Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pelisääntöjä lapsille suunnattujen epäterveellisten elintarvikkeiden markkinointiin

to 16. syyskuun @ 09:00 - 11:00

Epäterveellisten elintarvikkeiden markkinointi lapsille (EPELI) on valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan (VN TEAS) hanke. Monitieteisessä tutkimushankkeessa on mukana ravitsemustieteen, markkinoinnin ja kulutustutkimuksen sekä juridiikan tutkimusosaamista. Tutkimustahot ovat Helsingin yliopisto, Tampereen yliopisto, Suomen ympäristökeskus (SYKE) ja Ahjo Communications. Hankkeen ohjausryhmässä ovat mukana sosiaali- ja terveysministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö,  liikenne- ja viestintäministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta.

Hankkeessa kartoitettiin, kuinka toimivia nykyiset epäterveellisten elintarvikkeiden markkinointiin liittyvät  suositukset ja sitoumukset ovat ja miten niitä voisi parantaa. Lisäksi selvitettiin, millaista lapsiin ja nuoriin kohdistuva markkinointi tällä hetkellä on ja miten siihen suhtaudutaan. Näin saatiin tietoa siitä, miten markkinointiin voidaan mahdollisesti puuttua esimerkiksi suositusten, sitoumusten, itsesääntelyn ja rajoitusten avulla.

EPELI-tutkimushankkeen päätösseminaari torstaina 16.9.2021 klo 9-11

Metsätalolla Helsingissä (Unioninkatu 40, Sali 1, 1. kerros) ja Zoom-etäyhteydellä

Hankkeen päätösseminaari järjestetään sekä etänä että Metsätalolla paikan päällä. Metsätalolla noudatamme voimassa olevia koronarajoituksia osallistujamäärän suhteen. lmoittaudu päätösseminaariin tästä linkistä. Valitse ilmoittautumislomakkeella, osallistutko tapahtumaan paikan päällä vai etäyhteydellä.

Tiedot

Päivämäärä:
to 16. syyskuun
Aika:
09:00 - 11:00