Kalenteri / Tapahtumat
ma ma
ti ti
ke ke
to to
pe pe
la la
su su
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Ruokasektorin Tutkimustiistai-infot
Ruokasektorin Tutkimustiistai-infot
Tervetuloa toukokuun tutkimustiistaihin, jossa pureudutaan jälleen luomuaiheisiin. Heti vapun jälkeen 2.5. klo 9-10 aiheena on ympäristömerkkien kuluttajille tuoma arvo elintarviketuotteissa. ETM Julia Kajas esittelee omaa pro […]
0 tapahtumat,
2 tapahtumat,
Huippukiinnostavat kasviperäiset raaka-aineet valmisruoissa
Huippukiinnostavat kasviperäiset raaka-aineet valmisruoissa
Leipurin Oyj järjestää Vantaalla 4.5. klo 10 - 13 tilaisuuden, jossa tarjolla tuoretta markkinatietoa, alan asiantuntijoiden näkemyksiä ja toimivia raaka-ainevinkkejä tuotekehitykseen. Paikka: Leipurin R&D Baking […]
Elintarvikkeiden kansainvälistyminen Salosta maailmalle, Salo
Elintarvikkeiden kansainvälistyminen Salosta maailmalle, Salo
Oletko kiinnostunut elintarvikkeiden kansainvälistymisestä ja ulkomaanviennistä? Oletko vasta miettimässä miten vientipolulle voisi lähteä tai onko sinulla tuote jo myynnissä kansainvälisillä markkinoilla ja kaipaan lisäsparrausta? Jos […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Kerro luomusta! -viestintäinfo, verkossa
Kerro luomusta! -viestintäinfo, verkossa
Miten luomu raaka-aineiden käytöstä voi kertoa ruokapalvelun asiakkaille? Entä miksi siitä kannattaa kertoa? Toukokuun infossa on luvassa esimerkkejä ruokapalveluiden luomuviestinnästä. Lisäksi saat vinkkejä syksyllä vietettävän EU:n luomutuotannon päivän juhlintaan. […]
5 tapahtumat,
Kohti kasvua ja resilienssiä – Tietoa ja työkaluja ruoka-alan yrityksille, Kauhajoki
Kohti kasvua ja resilienssiä – Tietoa ja työkaluja ruoka-alan yrityksille, Kauhajoki
Miten pieni ruoka-alan yritys voi selvitä kriiseistä ja muutoksista? Millaisin keinoin kohti resurssiviisaampaa ja vähähiilisempää energiaa? Miten tehdä innovatiivista tuotekehitystä, entä kehittävää oppilaitosyhteistyötä? Tervetuloa oppimaan, […]
Arctic Food Corner: Opiskelijat avuksi yrityksellesi, Pohjois-Pohjanmaa
Arctic Food Corner: Opiskelijat avuksi yrityksellesi, Pohjois-Pohjanmaa
Arctic Food Cornerin aiheena on oppilaitosyhteistyön mahdollisuudet ja kokemukset. 9.5.2023 klo 9.00 - 11.00, ProAgria Oulu, Kauppurienkatu 23, 6. krs, Oulu ja Teams Ohjelma: • […]
Lakeus Kokkaa
Lakeus Kokkaa
Lakeus Kokkaa -messut ovat hotelli- ja ravintola- ja keittiöalan (HoReCa) ammattilaisille ja ostajille suunnattu ammattilaistapahtuma. Täällä verkostoituminen luonnistuu kuin itsestään. Tapahtuma onkin tarkoitettu ravintolayrittäjille, koulu- […]
Hämäläinen ruokatarina -työpaja, Lahti
Hämäläinen ruokatarina -työpaja, Lahti
Tule rakentamaan elintarvikealan menestystä yhteisellä viestillä Aika: tiistai 9.5.2023 klo 13–16 Paikka: LAB-ammattikorkeakoulu, Mukkulankatu 19, Lahti Huomio, sinä ruokaketjun toimija Päijät- tai Kanta-Hämeen alueella! Tarvitsemme […]
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Sosiaalinen media: Miksi tuottajan kannattaa näkyä somessa? -webinaari, Pohjois-Pohjanmaa
Sosiaalinen media: Miksi tuottajan kannattaa näkyä somessa? -webinaari, Pohjois-Pohjanmaa
Webinaarissa juoksija, maatilan emäntä ja kotimaisen ruoan puolestapuhuja Kaisa Honkaharju kertoo omasta kokemuksestaan kotimaisen ruuantuotannon sanansaattajana. Webinaarin tarkoituksena on innostaa ja rohkaista sosiaalisen median käyttöön […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
3 tapahtumat,
Hiilijalanjäljen viestiminen lounasruokailussa, Turussa ja etänä
Hiilijalanjäljen viestiminen lounasruokailussa, Turussa ja etänä
Kasviproteiinien suosiminen vähentää hiilijalanjälkeä ja muita ympäristövaikutuksia, mutta miten saada kuluttajat suosimaan kasviproteiineja? Tervetuloa Ilmastotavoitteiden viestiminen lounasruokailussa -tapahtumaan, joka käsittelee kestävän kehityksen teemoja lounasruokailun kontekstissa. […]
Webinaari: Lisää yhteistyötä ja osaamista ruokakasvatukseen
Webinaari: Lisää yhteistyötä ja osaamista ruokakasvatukseen
Tule kuulemaan, miten 30 kunnassa on edistetty ruokakasvatuksen osaamista ja yhteistyötä kahden viime vuoden aikana. Webinaarissa kerromme, mitkä ovat tällä hetkellä ruokakasvatuksen suurimmat haasteet kunnissa […]
Saavutettavan viestinnän tärkeä merkitys – Ruokahävikkiä ja asiakaskohtaamisia -webinaari
Saavutettavan viestinnän tärkeä merkitys – Ruokahävikkiä ja asiakaskohtaamisia -webinaari
Tervetuloa osallistumaan Wasteless Food Services in Finland -hankkeen järjestämään kaikille avoimeen ja maksuttomaan webinaariin! Saavutettavan viestinnän tärkeä merkitys – Ruokahävikkiä ja asiakaskohtaamisia -webinaari pidetään Teamsissa […]
4 tapahtumat,
Verkostoaamu: Voiko kalataloudella rikastua?
Verkostoaamu: Voiko kalataloudella rikastua?
Lähes jokaisella suomalaisella on jonkinlainen kokemus kalastuksesta – vähintäänkin mato-ongen kanssa mökkilaiturin nokassa. Kaupallinen kalastus on oleellinen osa maaseudun elinvoimaisuutta ja suomalaista ruokakulttuuria. Kalan kysyntä […]
Leg4Life-hankkeen politiikkasuosituksen julkaisutilaisuus: Kotimaiset palkokasvit edistävät kestävää ruokajärjestelmää
Leg4Life-hankkeen politiikkasuosituksen julkaisutilaisuus: Kotimaiset palkokasvit edistävät kestävää ruokajärjestelmää
Olemme Leg4Life (Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä) -hankkeessa tutkineet vuodesta 2019 alkaen kotimaisen palkokasvituotannon ja palkokasvien käytön haasteita ja ratkaisumahdollisuuksia. Kokosimme tähänastiset tulokset politiikkasuositukseksi, […]
Luonnonyrttien käytön historia ja tulevaisuus, Äkäslompomo ja etänä
Luonnonyrttien käytön historia ja tulevaisuus, Äkäslompomo ja etänä
Luonnontuotealan kasvukoordinaattori -hankkeen päätavoitteena on luoda Länsi-Lappiin elinvoimainen luonnontuotealan osaamiskeskittymä: verkosto, joka kehittää ja kasvattaa alueen luonnontuotealan osaamista ja liiketoimintaa monialaisesti. Hankkeessa järjestetään työpajojen sarja […]
Mallia maailmalta elintarvikealan kehittämiseen, verkossa
Mallia maailmalta elintarvikealan kehittämiseen, verkossa
Tule hankekehittäjien infoon 17.5.2023 klo 13 – 15 Zoomiin kuulemaan kiinnostavista käytännöistä, joilla ruokaketjun kehittämistä tehdään eri maissa. Saat vinkkejä sovellettavaksi omassa työssäsi. Ilmastonmuutos, energiakriisi […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Saimaan lähiruokatori Lappeenrannan satamatorilla
Saimaan lähiruokatori Lappeenrannan satamatorilla
Lämpimästi tervetuloa mukaan Saimaan alueen alkutuottajille, matkailuyrityksille sekä kaikille eteläkarjalaisille tarkoitettuun tilaisuuteen 20.5.2023 klo 9-13. Tilaisuus on jaettu kahteen osioon: klo 9 - 10 verkostoitumistilaisuus: […]
0 tapahtumat,
2 tapahtumat,
EU direktiiviehdotus Vihreistä väittämistä -työpaja
EU direktiiviehdotus Vihreistä väittämistä -työpaja
EU:n komissio antoi 22.3. direktiiviehdotuksen vihreistä väittämistä, jolla tarkennetaan ympäristömainonnan pelisääntöjä. Direktiiviehdotuksen tavoitteena on antaa kuluttajille ja eri toimijoille luotettavaa ja yhdenmukaista tietoa tuotteen tai […]
Ympäristökestävyyden edistäminen ruokasektorilla -seminaari (Helsinki) / -webinaari
Ympäristökestävyyden edistäminen ruokasektorilla -seminaari (Helsinki) / -webinaari
Luonnonvarakeskuksessa tutkitaan laajasti ruuan ympäristövaikutuksia ja käynnissä onkin useita tutkimusprojekteja, joissa kehitetään ympäristövaikutusten laskentamenetelmiä, sekä edistetään tiedon hyödyntämistä käytännön sovellutuksissa. Luonnonvarakeskus (Luke) järjestää yhdessä maa- […]
1 tapahtuma,
Elintarvikepäivä 2023
Elintarvikepäivä 2023
Vuotuinen Elintarvikepäivä järjestetään vuonna 2023 toukokuun 23. päivä. Lisätietoja https://www.etl.fi/ajankohtaista/tapahtumat/elintarvikepaiva-2023.html
1 tapahtuma,
Millaiset ovat maa- ja elintarviketalouden näkymät heiluvassa markkinatilanteessa?
Millaiset ovat maa- ja elintarviketalouden näkymät heiluvassa markkinatilanteessa?
Tervetuloa tilaisuuteen, jossa pureudutaan muun muassa maatilojen sopeutumiseen heiluvaan markkinatilanteeseen. Lisäksi arvioidaan, miten maatalouspolitiikan muutos näkyy tilatasolla. Aika: 24.5.2023 klo 9–11 Webinaariin ilmoittautuminen viimeistään 22.5.2023 […]
1 tapahtuma,
Ruokaelämyksiä luksusmatkailijalle -webinaari
Ruokaelämyksiä luksusmatkailijalle -webinaari
Suomalainen luksus tarkoittaa merkityksellisiä ja autenttisia elämyksiä ainutlaatuisessa, puhtaassa ympäristössä. Luksusmatkailun uudelle matkailjasukupolvelle tärkeitä asioita ovat nk. viisi C:tä: Culture, Cuisine, Community, Content, Customization. 25.5. […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 29.5.2023 klo 12-14. Hanke- ja ajankohtaiskuulumisten lisäksi aiheina mm. esimerkit luomuluonnontuotteiden tuotantoketjuista ja valvonnasta (Brita Suokas) sekä Viron […]
3 tapahtumat,
Luonnontuotteista lisäarvoa ravintolatoimintaan -koulutuspäivä, Kausala
Luonnontuotteista lisäarvoa ravintolatoimintaan -koulutuspäivä, Kausala
Koulutuspäivän sisältönä luento villiyrteistä ja niiden keruusta yhteinen keruuretki lähimaastoon luento villiyrttien käytöstä ja käsittelystä 10 ruokalajin villiruokamenun kokkaus ja yhteinen ruokailu Aika: tiistai 30.5 […]
Yritysten vastuullisuusteot -webinaari
Yritysten vastuullisuusteot -webinaari
Webinaarien ideana on tuoda yritysten vastuullisuustekoja ruokapalveluiden nähtäväksi, jotta ruokapalvelutoimijat saavat lisätietoa hankittujen tuotteiden vastuullisuudesta ja ideoita omaan toimintaan. Webinaarit eivät sisällä kaupallista yritys- tai […]
KORU-webinaari: artesaaniruoka ja artesaaniruokakilpailu
KORU-webinaari: artesaaniruoka ja artesaaniruokakilpailu
Artesaaniruoan SM-kilpailut järjestetään Rovaniemellä 17.-19. lokakuuta 2023. Kilpailu on avoin yrittäjille Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Tämän vuoden teemana on arktinen artesaaniruoka. Webinaarissa tiistaina 30.5.2023 klo […]
1 tapahtuma,
Prosessoimalla parempaa – tähteestä tuotteeksi -työpaja
Prosessoimalla parempaa – tähteestä tuotteeksi -työpaja
Tule mukaan kehittämään uusia hyödyntämisratkaisuja maatalouden sivu- ja jätevirroille! Tervetulleita ovat maatalousyrittäjät, uusista kiertotalouskonsepteista ja sivuvirtojen hyödyntämisestä kiinnostuneet yritykset ja tutkimustoimijat. Työpajassa etsimme yhdessä toteuttamiskelpoisimpia […]
3 tapahtumat,
ETS: Katseet kasvipohjaisiin -kesäwebinaari, Teams
ETS: Katseet kasvipohjaisiin -kesäwebinaari, Teams
Kasvipohjaiset tuotteet ovat nyt monen elintarvikealan ammattilaisen huulilla ja yhä useamman kuluttajan lautasella. Webinaarissa kuulet, mitä 30 ruoka-alan yritystä vaatii hallitukselta kasvipohjaisen ruuan tuotannon edistämiseksi, […]
Hoitokalastuksen hyödyt ja kalastusmatkailun kehittäminen, Pello
Hoitokalastuksen hyödyt ja kalastusmatkailun kehittäminen, Pello
Luonnontuotealan kasvukoordinaattori -hankkeen päätavoitteena on luoda Länsi-Lappiin elinvoimainen luonnontuotealan osaamiskeskittymä: verkosto, joka kehittää ja kasvattaa alueen luonnontuotealan osaamista ja liiketoimintaa monialaisesti. Hankkeessa järjestetään työpajojen sarja […]
Ruokavirasto: Kala-alan valvonta
Ruokavirasto: Kala-alan valvonta
Koulutusta kala-alan toimijoille ja valvojille kemiallisen elintarviketurvallisuuden sekä pakkausmerkintöjen valvonnasta. Koulutus järjestetään 1.6. klo 12.30 - 16.00. etäyhteyksin. Ohjelma Ilmoittaudu 1.6 . koulutukseen 29.5 mennessä […]