Det riksomfattande koordineringsprojektet inom närmat har uppdaterat Äkta smak -meddelandet. Äkta smak beskriver de små livsmedelsföretagens bransch och stärker informationen om närmat. [rss-cut] PDF: Äkta […]
Aktuell
Kockstuderande funderade ut idéer till förevisningskökets portioner tillsammans med företagare, och av-branschens studerande handledde företagare bl.a. i matfotografering och i användningen av social media. [rss-cut] […]
Hurudana produkter upphandlar Jyväskylä stads Kylän Kattaus från lokala producenter, och hur får man samarbetet att fungera i praktiken? [rss-cut] Affärsverket Kylän Kattaus, som svarar […]
Avtalsodlare, en innovativ och högklassig produktionskedja samt ett fungerande distributionsnät erbjuder vägkost för utvecklande och internationalisering av företaget. [rss-cut] I Kauhajoki produceras superfood av finländskt […]
Under dagen utbytte man erfarenheter, diskuterade verksamhetsformer och framtiden. [rss-cut] Ökningen av antalet REKO-ringar* har varit hisnande: i fjol vid det här laget fanns det […]
Dagen är uppdelad i två olika teman: allmänt om närmat-branschen på förmiddagen och om situationen inom livsmedelsbranschen, speciellt ur bageribranschens perspektiv, på eftermiddagen. [rss-cut] Under […]
Vilka produktgruppers leverantörer finns det i närområdet? Kunde man anskaffa något genom direktupphandling? [rss-cut] Inom matservicen i Tavastkyro kommun producerar fyra beredningskök 2900 lunchportioner per […]
Kitkan viisas, Sahti, Kalakukko, Lapin Puikula, Lapin Poron kylmäsavuliha, Puruveden muikku, Lapin Poron liha, Karjalanpiirakka, Lapin Poron kuivaliha och Kainuun Rönttönen [rss-cut] Kitkan viisas (SAN) […]
Yrkeskök, HoReCa-partiaffärer och butiker är intresserade av att öka mängden av lokala livsmedel i sitt utbud. För att främja samarbetet har man utvecklat ett enkelt […]
”Yrkeskök är vår grej”, sammanfattar marknadschef Henri Huttunen kundkretsen hos Marjavasu Oy. Från de första årens svartvinbärssaft har vi systematiskt närmat oss ett produkturval, som […]