Kalenteri / Tapahtumat
ma ma
ti ti
ke ke
to to
pe pe
la la
su su
1 tapahtuma,
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 29.5.2023 klo 12-14. Hanke- ja ajankohtaiskuulumisten lisäksi aiheina mm. esimerkit luomuluonnontuotteiden tuotantoketjuista ja valvonnasta (Brita Suokas) sekä Viron […]
3 tapahtumat,
Luonnontuotteista lisäarvoa ravintolatoimintaan -koulutuspäivä, Kausala
Luonnontuotteista lisäarvoa ravintolatoimintaan -koulutuspäivä, Kausala
Koulutuspäivän sisältönä luento villiyrteistä ja niiden keruusta yhteinen keruuretki lähimaastoon luento villiyrttien käytöstä ja käsittelystä 10 ruokalajin villiruokamenun kokkaus ja yhteinen ruokailu Aika: tiistai 30.5 […]
Yritysten vastuullisuusteot -webinaari
Yritysten vastuullisuusteot -webinaari
Webinaarien ideana on tuoda yritysten vastuullisuustekoja ruokapalveluiden nähtäväksi, jotta ruokapalvelutoimijat saavat lisätietoa hankittujen tuotteiden vastuullisuudesta ja ideoita omaan toimintaan. Webinaarit eivät sisällä kaupallista yritys- tai […]
KORU-webinaari: artesaaniruoka ja artesaaniruokakilpailu
KORU-webinaari: artesaaniruoka ja artesaaniruokakilpailu
Artesaaniruoan SM-kilpailut järjestetään Rovaniemellä 17.-19. lokakuuta 2023. Kilpailu on avoin yrittäjille Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Tämän vuoden teemana on arktinen artesaaniruoka. Webinaarissa tiistaina 30.5.2023 klo […]
1 tapahtuma,
Prosessoimalla parempaa – tähteestä tuotteeksi -työpaja
Prosessoimalla parempaa – tähteestä tuotteeksi -työpaja
Tule mukaan kehittämään uusia hyödyntämisratkaisuja maatalouden sivu- ja jätevirroille! Tervetulleita ovat maatalousyrittäjät, uusista kiertotalouskonsepteista ja sivuvirtojen hyödyntämisestä kiinnostuneet yritykset ja tutkimustoimijat. Työpajassa etsimme yhdessä toteuttamiskelpoisimpia […]
3 tapahtumat,
ETS: Katseet kasvipohjaisiin -kesäwebinaari, Teams
ETS: Katseet kasvipohjaisiin -kesäwebinaari, Teams
Kasvipohjaiset tuotteet ovat nyt monen elintarvikealan ammattilaisen huulilla ja yhä useamman kuluttajan lautasella. Webinaarissa kuulet, mitä 30 ruoka-alan yritystä vaatii hallitukselta kasvipohjaisen ruuan tuotannon edistämiseksi, […]
Hoitokalastuksen hyödyt ja kalastusmatkailun kehittäminen, Pello
Hoitokalastuksen hyödyt ja kalastusmatkailun kehittäminen, Pello
Luonnontuotealan kasvukoordinaattori -hankkeen päätavoitteena on luoda Länsi-Lappiin elinvoimainen luonnontuotealan osaamiskeskittymä: verkosto, joka kehittää ja kasvattaa alueen luonnontuotealan osaamista ja liiketoimintaa monialaisesti. Hankkeessa järjestetään työpajojen sarja […]
Ruokavirasto: Kala-alan valvonta
Ruokavirasto: Kala-alan valvonta
Koulutusta kala-alan toimijoille ja valvojille kemiallisen elintarviketurvallisuuden sekä pakkausmerkintöjen valvonnasta. Koulutus järjestetään 1.6. klo 12.30 - 16.00. etäyhteyksin. Ohjelma Ilmoittaudu 1.6 . koulutukseen 29.5 mennessä […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Webinar on Sustainable Food Systems
Webinar on Sustainable Food Systems
The aim of the webinar is to bring together Finnish and Chinese experts from academia, governmental organizations, and industry working on the promotion of primary […]
2 tapahtumat,
Ruokasektorin Tutkimustiistai-infot
Ruokasektorin Tutkimustiistai-infot
Tutkimustiistaissa 6.6. klo 9-10 käsitellään aluksi kombucha-juomien probioottisuuden arviointia (mm. nokkonen). Toisessa aiheessa tarkastellaan kuluttajien halukkuutta/valmiutta käyttää ICT:tä ja digitaalisia välineitä elintarvikeostoksissa sekä ostopäätöksiin vaikuttavia […]
Luonnontuotteiden käyttö ammattikeittiössä -webinaari
Luonnontuotteiden käyttö ammattikeittiössä -webinaari
Elintarvike ja Terveys-lehti järjestää Luonnontuotteiden käyttö ammattikeittiössä -webinaarin tiistaina 6.6. klo 11.30–16.15. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu 4.6. mennessä! Webinaarissa esityksiä mm. Luonnontuotteiden monet mahdollisuudet Luonnontuotteet […]
3 tapahtumat,
AgriVenture Finland 2023
AgriVenture2023 -tapahtuman tavoitteena on lisätä tietoisuutta, tarjota verkostoitumismahdollisuuksia, nopeuttaa innovaatioiden käyttöönottoa sekä luoda yhteistyö- ja kasvumahdollisuuksia yrityksille. https://www.jamk.fi/fi/projekti/agriventure-finland-2023 Tapahtuma koostuu inspiroivista Keynote-puheenvuoroista, demonstraatioista, startup-yrityksien pitchauksista […]
Hävikkifoorumi-hankkeen loppuseminaari, Helsinki
Hävikkifoorumi-hankkeen loppuseminaari, Helsinki
Loppuseminaarissa esitellään hankkeen keskeiset tulokset sekä keskustellaan kansallisten ruokahävikkitoimien tulevaisuudesta. Mitkä keinot ovat keskeisiä kuluttajien ruokahävikkiin vaikuttaessa? Mikä tulisi olla fokus kuluttajiin kohdistuvissa ruokahävikkitoimissa jatkossa? […]
Tule seuraamaan kokkailua kosteikkokasveista!
Tule seuraamaan kokkailua kosteikkokasveista!
Kokkaustapahtumassa on mukana neljä villiyrttikokkia: Edith Keto, Janne Länsipuro, Jyrki Tsutsunen sekä Mohamed Zakkoumi. Tervetuloa seuraamaan leikkimielistä kokkikisaa ja maistelemaan heidän loihtimiaan herkkuja! Aika: ke […]
3 tapahtumat,
Tutustumisretki Turkuun – moniaistinen Flavoria, Etelä-Pohjanmaa
Tutustumisretki Turkuun – moniaistinen Flavoria, Etelä-Pohjanmaa
Prosessien ja tilojen kehittäminen living lab ympäristössä. Tutustumisretki 8.6.2023 Turun yliopiston Aistikattila Flavoriaan! Flavoria on moniaistitila, jossa on mahdollista kokea erilaisia moniaistielämyksiä kuvien ja videoiden, […]
KIKE Markkinakatsaus, kohdemaina Ruotsi, Tanska, UK, Etelä-Korea ja Japani
KIKE Markkinakatsaus, kohdemaina Ruotsi, Tanska, UK, Etelä-Korea ja Japani
Tule KIKE Markkinakatsaukseen 8.6.2023 klo 10 – 12 Zoomiin kuulemaan ilmastoviisaan elintarvikemarkkinan kehityksestä maailmalla. Ilmoittautumisesi jälkeen saat liittymislinkin sähköpostiisi. Osallistuminen on maksutonta. Ohjelma: Klo 10.00 […]
1 tapahtuma,
Makumatka kulttuuripääkaupunkiin 2026, Oulu
Makumatka kulttuuripääkaupunkiin 2026, Oulu
Ruoka-alan yritysten mahdollisuudet Oulun kulttuuripääkaupungissa 2026 – tietoa, sparrausta, kokemuksellisuutta ja verkostoitumista! Kulttuuripääkaupunkivuosi 2026 tuo Ouluun laajan ja monipuolisen kävijäkunnan eri puolilta maailmaa. Kulttuuripääkaupunkivuosi avaa […]
1 tapahtuma,
Villiyrttikarkelot, Oulu
Villiyrttikarkelot, Oulu
Villiyrttikarkelot on koko perheen tapahtuma, jossa esitellään luontoalan mahdollisuuksia – luonnon villejä tuotteita ja palveluja villissä luonnossa. 10.6.2023 klo 10-16, Åströminpuisto, Mannenkatu 1, Oulu Villiyrttikarkeloissa […]
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Julkiset hankinnat pienyritysten mahdollisuutena, webinaari
Julkiset hankinnat pienyritysten mahdollisuutena, webinaari
Koulutuksessa pureudutaan julkisiinhankintoihin käytännönläheisesti ja opetellaantarjouspyyntöihin vastaamista. Käymme läpijulkista hankintaprosessia ja siihenvalmistautumista. Lisäksi harjoittelemmetarjouspyyntöön vastaamista. 12.6.2023 klo 9.15 - 12.30 Tilaisuus toteutetaan webinaarina, ilmoittaudu viimeistään […]
2 tapahtumat,
Työkaluja riskienhallintaan elintarvikeyrityksissä, Jokioinen + Teams
Työkaluja riskienhallintaan elintarvikeyrityksissä, Jokioinen + Teams
Tilaisuudessa esitellään uusia työvälineitä elintarvikealan yritysten varautumiseen ja riskienhallintaan. Työvälineet julkaistaan myöhemmin työkirjana ja ovat kaikkien kiinnostuneiden käytettävissä. Työkirjaa kehittävät Luonnonvarakeskus (Luke) yhteistyössä VTT:n kanssa. […]
Luonnon monimuotoisuus elintarvikehankinnoissa -webinaari
Luonnon monimuotoisuus elintarvikehankinnoissa -webinaari
Motiva julkaisee kesäkuussa 2023 luonnon monimuotoisuutta tukevat elintarvikehankintojen vastuullisuuskriteerit. Kriteerien päivitystyö on tehty maa- ja metsätalousministeriön (MMM) toimeksiannosta vuoropuhelussa tilaajien, toimittajien ja keskeisten sidosryhmien kanssa. […]
1 tapahtuma,
What o sustainable agro-marine food systems mean in different nordic contexts?, webinar
What o sustainable agro-marine food systems mean in different nordic contexts?, webinar
Formally, the Nordic region consists of Denmark, Norway, Sweden, Finland, Iceland and the self-governed Danish areas of Greenland, the Faeroe Islands and the Finnish self-governed […]
1 tapahtuma,
Tässäkin on luomua -info Teamsissä
Tässäkin on luomua -info Teamsissä
Tässäkin on luomua -infossa torstaina 15.6. klo 13-14 kuullaan ruokapalveluiden kokemuksia luomuttamisesta. Luomuttamisen vaiheista ja tuotekehityksestä ovat kertomassa ISS Palvelut Oy ja Ammattiopisto Samiedun ruokapalvelu. Info on maksuton ja […]
1 tapahtuma,
Luonnontuotealan seminaari
Luonnontuotealan seminaari
Tervetuloa Suomussalmelle luonnontuotealan seminaariin, jolla samalla juhlistamme Arktiset Aromit ry:n 30-vuotista taivalta! 16.-17.6. klo 9.15 - 17. Seminaarin ohjelma on jaettu kolmeen teemaan. ENNEN – […]
2 tapahtumat,
Luonnontuotealan kesäretkipäivä Suomussalmella
Luonnontuotealan kesäretkipäivä Suomussalmella
Tervetuloa Suomussalmelle luonnontuotealan seminaariin, jolla samalla juhlistamme Arktiset Aromit ry:n 30-vuotista taivalta! 16.-17.6. klo 9.15 - 17. Retkipäivä lauantaina 17.6.2023 Lauantaina 17.6. seminaarin osallistujilla on […]
Luonnonlaidunpäivä 2023
Luonnonlaidunpäivä 2023
Lehmät, lampaat, hevoset ja muut laiduntajat ylläpitävät uhanalaisten perinnebiotooppien eli ketojen, niittyjen, hakamaiden ja metsälaitumien monimuotoisuutta ja torjuvat luontokatoa. Luonnonlaidunpäivää vietetään vuosittain juhannusta edeltävänä lauantaina (17.6.2023) […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
2 tapahtumat,
Metsästys – harrastus vai tulonlähde?, Levi ja etänä
Metsästys – harrastus vai tulonlähde?, Levi ja etänä
Luonnontuotealan kasvukoordinaattori -hankkeen päätavoitteena on luoda Länsi-Lappiin elinvoimainen luonnontuotealan osaamiskeskittymä: verkosto, joka kehittää ja kasvattaa alueen luonnontuotealan osaamista ja liiketoimintaa monialaisesti. Hankkeessa järjestetään työpajojen sarja […]
Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset -julkaisutilaisuus, webinaari
Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset -julkaisutilaisuus, webinaari
Pohjoismaisten ravitsemussuositusten kuudes laitos julkistetaan suuressa kansainvälisessä tapahtumassa, joka pidetään Islannissa 20. kesäkuuta. Raportissa esitellään nyt ensimmäistä kertaa tieteellisiä suosituksia siitä, millainen ruoka on hyväksi […]
2 tapahtumat,
Protein Vision – Interactive Broadcast Series
Innovations in Alternative Meat & Dairy From plant-based to cell cultured, alternative meat and dairy has excited innovators and investors alike. But is the category […]
LLL – Ruokasektorin koordinaatiohankkeen infoa hankerahoittajille -webinaari
LLL – Ruokasektorin koordinaatiohankkeen infoa hankerahoittajille -webinaari
Valtakunnallinen Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatiohanke järjestää erityisesti ruokasektorin hankkeita rahoittaville tahoille ajankohtaisinfon kaksi kertaa vuodessa. Ajankohtaisinfoissa esitellään lähiruokaan, luomuun ja luonnontuotteisiin liittyviä […]
1 tapahtuma,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Läheltä Ruokaa Etelä-Karjalassa, Lappeenrannan kauppatori
Läheltä Ruokaa Etelä-Karjalassa, Lappeenrannan kauppatori
Tilaisuus on avoinna yleisölle 1.7.2023 klo 9-13. Juontajana toimii Ulla Liukkonen, keittiömestari ja Etelä-Karjalan ruokalähettiläs. Karelia à la carte -verkoston yrittäjät esittelevät ja myyvät tuotteitaan […]