Helsingissä, maa -ja metsätalousministeriön Pajassa, 27.11.2019 pidetyn seminaarin esitykset ja tallenne ovat nyt katsottavissa. Tilaisuuden järjestivät valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja TEM toimialapalvelu. Tilaisuuden videotallenne kokonaisuudessaan on katsottavissa täällä ja kunkin esityksen tallenne löytyy puheenvuoron yhteydestä. Videotallenteet on myös ladattu Aitojamakuja.fi YouTube-kanavalle.
Ohjelma
Tulevaisuuden ruokasektori klo 9.45 – 12
aamupäivän puheenjohtajana toimii projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus
Tervetuloa!
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, video
Maailmaa pelastamassa, ruokapakkaus kerrallaan. Liiketoimintaan vaikuttavia huomioita
www.packageheroes.fi STN-hankkeesta. esityskalvot ja video
Professori Henri Hakala, LUT yliopiston kauppakorkeakoulu
Julkisten keittiöiden lähiruoan käytön aluetaloudelliset vaikutukset, esityskalvot ja video
Leena Viitaharju, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Yritysryhmien kehittämishankkeiden hyvät käytänteet, esityskalvot ja video
Projektiasiantuntija Suvi-Tuulia Leinonen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Ei mitään menetettävää – Härtelön tarina, esityskalvot ja video, lisäksi esittelyvideo Instagramissa
Francesca Åström, Co-Founder Lipasu Oy
Viennin askeleet ja apurit, esityskalvot ja video
Ylitarkastaja Saara Lönnroth, Ruokavirasto, vientijaosto
Elintarviketeollisuuden vuosiseminaari klo 13 – 15.15, kaikki esitykset on ladattavissa https://tem.fi/toimialapalvelu/seminaarit
iltapäivän puheenjohtajana toimii kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, työ- ja elinkeinoministeriö
Hyvää huomista, elintarvikeala! Toimialaraportin ja pk-elintarvikeyritysbarometrin julkaisu, esityskalvot ja video
Toimialapäällikkö Leena Hyrylä, Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Elinkeinopolitiikka kasvun mahdollistajana, esityskalvot ja video
Teollisuusneuvos Sampsa Nissinen, TEM
Menestyvä elintarvikeala luo menestystä Suomelle, esityskalvot ja video
Toimitusjohtaja Pia Pohja, Elintarviketeollisuusliitto ry
Suomen elintarvikevienti kasvu-uralla – mahdollisuudet maailmalla, esityskalvot ja video
Global opportunity leader Lili Lehtovuori, Business Finland/Food from Finland
Innovaatiolla ja kansainvälistymisella kasvuun, Kaslinkin kehityksen vaiheet, esityskalvot ja video
Toimitusjohtaja Jyrki Karlsson, Kaslink Oy
Lisätietoja:
Projektipäällikkö Päivi Töyli, paivi.toyli@utu.fi
Kehittämispäällikkö Heidi Valtari, heidi.valtari@utu.fi
Toimialapäällikkö Leena Hyrylä, leena.hyryla@ely-keskus.fi
Kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, katri.lehtonen@tem.fi
Ruokasektorin koordinaatiohanke
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014-2020 toteuttavan
ruokasektorin koordinaatiohankkeen tavoitteena on tehostaa ruokasektorin
kehittäjien ja yrittäjien keskinäistä yhteistyötä ja aktiivisuutta
kehittämistoiminnoissa. Hankkeessa panostetaan a) yhteistyöhön ja
yhteispeliin sekä yhteisten kokonaisuuksien rakentamiseen, b) maaseudun
kehittämisohjelman kohderyhmässä saavutettujen tulosten ja vaikutusten
esiin nostamiseen yritys- ja hanketason lisäksi ohjelman vaikuttavuuden
tasolla sekä c) ruokasektorin toimijoiden yhteistyöllä
lisäarvotuotteiden kehittämisen tukemiseen.
www.aitojamakuja.fi/ruokasektorin-koordinaatiohanke
TEM Toimialapalvelut
Toimialapalvelu on asiantuntijatoiminto, joka kokoaa ja tuottaa
tietoa liike-elämän toimintaympäristöstä yritysten ja toimijoiden
päätöksenteon pohjaksi. Toiminnan tavoitteena on tukea yritysten
menestymistä, kasvua ja kansainvälistymistä. www.tem.fi/toimialapalvelu