Kalenteri / Tapahtumat
ma ma
ti ti
ke ke
to to
pe pe
la la
su su
0 tapahtumat,
6 tapahtumat,
SPRING ’23
Uusi TKI-rahoituksen ja kumppanuuksien löytämisen tapahtuma järjestetään maaliskuussa. Maailman muuttuminen haastaa Suomen omavaraisuutta ja huoltovarmuutta – ruokasektorin turvaamiseksi tarvitaan vahva panostus elinkeinolähtöiseen tutkimukseen, kehitykseen ja […]
Työpajat elintarvikealan yrittäjien ja julkisen sektorin välisestä yhteistyöstä, Etelä-Pohjanmaa
Työpajat elintarvikealan yrittäjien ja julkisen sektorin välisestä yhteistyöstä, Etelä-Pohjanmaa
Elintarvikealan yrittäjät, kuntien ja muiden julkisten tahojen ruokapalvelujen edustajat sekä kehittäjätoimijat – tervetuloa keskustelemaan hyvistä yhteistyömalleista Alavudelle 28.3.2023 tai Kurikkaan 31.3.2023 klo 9 - 11.30 […]
Suomalainen ruokakulttuuri on onnea ja makuja -webinaari
Suomalainen ruokakulttuuri on onnea ja makuja -webinaari
Suomalainen ruokakulttuuri on onnea ja makuja ja sen juhlapäivä on joka päivä. Yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumi järjestää verkkoseminaarin 28.3. klo 9.00-10.30 8.45 Tervetuloa linjoille ja virtuaalikahville […]
Luonnonlaidunlihaa lautasille – mahdollisuuksia myyntiin, Pohjois-Pohjanmaa
Luonnonlaidunlihaa lautasille – mahdollisuuksia myyntiin, Pohjois-Pohjanmaa
Tervetuloa Maistuvaa meiltä ja muualta- ja Rantalaidun hankkeiden järjestämään webinaariin! 28.03.2023 klo 9–11, Teams-etäyhteys Ohjelma: Tervetulosanat, Tuula Kokko, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset Swedish experiences of […]
Yhteinen ruokapöytä verkkoseminaari: Suomalainen ruokakulttuuri on onnea ja makuja
Yhteinen ruokapöytä verkkoseminaari: Suomalainen ruokakulttuuri on onnea ja makuja
Tervetuloa verkkoseminaariin tiistaina 28.3. klo 9.00 - 10.30. Ohjelma 8.45 Tervetuloa linjoille ja virtuaalikahville 9.00 Ohjelman esittely 9.05 Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen videotervehdys 9.10 […]
6 tapahtumat,
Elintarvikealan vienti ja kansainvälisyys -verkostotapaaminen, etäyhteydellä
Elintarvikealan vienti ja kansainvälisyys -verkostotapaaminen, etäyhteydellä
Elintarvikealan viennin- ja kansainvälistymistoimijoiden verkostotapaaminen pidetään 29.3.2023 klo 9 – 11 Teamsin välityksellä. Aluksi Aura Lamminparras Pro Luomu ry:stä kertoo alustavia tuloksia tämän vuoden luomuelintarvikeviennin […]
Kohti hiilineutraaliutta monimuotoisella viljelyllä -webinaari
Kohti hiilineutraaliutta monimuotoisella viljelyllä -webinaari
Hiililounas-hankkeessa tuotetaan tietopohjaa kotimaisten kasviproteiinilähteiden hiilijalanjäljistä. Hiilipäästöjen hallinnan rinnalla biodiversiteetin suojeleminen on tärkeää luonnon hyvinvoinnin ja kestävän tulevaisuuden kannalta. Webinaarissa kuulemme asiantuntija puheenvuoroja tutkijoilta ja […]
Uudet alut, tuoksuvat silmut – luontoalan yrittäjien treffit, Liminka
Uudet alut, tuoksuvat silmut – luontoalan yrittäjien treffit, Liminka
Tule mukaan Pohjois-Pohjanmaan luontoalan yrittäjien treffeille! Päivän aikana kuulemme hyviä malleja ja ratkaisuja luonnontuoteraaka-aineketjuista ja markkinoista, toimialatietoa ja yritysesimerkkejä. Liminka, 29.03.2023 klo 12.00–14.30 ja 14.30–15.15, […]
Laadun mittaaminen ja laadunvarmistus, Etelä-Pohjanmaa
Laadun mittaaminen ja laadunvarmistus, Etelä-Pohjanmaa
Tervetuloa KORU – Koulutuksella ruokamaakunta nousuun -hankkeen järjestämään maksuttomaan koulutukseen keskiviikkona 29.3.2023 klo 13–17! Sanna Harju kertomassa laadunvarmistuksesta Mallaskoskella Panimokierros ja olut-tasting Omakustanteinen ruokailu tarjolla […]
8 tapahtumat,
Lähiruoka ja luomu -tapahtuma Helsingin Messukeskus
Herkkuja luomuna ja läheltä Lähiruoka & luomu -tapahtuma on omistettu suomalaisille pientuottajille, lähellä tuotetulle ruoalle sekä sertifioiduille luomutuotteille. Ostosten ja maistelun lomassa saat parhaat vinkit […]
ETS: Näytteenotto osana omavalvontaa: miksi, miten, ja mitä hyötyä? -webinaarisarja
ETS: Näytteenotto osana omavalvontaa: miksi, miten, ja mitä hyötyä? -webinaarisarja
Elintarviketoiminnassa tarvitaan laaja kirjo erilaisia keinoja tuoteturvallisuuden ja hygienian mittaamiseen. Tässä webinaarisarjassa keskitytään ammattikeittiöiden ja pienten elintarvikealan tuotantolaitosten näytteenottosuunnitelman tekemiseen, näytteenoton toteuttamiseen ja tulosten trendiseurantaan. […]
Erikoiskasvien aktiivisuus maan alla
Erikoiskasvien aktiivisuus maan alla
FutureCrops 2.0 hanke järjestää erikoiskasviaiheisen webinaarin aika: 30.3.2023 klo 9-12 (Teams) Webinaarissa käsitellään erityisesti havaintoja erikoiskasvien juurten kasvusta ja juurinystyröinnistä sekä maa-analyyseistä. Tarkempi ohjelma ja […]
Vauhtia ravintoloiden ruokahävikin vähentämiseen -työpaja, Helsinki
Vauhtia ravintoloiden ruokahävikin vähentämiseen -työpaja, Helsinki
Helsingissä lähitapaamisena toteutettavan työpajan tavoitteena on jakaa tietoa, kartoittaa parhaita käytäntöjä sekä pohtia yhdessä, miten hävikkiä saadaan vähennettyä. Kuulet ajankohtaista asiaa ravitsemispalveluita koskevista jäteasetuksen muutoksista, […]
Saimaan alueen erityislaatuisuuksia -työpajat, Pieksämäki
Saimaan alueen erityislaatuisuuksia -työpajat, Pieksämäki
Saimaan alueen erityislaatuisuuksia -työpajoissa esitellään ja keskustellaan siitä, miten Saimaan alueen tuntua voisi kuvailla ja millaisissa asioissa sen vetovoima piilee. Keskustelun pohjaksi esitellään aineistoja ja […]
2 tapahtumat,
Työpajat elintarvikealan yrittäjien ja julkisen sektorin välisestä yhteistyöstä, Etelä-Pohjanmaa
Työpajat elintarvikealan yrittäjien ja julkisen sektorin välisestä yhteistyöstä, Etelä-Pohjanmaa
Elintarvikealan yrittäjät, kuntien ja muiden julkisten tahojen ruokapalvelujen edustajat sekä kehittäjätoimijat – tervetuloa keskustelemaan hyvistä yhteistyömalleista Alavudelle 28.3.2023 tai Kurikkaan 31.3.2023 klo 9 - 11.30 […]
1 tapahtuma,
1 tapahtuma,
2 tapahtumat,
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 3.4.2023 klo 12-14. Sisältöaiheita voi ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen myös hänelle juha.rutanen@helsinki.fi
Keski-Suomen Keittiömestareiden ja ruoka-alan yrittäjien yhteisille Lähiruokatreffit, Jyväskylä
Keski-Suomen Keittiömestareiden ja ruoka-alan yrittäjien yhteisille Lähiruokatreffit, Jyväskylä
Tervetuloa mukaan Keski-Suomen Keittiömestareiden ja ruoka-alan yrittäjien yhteisille Lähiruokatreffeille maanantaina 3.4. klo 18 – 19.30! Lähiruokatreffit ovat keskisuomalaisten tuottajien ja jalostajien sekä keittiömestareiden kohtaamis- ja […]
2 tapahtumat,
Ruokasektorin Tutkimustiistai-infot
Ruokasektorin Tutkimustiistai-infot
Huhtikuun tutkimustiistaissa Kirsi Korhonen Luonnonvarakeskuksesta kertoo lyhyistä ruokaketjuista otsikolla: Kuluttajavetoiset ruoan hankintakanavat – katsaus pohjoispohjalaisten ruokapiirien toiminnan kehitykseen. Esityksessä tarkastellaan perinteisten ruokapiirien yhtäläisyyksiä ja eroja […]
Etelä-Pohjanmaan lähiruokatoimijoiden verkostoitumispäivä, Seinäjoki
Etelä-Pohjanmaan lähiruokatoimijoiden verkostoitumispäivä, Seinäjoki
Etelä-Pohjanmaan lähiruokatoimijoiden verkostoitumispäivä tiistaina 4.4.2023, Seinäjoen Framilla (vain paikan päällä) a. Aamupäivä klo 9–12: Yhteistyön avulla kohti menestystä -lähiruokatoimijoiden yhteistyö- ja verkostoitumistyöpaja. (YDIRE-hankkeen järjestämä tilaisuus). […]
1 tapahtuma,
Teot sanoiksi – vastuullisuusviestintä kansainvälisillä markkinoilla -webinaari
Teot sanoiksi – vastuullisuusviestintä kansainvälisillä markkinoilla -webinaari
Teot sanoiksi – vastuullisuusviestintä kansainvälisillä markkinoilla -webinaari pureutuu kysymyksiin kuten mitä asioita vastuullisesta toiminnasta saa ja kannattaa kertoa? Miten viestiä vastuullisuudesta pakkauksissa, kotisivuilla ja muissa […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Tulevaisuusseminaari, Huittinen
Tulevaisuusseminaari, Huittinen
Avoin ja vastuullinen kotieläintuotanto – Imago ja työvoimaimago -hankkeen Tulevaisuusseminaari 13.4. lähestyy! Tapahtuma on tarkoitettu kotieläintuottajille, lihataloille, meijereiden edustajille ja kaikille sidosryhmille sekä niille, joita […]
1 tapahtuma,
Visit Finlandin DataHub-klinikat yrityksille
Visit Finlandin DataHub-klinikat yrityksille
Matkailuyrityksille suunnatuissa klinikoissa käymme läpi DataHubin käyttöönottoa, tuotteen lisäämisen ja kulun DataHubissa, sekä vastataan esiin nousseisiin kysymyksiin. Merkitse klinikoiden ajankohdat kalenteriisi, ilmoittautuminen on auki. Tilaisuudet nauhoitetaan. Yritysklinikat perjantai […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
3 tapahtumat,
Tuoteturvallisuus ja tuotehygienia, Etelä-Pohjanmaa
Tuoteturvallisuus ja tuotehygienia, Etelä-Pohjanmaa
Tervetuloa KORU – Koulutuksella ruokamaakunta nousuun -hankkeen järjestämään maksuttomaan koulutukseen tiistaina 18.4.2023 klo 10–14! Luento kemiallisista ja mikrobiologisista vaaroista tuotteissa Vesa Luhtala kertomassa Makkaramestarien laaduntarkkailusta […]
Maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus
Maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus
Pellervon taloustutkimus julkistaa kevään 2023 maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa tiistaina 18. huhtikuuta klo 10.00. Millaiset ruokamarkkinanäkymät ovat uuden hallituskauden alussa? Miten kustannukset ja hinnat […]
Asiakasmäärien ennakointi ja ruokahävikin vähentäminen -webinaari, Teams
Asiakasmäärien ennakointi ja ruokahävikin vähentäminen -webinaari, Teams
Tervetuloa osallistumaan Wasteless Food Services in Finland -hankkeen järjestämään kaikille avoimeen ja maksuttomaan webinaariin! Asiakasmäärien ennakointi ja ruokahävikin vähentäminen -webinaari pidetään Teamsissa keskiviikkona 18.4.23 klo […]
4 tapahtumat,
Food and Sustainability! – The Future of Sustainability in Food Systems
Food and Sustainability! – The Future of Sustainability in Food Systems
YDIRE International Webinar 19th of April from 9.30 to 11.30 EET (GMT+2:00 Helsinki) in Zoom SCHEDULE (here in pdf and below): 9.30: Opening and moderation Silvia […]
Kasvipohjaiset ja solumaatalouden tuotteet suomalaisten lautasilla – kohti vuotta 2050
Kasvipohjaiset ja solumaatalouden tuotteet suomalaisten lautasilla – kohti vuotta 2050
Ruokajärjestelmämme on murroksessa. Se tarkoittaa sitä, että tapamme tuottaa, jalostaa, jaella ja kuluttaa ruokaa muuttuvat perustavanlaatuisella tavalla. Muutoksia todella tarvitaan, jotta taloutemme ja yhteiskuntamme mahtuvat luonnon […]
Makujen polku – Lähiruokaa Kouvolasta
Makujen polku – Lähiruokaa Kouvolasta
Kouvolan seudulla on monipuolista elintarviketuotantoa. Yleisen mielipiteen mukaan kaikki tahot haluavat suosia lähiruokaa. Paikallisissa kaupoissa, keittiöissä ja ravintoloissa lähituotteet ovatkin saaneet ilahduttavasti jalansijaa. Jotta osumia […]
Mittarit käytännössä, Etelä-Pohjanmaa
Mittarit käytännössä, Etelä-Pohjanmaa
Tervetuloa KORU – Koulutuksella ruokamaakunta nousuun -hankkeen järjestämään maksuttomaan koulutukseen keskiviikkona 19.4.2023 klo 12–16! Juuso Kumpulainen SeAMKista luennoimassa mittarien hyödyntämisestä liiketoiminnassa Laboratoriotyöpaja erilaisten mittausmenetelmien käytöstä. […]
6 tapahtumat,
Tuotekehitystyöpaja ruokapalvelualan yrittäjille, Luumäki
Tuotekehitystyöpaja ruokapalvelualan yrittäjille, Luumäki
Tule mukaan koko päivän kestävään ruokatyöpajaan, jossa valmentajana toimii Suomen Kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja, keittiömestari Katja Tuomainen – rautainen ruoka-alan ammattilainen. Työpaja on suunnattu ruokapalvelualan yrittäjille, joiden […]
Markkinatietoa maailmalta – mikä tuote myy ja missä kysyntä kasvaa?, verkossa
Markkinatietoa maailmalta – mikä tuote myy ja missä kysyntä kasvaa?, verkossa
Mitä tapahtuu kestävän kehityksen mukaisen ruoan markkinalla maailmalla? Kuinka elintarvikkeiden kysynnän trendit kehittyvät? Millaisista tuotteista kuluttajat ovat kiinnostuneita? Tule kuulemaan kansainvälisen elintarvikekaupan kiinnostavista näkymistä KIKE […]
Ajankohtaista elintarvikelainsäädännöstä ja kertaus pakkausmerkinnöistä, Etelä-Pohjanmaa ja verkossa
Ajankohtaista elintarvikelainsäädännöstä ja kertaus pakkausmerkinnöistä, Etelä-Pohjanmaa ja verkossa
Aamupäivän webinaarissa torstaina 20.4.2023 klo 10–11.30 perehdytään: Mitä ajankohtaista on meneillään elintarvikelainsäädännössä Kerrataan mitä tulisi ottaa huomioon pakkausmerkinnöissä Verkkokoulutus järjestetään teamsissa. Linkki lähetetään ilmoittatuneille. Ilmoittaudu […]
Porotaloudesta kannattavaa liiketoimintaa, Hetta ja etänä
Porotaloudesta kannattavaa liiketoimintaa, Hetta ja etänä
Luonnontuotealan kasvukoordinaattori -hankkeen päätavoitteena on luoda Länsi-Lappiin elinvoimainen luonnontuotealan osaamiskeskittymä: verkosto, joka kehittää ja kasvattaa alueen luonnontuotealan osaamista ja liiketoimintaa monialaisesti. Hankkeessa järjestetään työpajojen sarja […]
1 tapahtuma,
Marjojen ja hedelmien jatkojalostustyöpaja, Iitti
Huhtikuussa on tarjolla marjojen ja hedelmien jatkojalostustyöpaja elintarvikealanyrittäjille ja marjanviljelijöille. Ainutlaatuinen tilaisuus päästä opettelemaan erilaisten marja- ja hedelmätuotteiden jatkojalostusta alan gurun – ruoka-astesaani Margot Wikströmin […]
1 tapahtuma,
1 tapahtuma,
0 tapahtumat,
2 tapahtumat,
Urban&Local – Tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi -aloitustilaisuus, Helsinki
Urban&Local – Tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi -aloitustilaisuus, Helsinki
Kutsumme lähiruoasta ja tulevaisuuden ruokajärjestelmästä kiinnostuneita elintarvikealan yrittäjiä, lähiruokatuottajia- ja jalostajia, ravintoloitsijoita, tutkijoita, alan opiskelijoita, sijoittajia ja kaupunkikehittäjiä mukaan kuulemaan ja keskustelemaan miltä syötävä kaupunki […]
Visit Finlandin kevään What’s up -seminaari, Helsinki
Visit Finlandin kevään What’s up -seminaari, Helsinki
Visit Finlandin kevään What's up -seminaari pidetään tiistaina 25.4. klo 9.30 - 16 Helsingissä. Merkitse päivä kalenteriisi! Alustava ohjelma alla ja lisätietoja sekä ilmoittautuminen! LET […]
0 tapahtumat,
5 tapahtumat,
Elintarvikkeiden etämyyntiin liittyvä lainsäädäntö ja annettavat tuotetiedot, Etelä-Pohjanmaa ja verkossa
Elintarvikkeiden etämyyntiin liittyvä lainsäädäntö ja annettavat tuotetiedot, Etelä-Pohjanmaa ja verkossa
Aamupäivän webinaarissa torstaina 27.4.2023 klo 10–11.30 saadaan tietoa elintarvikkeiden etämyyntiin liittyvästä lainsäädännöstä ja annettavista tuotetiedoista. Verkkokoulutus järjestetään teamsissa. Linkki lähetetään ilmoittatuneille. Ilmoittaudu tästä! Lisätietoja: Mervi […]
Energianeuvonnan puheenvuoro ja kiertotalouden mahdollisuudet elintarvikealalla, Etelä-Pohjanmaa
Energianeuvonnan puheenvuoro ja kiertotalouden mahdollisuudet elintarvikealalla, Etelä-Pohjanmaa
Tervetuloa KORU – Koulutuksella ruokamaakunta nousuun -hankkeen järjestämään maksuttomaan koulutukseen torstaina 27.4.2023 klo 14–18! Lea Hämäläinen Thermopolis Oy:stä antamassa energianeuvontaa yrityksille Anu Palomäki SeAMKista luennoimassa […]
Luomuinstituutin webinaarisarja
Luomuinstituutin webinaarisarja
Luomuinstituutin webinaarisarjassa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista, kun alan asiantuntijat esittelevät tutkimustaan. Aiheiden kirjo on jälleen laaja ja vaihtelee luomutuotannon monimuotoisuusvaikutuksista ja rikkakasvien torjunnasta luomuluonnontuotteisiin, luomualan […]
Arvosieni -webinaari
Arvosieni -webinaari
Haluatko parantaa metsäsi tuottavuutta ja monimuotoisuutta? Kiinnostaako lisätienesti perinteisen metsänkasvatuksen rinnalle? Webinaarissa Janne Mankki Suomen Pakurilta kertoo arvosienistä (mm. pakuri, lakkakääpä ja tryffeli) ja niiden […]
2 tapahtumat,
Aamukahvitilaisuus: Teams – Makers of the Future, Turku
Aamukahvitilaisuus: Teams – Makers of the Future, Turku
Tule kuulemaan Viikin Idättämöstä (englanniksi Germinator), joka on Viikki Food Design Factoryn esihautomo-ohjelma innovaatioille. He etsivät parhaillaan seuraavaan ohjelmaan motivoituneita innovaattoritiimejä, joilla on elintarvikejärjestelmää muuttavia […]
Mitä yrittäjyys, suomalainen ruoantuotanto ja maaseudun elinvoima merkitsevät nuorille? -webinaari
Mitä yrittäjyys, suomalainen ruoantuotanto ja maaseudun elinvoima merkitsevät nuorille? -webinaari
Ruokavirasto on kutsunut webinaariin keskustelemaan nuoria ja nuorten menestymisen kannalta tärkeitä henkilöitä. Tule kuulemaan yritystarinoita ja nuorten ajatuksia! 28.04.2023 klo 12:00-14:30 Kesä lähestyy, samoin uusi […]