Vuoden lähiruokateko 2020 -palkittavia etsitään

Palkintoraati valitsee tänä vuonna ensimmäisen kerran ehdotuksista 3-5 yleisöäänestykseen, joka käynnistyy maaliskuun alussa. Sekä raadin valitsema palkinnonsaaja että yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla torstaina 2.4.2020. Vuoden lähiruokateko 2020 -palkintoa voi hakea 23.2. saakka.

Kuva: Messukeskus

Vuoden lähiruokateko -palkinnon voi saada henkilö, yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan edistänyt lähiruoan käyttöä ja tunnettuutta Suomessa. Palkinnon saajaksi voi ilmoittautua itse tai ilmoittaa sopivan ehdokkaan Lähiruoka & luomu -messujen nettisivuilla www.lahiruokaluomu.fi. Palkintoraatina toimii Lähiruoka & luomu -messujen suunnitteluryhmä puheenjohtajanaan erityisasiantuntija Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä. Kirsin ajatuksia kilpailuun liittyen voi lukea Lähiruokaohjelman blogista.

Palkinnon hakuaika päättyy sunnuntaina 23.2. Raadin valitsema Vuoden lähiruokateko 2020 -palkinnonsaaja palkitaan Messusäätiön lahjoittamalla 2000 euron stipendillä. Lisätietoja palkinnosta löytyy nettisivuilta www.lahiruokaluomu.fi.

Lähiruokateko-palkinnon sai viime vuonna Heikkilän Juustola. Aiempina vuosina palkinnon ovat saaneet Stadin puutarhuri ja Juuri Yhtiöt Helsingistä (2018), mikkeliläinen Otava Food Factory Oy (2017), Sodankylän kunnan ruokapalvelut (2016), Reko-lähiruokarenkaiden ”isä” Thomas Snellman (2015), LähiPuoti Remes (2014) ja keittiömestari Heikki Ahopelto (2013). 

Lisätietoja:Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com