Ruokasektorin tutkimustiistai-infot: Kuluttajien suhtautuminen palkokasveihin ja kasviproteiineihin
Maaliskuun tutkimustiistaissa kuulemme, miten kuluttajat suhtautuvat palkokasveihin ja kasviproteiineihin. Asiaa avaa sosiaalipsykologian vanhempi yliopistonlehtori Hanna Konttinen Helsingin yliopistosta. Parhaillaan on käynnissä Strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) […]
Kuukauden lähikalalive: särki
Tervetuloa seuraamaan kuukauden lähikala -livelähetyksiä vuoden 2024 aikana. Joka kuukasi perehdymme ajankohtaiseen kalaan tutuissa #ruokaneuvolive -lähetyksissä. Käymme läpi kalan tuntomerkit, käyttötavat sekä tietysti valmistamme herkullista […]
Ruokaprovinssikahvit: ruokajärjestelmän ilmastotyö Etelä-Pohjanmaalla
Tervetuloa lämpimästi Ruokaprovinssikahveille 6.3. tutustumaan Etelä-Pohjanmaan pyrkimykseen kohti kestävämpää ja vastuullisempaa ruokajärjestelmää! Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi-hankkeen päämääränä on vähentää ilmastopäästöjä, pienentää ympäristövaikutuksia ja edistää vastuullisuutta […]
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi, teemana maito
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi jatkuu keväällä 2024 uusin mielenkiintoisin teemoin! Kevätkausi starttaa ystävänpäivänä eli 14.2.2024, jolloin teemana on suklaa. Klubi-illat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan alta! […]
Tietoisku sähköisestä digimyynnin työkalusta, Teams
Tietoisku sähköisestä digimyynnin työkalusta erityisesti suoramyyjien ja REKO-tuottajien arkea helpottamaan Torstai 7.3.2024 klo 10–11 Graanin kehittäjä kertoo, miten sovelluksen avulla voit saada tehokkuutta suoramyyntiin, helpotusta […]
Varsinais-Suomen matkailun hanketreffit
Viime marraskuussa ensimmäisen kerran järjestetty matkailun hanketreffiwebinaari sai erittäin positiivisen vastaanoton, jonka vuoksi tapahtuma saa jatkoa. Treffien tavoitteena on alueella toimivien matkailusektorin hanketoimijoiden yhteistyön ja […]
Asiakastilaisuus elintarvike- ja prosessiteollisuuden toimijoille, Lahti
Osaamisen arvo ja tuotekehityksen turva Aika: torstai 7.3.2024 klo 14.00–16.00 Paikka: Food Pilot Plant & Showroom, LAB-ammattikorkeakoulu Mukkulankatu 19 15210 Lahti Tarjolla iltapäiväkahvit ja pieni makea Varaa […]
FOOD – Ratkaisuja ruokakehitykseen, Lahti
LAB-ammattikorkeakoulun teknologiayksikkö järjestää keväällä 2024 kolmen yritystilaisuuden sarjan Materiaalien mahdollisuudet - tehoa testaukseen ja tuotekehitykseen. Tilaisuudet järjestetään Lahden kampuksella (Mukkulankatu 19). Tule kuulemaan yksikön ajankohtaisimmat […]
Osaamisverkostot ja alustat tutuiksi Hiilestä kiinni -webinaari
Osaamisella on avainrooli maatalous- ja metsäalan ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.Tärkeiksi kehittämiskohteiksi on tunnistettu muun muassa opetusmetsien ja -tilojen nostaminen kestävyysosaamisen kokeilualustoiksi, panostukset tilojen talousosaamiseen sekä ajantasaisten oppimateriaalien […]
Kotimaiset erikoiskasvit -ruokatyöpaja, Hämeenlinna
Käytännön ruokatyöpajassa keskitymme kotimaisiin erikoiskasveihin. Näihin kasveihin ja jalosteisiin kuuluvat mm. öljyhamppu, härkäpapu, kvinoa, makealupiini ja pellava. Tutustumme miten nämä raaka-aineet käyttäytyvät ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa. […]