Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Papuja pallon parhaaksi: Miten palkokasvit päätyisivät lautasille suositusten mukaisesti?

18.9.2023 @ 17:00 - 19:00

Yleisöluentosarjan ensimmäisenä iltana pohdimme keinoja, joiden avulla palkokasvien valinta ruokalautasille helpottuisi. Millaisia suosituksia palkokasvien käyttöön on uusissa pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa? Miten naiset ja miehet eroavat palkokasvien kuluttajina ja miten arvomme ohjaavat ruokavalintojamme?

Ravitsemuksesta ovat keskustelemassa ravitsemusepidemiologi, tutkimuspäällikkö Satu Männistö, sosiaalipsykologian vanhempi yliopistonlehtori Hanna Konttinen ja kansanterveystieteen tutkijatohtori Elviira Lehto. Illan puheenjohtajana toimii Ravitsemusterapeuttien yhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Hätönen.

Maanantai 18.9.2023 klo 17-19

• 17:00 Tilaisuuden avaus
Katja Hätönen, Ravitsemusterapeuttien yhdistys
• 17:10 Palkokasvit uusissa pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa
Satu Männistö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
• 17:35 Naiset ja miehet palkokasvien kuluttajina – esteistä mahdollistajiin
Hanna Konttinen, Helsingin yliopisto
• 18:00 Miten kuluttajien arvot ohjaavat ruokavalintoja?
Elviira Lehto, Helsingin yliopisto
• 18:25 Keskustelu
• 19:00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu!

Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan palkokasvien roolia monenlaisten ympäristö- ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Kuljemme palkokasvien matkassa pellolta pöytään ja tutkimme keinoja, joilla nämä runsaasti proteiinia sisältävät kasvit voivat parantaa ympäristön ja ihmiskunnan terveyttä ja hyvinvointia. Tilaisuudet ovat avoimia ja ilmaisia kaikille kiinnostuneille.

Seuraa yleisöluentosarjaa verkossa suorana tai katso tallenteena! Voit myös osallistua keskusteluun ja lähettää mieltäsi askarruttavat kysymykset asiantuntijoiden pohdittavaksi. Ilmoittautumisen jälkeen saat heti sähköpostiisi linkin yleisöluentosarjan seuraamiseen ja ohjeet keskusteluun osallistumiseen. Jokaiseen iltaan tulee ilmoittautua erikseen. Ilmoittautuminen on auki jokaisen illan alkuun saakka. Lisätietoja https://www.leg4life.fi/papuja-pallon-parhaaksi-yleisoluentosarja-2023/

Muut tilaisuudet: 2.10., 16.10.

Tiedot

Päivämäärä:
18.9.2023
Aika:
17:00 - 19:00