Herttoniemen Sadonkorjuujuhlat

Sadonkorjuujuhlat Herttoniemen kartanolla Helsingissä 17.9. klo 12-16. Juhlien teema on päivä maalla. Tuomme pellolle kiertävän farmin, jonka mukana on poni, aasi, koira, minisika, vuohi, lampaita, […]

Tässäkin on luomua -info, webinaari

Muuramessa luomu ja lähiruoka maistuvat samalla lautasella ja 25 % luomutavoite on jo lähellä. Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri lisää luomun käyttöä systemaattisesti ja viimeisen vuoden […]

Ruokien symboliikka taiteessa ja kulttuurihistoriassa, osa 3

Tiistai-iltaisin 5.9. – 17.10.2023 klo 18.30–20.00. Luennot Zoom -etäkokousohjelmalla verkossa reaaliaikaisesti. Suosittelemme osallistumista pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Varaa käyttöösi kamera, mikrofoni ja kaiuttimet.  Saat sähköpostiisi […]

Luomututkimuksen webinaarisarja

Luomuinstituutin webinaarisarjassa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista, kun alan asiantuntijat esittelevät tutkimustaan. Syksyn webinaarisarjassa aiheina ovat muun muassa maan kasvukunto, luomuruoan yhteydet ihmisen ja ympäristön terveyteen, […]

Tieteellis-gastronominen ruokaklubi, teemana sokeri

Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston, Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma, joka kokoontuu joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona, kesä- […]

Ruokapalveluille tarkoitettu vastuullisuusohjelman julkaisutilaisuus

Tilaisuudessa julkaistaan Vastuullinen ruokapalvelu -ohjelma ja kuullaan ruokapalvelutoimijoiden kokemuksia vastuullisuusohjelmasta. Aika: to 21.9.2023 klo 13.30-15.30 Paikka: Kilta-sali, Lapinrinne 1, 00180 Helsinki Voit osallistua paikan päällä […]

EU:n luomupäivä

Euroopan unionin virallista luomutuotannon päivää juhlitaan 23.9. monin tavoin koko Euroopassa. Merkkipäivä on osa EU:n vihreän siirtymän toimeenpanoa ja EU:n luomutuotannon toimintasuunnitelmaa. Päivän tarkoituksena on […]