Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Papuja pallon parhaaksi – yleisöluentosarja, osa 1

20.9.2021 @ 17:00 - 19:00

Ruokakulttuuri ja kuluttajat: Palkokasvit ja muut kasviproteiinit lautasillamme

Miksi palkokasvit kiinnostavat juuri nyt? Suosittu yleisöluentosarja tulee taas – seuraa etäyhteyksin!

Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan palkokasvien roolia monenlaisten ympäristö- ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Kuljemme palkokasvien matkassa pellolta pöytään ja tutkimme keinoja, joilla nämä runsaasti proteiinia sisältävät kasvit voivat parantaa ympäristön ja ihmiskunnan terveyttä ja hyvinvointia. Tilaisuudet ovat avoimia ja ilmaisia kaikille kiinnostuneille.

Seuraa yleisöluentosarjaa verkossa suorana tai katso tallenteena! Voit myös osallistua keskusteluun ja lähettää mieltäsi askarruttavat kysymykset asiantuntijoiden pohdittavaksi. Ilmoittautumisen jälkeen saat heti sähköpostiisi linkin yleisöluentosarjan seuraamiseen ja ohjeet keskusteluun osallistumiseen. Jokaiseen iltaan tulee ilmoittautua erikseen. Ilmoittautuminen on auki jokaisen illan alkuun saakka.

Kaikkien päivien ohjelma lisätietoja: https://www.leg4life.fi/papuja-pallon-parhaaksi-yleisoluentosarja-2021/

Maanantai 20.9.2021 klo 17-19
Ruokakulttuuri ja kuluttajat: Palkokasvit ja muut kasviproteiinit lautasillamme

Yleisöluentosarjan ensimmäisenä iltana sukellamme ruokakulttuurin ja kuluttajien pariin. Miten palkokasvit ja muut kasviproteiinit maistuvat suomalaisille eilen, tänään ja huomenna? Kasvisten käyttöä olisi varaa lisätä Suomessa – mutta miten tämä asettuu suomalaiseen ruokakulttuuriin ja mitkä asiat kulttuurissamme voivat auttaa tässä muutoksessa? Mitä asioita historia voi meille opettaa joukkoruokailun merkityksestä uusien ruokailutottumusten tapailun äärellä?

Palkokasveista osana arkipäiväistä ruokalautastamme ovat keskustelemassa ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, aistittavan laadun yliopistotutkija Antti Knaapila ja ruokakulttuurin ja ravitsemuskasvatuksen yliopistonlehtori Kaija Rautavirta. Illan puheenjohtajana toimii kehittämispäällikkö Maija Soljanlahti Marttaliitosta.

Tutustu ohjelmaan tarkemmin ja ilmoittaudu

Muut luentosarjan tilaisuudet:

Maanantai 4.10.2021 klo 17-19, Eläin- ja kasviproteiinien laatu

Maanantai 18.10.2021 klo 17-19, Papupolitiikka ja -talous: Maatalous, elintarviketeollisuus, kuluttajat

Details

Date:
20.9.2021
Time:
17:00 - 19:00