Loading view.
Opi tunnistamaan, keräämään ja käyttämään villiyrttejä! Villiyrtit tutuiksi -etäluennolla keruutuotetarkastaja Anni Rintoo esittelee yleisimmät villiyrtit. Villiyrttien tunnistaminen, keruu ja käsittely Vinkkejä villiyrttien käyttöön Villiyrtit ovat […]
Huhtikuun webinaarit riistasta luonnonresurssina Riista, luonnon kulta, ja riistanhoito kuuluu kulttuuriimme ja historiaamme. Riistalla selvästi suurempi arvo kuin pelkästään metsästysaikana vaeltaville. Antibioottivapaa riistan liha on […]
Koulutuksesta saadaan vahvistusta omaan osaamiseen ja rohkeutta käyttää luonnonyrttejä. Hinta: 30 €. Luento sisältää Luonnonyrttien tunnistusta ja vinkkejä poimintaan Luonnonyrttien käsittelyä keräämisen jälkeen ja tarvittavaan […]
Hanke Hyvinvointia riistasta järjestää webinaari-sarjan kevättalven aikana. Webinaareissa pureudutaan seuraaviin teemoihin: 22.04.2021 klo 18.00-19.00 Viha-Rakkaussuhde riistanlihaan ja metsästykseen – kuluttajan näkökulmasta Luennoitsijat: Helena Liewendahl, Svenska […]
Kumppanuusmaatalous-aiheinen webinaari tulossa ke 28.4.2021. Tervetuloa tutustumaan aiheeseen lisää! Aika ke 28.4.2021 klo 18.00 – n. 20.00 Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille Kohderyhmä kaikki asiasta kiinnostuneet, erityisesti […]
Miten ruokaketju suojelee kuluttajaa? Mitä ovat elintarvikkeiden kemialliset vaarat? Miten viranomaiset toimivat takaisinvedoissa? Vastuullinen viestintä on tärkeä osa kriisitilanteita. Tule mukaan kuulemaan lisää takaisinvedoista Elintarvikehygienian […]
Myyntitapahtumat ovat siirtyneet verkkoon monessa tapauksessa. Sparrauswebinaarisarja valmentaa uusimaalaisia pk elintarvikeyrityksiä myyntitaitojen kehittämiseen kolmessa työpajassa. Sarjassa saat vinkkejä ja ohjausta alan ammattilaisilta siihen miten sähköisissä […]
Ruokapalvelut ovat juuri nyt suurien haasteiden edessä. Asetetut rajoitukset ovat monelle uhka olemassaololle. Kun pahimmasta aikanaan on selvitty, miten ala voi alkaa varautua tulevaan? Millaiset […]
Elintarvikkeen matkalla ideasta ostoskoriin on mutkia kerrakseen. Mania murkinasta -tapahtumassa kuulet ohjeet parhaista oikoreiteistä ja vinkit, joiden avulla vältät yllättävät kiertotiet. Puheenvuorot: Valkoisen puun tarina […]
Food from Finland ja Business Sweden järjestävät webinaarisarjan vuoden 2021 aikana USA:n markkinoista kiinnostuneille pohjoismaisille elintarvike- ja juomayrityksille. Tämän webinaarin aiheena on logistiikka. 4.5.2021 klo […]
Seuraava luomualan kehittäjien online-työpaja järjestetään keskiviikkona 5.5. klo 9-11, ja teemana on luomun vienti, jossa kuulemme seuraavia puheenvuoroja ja toivomme tietysti aktiivista keskustelua myös teiltä. Luomun vienti […]
Tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet sekä erityisesti tuottajat ja kumppanuusmaataloutta jo harjoittavat tahot! Ohjelma (muutokset mahdollisia) 05.05.2021, klo 12.00-15.00 Zoom-webinaari, linkki lähetetään ilmoittautuneille 12.00 Tervetuloa! […]
Verkkokauppa on yleistynyt vauhdilla ja korona-aika on tuonut siihen lisäbuustia. Yrittäjälle verkkokauppa tarjoaa paljon mahdollisuuksia, mutta myös pohdittavaa; miten se sopii yrityksen liikeideaan ja mikä […]
Tervetuloa ELLI-, ELOT- ja ProYritys Pohjois-Karjala hankkeiden järjestämään elintarvikealan etäkoulutustilaisuuteen! Webinaari sisältää virtuaalisen koonnin erilaisten tuotteiden pakastekuivauskoeajoista Luonnonvarakeskuksen Jokioisen toimipisteen pilot-laitteilla sekä pakastekuivauslaitteiden esittelyn. Aika […]
Miten ruuan jäljitettävyyttä ja ruokaturvallisuutta voitaisiin tehostaa? Millaisia mahdollisuuksia paikkatiedon hyödyntäminen ja robotiikka tarjoavat elintarviketalouteen ja elintarvikealan yrityksille? Haluatko oppia lisää automatisoinnin ja toiminnanohjausjärjestelmien kehittämisestä […]
Webinaarissa Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Mia Hassinen kertoo, miten he teknisesti toteuttavat ruokalistasuunnittelua tuotannonohjausjärjestelmän avulla. Hän nostaa esille erityisesti sen, kuinka heidän lähiyrittäjien tuotteet tulevat […]
Elintarvikepakkausmerkinnät ensisijaisesti suojaavat kuluttajan terveyttä ja ennalta ehkäisevät taloudellisten tappioiden syntymistä. Merkintöjen ansiosta kuluttajan on mahdollista tehdä tietoisia valintoja ja ostaa itselleen soveltuvia tuotteita omiin […]
Villiruokaviikon tavoitteena on saada suomalaiset ymmärtämään luonnon meille tarjoama, koko maailmassa ainutlaatuinen rikkaus; jokamiehen oikeuksilla suoraan puskasta pannuun, aalloilta ateriaksi kerättävä ja ongittava villiruoka. Villiruokaviikko […]
Millaista tietoa aistitutkimus voi tuottaa tuotekehityksen ja kuluttajaymmärryksen tueksi? Mitä tiedetään tunteiden tutkimisesta ja moniaistisista ruokailuympäristöistä? Tilaisuus tuo yhteen Euroopan aistitutkijat, tule verkostoitumaan! Finnish Society […]
Webinaarissa on pääpuhujana Jyrki Sukula ja maakunnallisia onnistumisia kuullaan Satakunnasta ja Pohjois-Pohjanmaalta. Webinaarin inspiroivat puheenvuorot tuovat esille mahdollisuuksia sekä esimerkkejä tuottajille, yrityksille ja ammattikeittiöille. Tilaisuutta […]
Onko poikkeustilanne aiheuttanut taloudellisia tappioita sinun yrityksellesi? Koronatukirahoitus -info elintarvikeyrityksille webinaari ti 11.5.2021 klo 14-16 Koronaviruspandemia on aiheuttanut monille elintarvike- ja ruoka-alan yrityksille taloudellisia tappioita. […]
Tervetuloa kuulemaan viimeisimmät päivitykset Hong Kongin elintarvikemarkkinoilta. 12.5. klo 9.00 - 11.30 Tutustu tarkemmin
Elintarvikepäivän ohjelma on julkaistu nyt kokonaisuudessaan! Tänä vuonna webinaarina toteutettavaan päivään on koottu laaja ja laadukas kattaus alan tulevaisuuteen, vahvuuksiin ja uusiin mahdollisuuksiin keskittyvää sisältöä. […]
Miltä näyttää Keski-Suomen ruokaketju vuosina 2022–2027? Mitä syömme? Mitä matkailijalle tarjotaan? Onko ruokaketju aidosti vastuullinen ja toiminta kannattavaa? Näihin kysymyksiin on haettu vastauksia Keski-Suomen ruokaketjun […]
Myyntitapahtumat ovat siirtyneet verkkoon monessa tapauksessa. Sparrauswebinaarisarja valmentaa uusimaalaisia pk elintarvikeyrityksiä myyntitaitojen kehittämiseen kolmessa työpajassa. Sarjassa saat vinkkejä ja ohjausta alan ammattilaisilta siihen miten sähköisissä […]
Tervetuloa kuulemaan miten Päijät-Hämeessä hyödynnetään luonnontuotteita ja luomukeruualueita. Verkkotilaisuudessa kuulet Luomukeruualueilta euroja- hankkeen tuloksista, saat tietoa miten luomulaatuista raaka-ainetta saadaan metsistä, sekä kuulet puheenvuoroja paikallisilta […]
Poimijakortti kuusenkerkästä ja koivunlehdestä! Luonnosta tuotteeksi -hankkeen etänä pidettävässä yrttipoimijakoulutuksessa opeteltavina lajeina ovat kuusenkerkkä ja koivunlehti. Koulutuksessa käydään läpi Luonnonyrttien kerääminen ja käyttö Jokamiehen oikeudet […]
Kiinnostaako sinua luonnontuotteiden käyttö elintarvikkeiden ja ruokatuotteiden raaka-aineena? Tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan! Webinaari järjestetään 20.5. klo 13 - 16.15 14-14.05 Tervetuloa Ruoka-asiantuntija Hannele Veteli, Etelä-Suomen […]
Turun yliopisto ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu ovat kypsytelleet juustoja soittaen niille erilaista kypsytysmusiikkia. Tähän teemaan liittyvä webinaari järjestetään 20.5. klo 15.00. Webinaari järjestetään Zoomissa https://utu.zoom.us/j/63270845007 Tilaisuus […]
Tervetuloa Kainuun ammattiopiston ja Itä-Suomen MKN:n järjestämään etätyöpajaan! Työpaja järjestetään etänä Teamsin kautta. Kouluttajana toimii Heli Pirinen Idea Nature Oy:sta. Webinaarin ajankohta: 24.05.2021 09:00 - […]
Luonnontuotealan hanketoteuttajien seuraava skype-kokoontumisemme on ma 24.5.2021 klo 12-14. Sisältöaiheita sopii ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen myös hänelle juha.rutanen@helsinki.fi
Luonnonvarakeskus (Luke) julkistaa maa- ja elintarviketalouden suhdannekatsauksen webinaarissa 25.5. klo 13.00–14.30. Tervetuloa kuulemaan, millainen on maataloussektorin ajankohtainen tilanne liha-, maito- ja viljamarkkinoilla sekä puutarhataloudessa. Ohjelma: […]
Opi kokkamaan villiyrteistä! Ruokaa Luonnosta -hanke tarjoaa kaikille avoimen ja ilmaisen etäseminaarin, jossa alan parhaimmat asiantutijat opettavat, miten villiyrttejä ja luonnon antimia voi käyttää sekä […]
Ranskan kasviproteiinimarkkinat tarjoavat mahdollisuuksia myös suomalaisille yrityksille. Webinaari 26.5. 10:30-12:30 Tutustu tarkemmin
Luonnosta tuotteeksi -hankkeen poimijakoulutuksessa opeteltavina lajeina ovat kuusenkerkkä ja koivunlehti. Koulutuksessa käydään läpi Luonnonyrttien kerääminen ja käyttö Keruuvälineet Jokamiehen oikeudet Luonnonyrtteihin liittyvä lainsäädäntö Kerääjärekisteri Keruuharjoitukset […]
Euroopan unionissa on jo vuosia mietitty rajoituksia lyijyn käyttöön. Euroopan komissio on jo hyväksynyt lyijyhaulien käytön kieltämisen kosteikolla. Uudessa esityksessä rajoitetaan lyijystä valmistettuja luoteja ja […]
Tervetuloa Kainuun ammattiopiston ja Itä-Suomen MKN:n järjestämään etätyöpajaan! Työpaja järjestetään etänä Teamsin kautta. Kouluttajana toimii Heli Pirinen Idea Nature Oy:sta. Webinaarin ajankohta: 27.05.2021 09:00 - […]
Ruokasektorin valtakunnallisen koordinaation toteuttama Elintarvikealan viennin- ja kansainvälistymistoimijoiden verkostotapaaminen pidetään 27.5.2021 klo 9 - 11 Teamsin välityksellä. Verkostotapaamisen aluksi kuullaan keväällä tehdyn luomun vientiselvityksen tuloksista. […]
Mielitkö Iso-Britannian markkinoille tai onko teillä tuontia sieltä? Tunnetko tullietuudet? Mitkä käytännön asiat ovat muuttuneet Brexitin myötä? Ohjeita ja säädöksiä on paljon. Mitä ne käytännössä […]
Mielitkö Iso-Britannian markkinoille tai onko teillä tuontia sieltä? Tunnetko tullietuudet? Mitkä käytännön asiat ovat muuttuneet Brexitin myötä? Ohjeita ja säädöksiä on paljon. Mitä ne käytännössä […]
Kolme Baltiassa toimivaa luonnontuotealan yritystä esittelee toimintaansa. Tilaisuuden ohjelma 2.6.2021 klo 17-19, Teams 17:00 Tilaisuuden avaus 17:05 Johdatus luonnontuotealaan Baltiassa, Mikko Rahtola 17:20 Chaga Health, […]
Mielitkö Iso-Britannian markkinoille tai onko teillä tuontia sieltä? Tunnetko tullietuudet? Mitkä käytännön asiat ovat muuttuneet Brexitin myötä? Ohjeita ja säädöksiä on paljon. Mitä ne käytännössä […]
Tule suorittamaan yrttipoimijakortti! 03.06.2021 17:00 - 20:00 Luonnosta tuotteeksi -hankkeen poimijakoulutuksessa opeteltavina lajeina ovat vadelmanlehti, nokkonen, siankärsämö ja maitohorsma. Koulutuksessa käydään läpi: Luonnonyrttien kerääminen ja […]