Arvostetun Vuoden lähiruokateko -palkinnon haku on avautunut. Tällä kertaa palkinnonsaajan valinnassa painotetaan erityisesti vastuullisuutta, yhteistyötä ja uusien ratkaisujen kehittämistä lähiruokasektorilla. Ehdotuksen palkinnonsaajasta voi tehdä 5.2. […]
Ajankohtaista
Ruoka-alan teemaseminaarissa 13.12.2022 käsiteltiin monipuolisesti elintarvikealan työvoima-, koulutus- ja osaamistarpeita sekä toimialalla tapahtuvia muutoksia, jotka vaikuttavat niin yritysten kuin alan eri toimijoiden käytännön työn tekemiseen. […]
#Nimisuoja2025 -hanke järjesti seminaarin 8.12.2022. Sujuvasti kaksikielisesti, suomeksi ja englanniksi, toteutetussa seminaarissa kuultiin näkemyksiä niin nimisuojajärjestelmän hallinnoijien näkökulmasta kuin ennen kaikkea monta yritysten puheenvuoroa, joissa […]
Syyskuun 22. päivänä julkistettiin tämän vuoden Artesaaniruoka SM 2022 -kilpailun tulokset palkintojenjakotilaisuudessa Lappeenrannan Kasinolla. Viisi tuomaristoryhmää arvioi yhteensä 110 tuotetta 58 eri yritykseltä ja palkitsi […]
Komissio on hyväksynyt Aito saunapalvikinkku ja Äkta basturökt skinka -nimitysten rekisteröinnin. Suojatun maantieteellisen merkinnän (SMM) hakijana on Saunapalviyhdistys ry. –Yritykset voivat hyödyntää merkkiä Aidon saunapalvikinkun […]
ArtesaaniruokaSM -kilpailu on tarkoitettu elintarvikejatkojalostajille, ruokayrittäjille, jotka valmistavat elintarvikkeita paikallisista, kotimaisista raaka-aineista, laadukkaasti, ilman lisäaineita. ArtesaaniruokaSM -kilpailu toimii yrittäjälle mm. kehittämisen työkaluna. Kilpailun myötä myös […]
Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään jälleen 10.9.2022. Ilmoittautuminen Lähiruokapäivän tapahtuman järjestäjäksi on avoinna! Lähiruokapäivä on tarkoitettu kaiken kokoisille ja näköisille tuottajille, tiloille, puutarhoille, palveluille, yrittäjille ja jatkojalostajille, […]
Vuoden lähiruokateko 2022 -yleisöäänestys on käynnissä Lähiruoka & luomu -messujen nettisivuilla. Omaa suosikkiaan voi äänestää 3.4. saakka. Sekä yleisöäänestyksen voittaja että raadin valitsema Vuoden lähiruokateko […]
Valtakunnallista ruokasektorin kehittämistä jatketaan vuosina 2022 – 2024 Ruokaviraston ruokaketjun toiminnan edistäminen -rahoituksella. Päätavoitteena on tukea ja tehostaa alueilla tapahtuvaa kehittämistyötä lähiruoka-, luomu- ja luonnontuotealan […]
Kuluttajaa kuunnellen -vuosiseminaari järjestettiin verkon välityksellä 8.12.2021. Aamupäivällä avattiin tutkimustuloksia lähiruoan ja luomun kuluttajakäytön muutoksista sekä miten tuottajien ja kuluttajien palkokasveihin liittyvät näkemykset kohtaavat. Lisäksi […]