tarjoaa yrityksille? Miten Leader-ryhmät voivat olla […]
Syksyn ensimmäisessä verkostoaamussa vierailevana puhujana on Harri Juntunen, yksi Yield Systemsin perustajista. Yield Systems kehittää tekoälysovelluksia kasvinjalostuksen, maatalouden ja ruokaketjun tarpeisiin. Mukaan pääset ilmoittautumalla ennakkoon Verkostoaamujen jakelulistalle. Linkin tilaisuuteen […]
We need YOU rural entrepreneur, developer, officer or just interested in the topic to envision together the Rural Future 2040! The Forum for European Rural […]
Tilaisuus on siirretty myöhempään ajankohtaan! Ilmastoruoka todeksi -tilaisuudessa esittelemme sinulle ohjelman ja kuulet, kuinka sitä käytännössä tullaan toteuttamaan. Ruokajärjestelmän edelläkävijät kertovat käytössä olevista ratkaisuista ja […]
Webinaari on lähtölaukaus tuoreutusprosessille, jonka tavoitteena on luoda rakentavan keskustelun malli pohjoismaisesta ruokakulttuurista ja sen muutosvoimista kohti kestävää elämäntapaa. Webinaari järjestetään 27.9.2021 klo 12:00-15:00 Zoomin […]
Lähiruokakarnevaalit järjestetään 28.-29.9. Lisätietoja tulossa - seuraa https://www.aitomaaseutu.fi/tapahtuma/lahiruokakarnevaalit-2
Miten käy ruuan hinnan, miltä näyttävät maatalouden lähivuodet - tule kuuntelemaan PTT-ennuste! Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa tiistaina 28. syyskuuta klo […]
Ruokasektorin koordinaatiohanke järjestää Maaseutuparlamentissa yhteistyökumppaneiden kanssa 6 tietoiskua tiistaina 28.9. ja keskiviikkona 29.9. Maaseutuparlamentin koko ohjelma ja ilmoittautuminen: https://www.maaseutuparlamentti.fi/ Tietoiskut tiistaina 28.9. Ruokasektorin koordinaatiohankkeen kumppanitorilla […]
Ruokasektorin koordinaatiohanke järjestää Maaseutuparlamentissa yhteistyökumppaneiden kanssa 6 tietoiskua tiistaina 28.9. ja keskiviikkona 29.9. Maaseutuparlamentin koko ohjelma ja ilmoittautuminen: https://www.maaseutuparlamentti.fi/ Tietoiskut keskiviikkona 29.9. Ruokasektorin koordinaatiohankkeen kumppanitorilla […]
Kiinnostaako ravintoloiden ruoka-annosten hiilijalanjälki? Haluatko selvittää millainen annos on ilmaston kannalta kestävä? Mietitkö, miten viestiä ilmastoystävällisistä annoksista asiakkaille? Mission Zero Foodprint -hankkeen Ilmastoannos-kampanjassa ravintolat pääsevät […]
Ruokaketjun kestävyys, muutos ja kuluttajakäyttäytyminen Tietoprovinssissa lyhyinä 10 min esityksinä perjantaina 1.10. klo 9 - 11 YouTubessa. Linkki lähetykseen tietoprovinssi.fi.