• Varukkeen virtuaali-info, aiheena ruokahävikki

    Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelman ajankohtaisia asioita kaikille avoimissa virtuaali-infoissa. Syksyn ensimmäinen info on to 29.9. klo 13-14. Aiheena on ruokahävikki ja kuulet, miten ruokahävikkiseurannan avulla voidaan […]

  • Turun Ruoka- ja Viinimessut

    Ruoka- ja Viinimessut järjestetään vuosittain samaan aikaan Turun Kirjamessujen kanssa. Tapahtuma yhdistää herkullisen ruoan ja juoman sekä kohtaamiset alan ihmisten ja harrastajien välillä. Tänä vuonna […]

  • Kasvotusten kalasta -tapahtuma Savonlinnassa

    Xamkin kahden kalahankkeen loppuseminaari, jossa aiheena raaka-ainevirtojen hyödyntäminen yhteistyöllä ja tiedolla. Tapahtuman ohjelmassa on esityksiä logistiikasta, teknologiasta, digitaalisuudesta, aaltopahvi ratkaisuista, kalatalousalueista, tukitoimintamallista ja biokaasulaitoksesta. Hankkeet: […]

  • Ruokasektorin Tutkimustiistai-infot

    Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita - Ruokasektorin koordinaatio järjestää tutkimustiistai-infoja, joissa esitellään teemaan liittyviä ajankohtaisia tutkimuksia ja tuloksia. 4.10. klo 9 - 10 keskitytään luonnontuotteisiin. Riitta […]

  • In­no­vaa­tio- ja start up -päivät Seinäjoella

    Innovaatio- ja start up -päivät yhdistävät tutkimuksen, koulutuksen ja liiketoiminnan. Tavoitteena on vauhdittaa innovaatioita ja yrittäjyyttä. Kaksipäiväiseen tapahtumaan mahtuu joukko pienempiä tapahtumia. Painopiste on 1) […]

  • Hyvää ruokaa kotona asuville ikäihmisille -seminaari

    Seminaarissa on puheenvuoroja ja keskustelua seuraavista aiheista:    Mitä asioita hyväkuntoisen ikäihmisen kannattaa huomioida syömisessä, jotta toimintakyky pysyy hyvänä?   Millaista on ikäihmisten syrjäytyminen ja mitkä […]

  • Luomuelintarvikepäivä

    Luomualan ykköstapahtuma järjestetään keskiviikkona 5.10.2022 Ravintola Töölössä. Vuoden odotetuin asiantuntijatapahtuma kokoaa jälleen yhteen alan suunnannäyttäjät pohtimaan ruoka-alan viimeisimpiä tutkimustuloksia, megatrendejä ja mahdollisuuksia. Seuraa sivuja: https://proluomu.fi/luomuelintarvikepaiva/

  • Kuluttaja tulevaisuuden kasvisruokamarkkinoilla

    Ruokaketju on murroksessa. Tapamme tuottaa ja hankkia ruokaa muuttuvat kovaa tahtia. Kaupoissa on jo nyt tarjolla mykoproteiinia ja soluviljellystä lihasta on puhetta. Onko otsikoissa ollut […]

  • Ruokaprovinssikahvit, etäyhteys

    Ruokaprovinssikahvit taas keksiviikkona 5.10.2022 klo 14.00-14.30 Seuraavilla Ruokaprovinssikahveilla jututetaan Viinamäen Farmi Oy:n toimitusjohtaja Timo Viinamäkeä siitä miten moderni maitotila tekee yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Tilan […]