Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tieteellis-gastronominen ruokaklubi, teemana sokeri

20.9.2023 @ 17:00 - 19:00

Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston, Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma, joka kokoontuu joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona, kesä- ja joulutaukoja lukuun ottamatta. Klubi-illoissa eri kaupunkien välillä on etäyhteys, ja ryhmässä keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista luonnontieteellisestä, kulttuurihistoriallisesta ja gastronomisesta näkökulmasta. Illat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille.

Kolme kaupunkia ja kuukausittain vaihtuva teema

Turussa tapahtumista vastaavat Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus ja Flavoria-tutkimusalusta. Turun tapahtumien vetäjinä toimivat Pauliina Ojansivu ja Jaakko Räkköläinen. Helsingissä vetäjinä toimivat Anu Hopia ja Anni Pelkonen ja Seinäjoella Nanna Rintala. Klubi kokoontuu pääsääntöisesti aina kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 17–19. Iltojen teemat julkaistaan etukäteen Anu Hopian Molekyyligastronomia-blogissa sekä tällä tapahtumasivulla.

Klubi järjestetään samaan aikaan sekä Helsingissä, Turussa että Seinäjoella, ja keskustelua kolmen kaupungin välillä käydään etäyhteydellä. Illat ovat luonteeltaan hyvinkin vapaamuotoisia, ja niihin sisältyy aina lyhyt teoreettinen pohjustus valitusta teemasta.  Iltojen parasta antia ovat teemaan liittyvät maistelut ja aistinvaraiset arvioinnit, joihin osallistuvat kaikki (halukkaat), ja jotka johtavat aina polveileviin keskusteluihin ruoasta ja sen moninaisista merkityksistä osana arkea ja juhlaa.

Klubi-iltojen koosteet julkaistaan jälkikäteen blogiin, johon voi tutustua täällä.

Tervetuloa mukaan syksyllä 2023. Syksyllä sukellamme seuraavien teemojen maailmaan:

20.9.2023 klo 17-19 / Sokeri – ilmoittaudu tästä
11.10.2023 klo 17-19 / Leipä – ilmoittaudu tästä
15.11.2023 klo 17-19 / Olut – ilmoittaudu tästä
13.12.2023 klo 17-19 / Ruoan väri – ilmoittaudu tästä

Missä ja miten?

Turun klubi järjestetään Turun yliopiston tiloissa sijaitsevassa Aistikattilassa, ja niihin ilmoittaudutaan etukäteen ruokaklubin nettisivuilta. Liitythän ruokaklubin sähköpostilistalle niin saat kutsun jokaiseen tilaisuuteen ensimmäisten joukossa.

Lisätietoja: https://www.flavoria.fi/ruokaklubi/

Tiedot

Päivämäärä:
20.9.2023
Aika:
17:00 - 19:00